Bundesliga - preview 2. kola: Sestřelí Bayern také Wolfsburg?

12.08.2022, 08:29, aktualizováno 14.08.2022, 09:26
Previews
Neděle v Bundeslize tradičně upřednostňuje kvalitu před kvantitou, a ani dnešek se nezdá výjimkou. Do akce vyráží obhájci titulu z Bavorska, kteří se pokusí potřetí za sebou dosáhnout alespoň na pět vstřelených branek proti Wolfsburgu. Ještě o něco dříve se střetnou fotbalisté Mainzu s Unionem, dva další tříbodové celky...
1. FSV Mainz 05 - Union Berlín  (neděle 15:30)
Mainz se v neděli odpoledne utká s Unionem Berlín. V prvním kole obě družstva své zápasy vyhrála a případný vítěz bude tedy moci slavit vydařený vstup do sezóny.

Mainz se v rámci prvního kola bundesligy představil na půdě Bochumi, kde vyhrál 2:1 díky dvěma gólům Onisiwa, který v klubu načíná už svou osmou sezónu. Úspěšný byl Mainz i v prvním kole německého poháru, když na konci července přivezl výhru 3:0 z Erzgebirge Aue. Tam se pro změnu trefili Kohr, Burgzorg a Ingvartsen.

Do druhého kola německého poháru postoupil také Union Berlín, i když v jeho případě to nešlo tak hladce. Union vyhrál na půdě Chemnitzeru 2:1 až po prodloužení, když ve 114. minutě rozhodl po přihrávce od Trimmela veterán Behrens.

V rámci prvního bundesligového kola se Union postavil rovnou v městském derby Hertě, kterou porazil 3:1, když se gólově prosadili Siebatcheu, Becker a Knoche. Union v letošní sezóně uvidíme také v evropských pohárech. Na základě loňského umístění si totiž tým z hlavního města Německa zajistil účast v základní skupině Evropské ligy.

Mainzu budou v zápase s Unionem chybět zranění Burkardt, da Costa a Tauer. Unionu budou ze stejných důvodů chybět Baumgartl, Öztunali a Schneider. Podle sázkových kanceláří je i s ohledem na domácí prostředí mírným favoritem Mainz.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Bell, Hack, Leitsch - Widmer, J.-S. Lee, Kohr, Aaron - Stach, Fulgini - Onisiwo
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Jaeckel, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Ryerson - Haraguchi, Haberer - Becker, Siebatcheu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.39 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (neděle 17:30)
Mimořádně gólový vstup do sezóny zažívá Bayern Mnichov. V prvních dvou soutěžních zápasech nynější sezóny vsítil Bayern jedenáct gólů a v neděli večer se poprvé představí na domácím hřišti, a sice proti Wolfsburgu.

Největší událostí léta byl v Mnichově odchod Roberta Lewandowského do Barcelony. Lewandowski byl několik let v řadě nejlepším střelcem klubu a aspiroval na zisk ocenění Zlatý míč. Do nové sezóny tým z Bavorska vstoupil na konci července zápasem německého poháru v Lipsku.

Tam Bayern vkročil do sezóny pravou nohou, vyhrál totiž 5:3 a dokázal, že góly dokáže dávat i bez své polské hvězdy. V Lipsku se konkrétně trefili Musiala, Pavard, Gnabry, Sané a nová posila z Liverpoolu Mané.

Bundesligovou sezónu zahájil Bayern minulý pátek ve Frankfurtu, kde již po první půli vedl 5:0 díky gólům Kimmicha, Pavarda, Maného, Musialy a Gnabryho. Domácím se sice podařilo ve druhém poločase snížit na 1:5, ale to už bylo všem jasné, že tři body poputují do Mnichova, což potvrdil kosmetickou úpravou skóre na 6:1 v 83. minutě Musiala.

Wolfsburg dokázal, stejně jako Bayern, postoupit do druhého kola německého poháru, když vyhrál 1:0 na půdě Jeny po gólu Marmoushe z druhé minuty nastavení druhé půle. V rámci prvního kola bundesligy už se mu však tolik nedařilo, jelikož na vlastním hřišti nedokázal porazit nováčka z Brém a pouze s ním remizoval 2:2, přičemž alespoň bod pro domácí zachraňoval až v 84. minutě Guilavogui.

Bayern se v letošní sezóně pochopitelně jakožto úřadující mistr bundesligy představí v základní skupině Ligy mistrů. Wolfsburg naopak letos v evropských pohárech neuvidíme, jelikož v loňské sezóně skončil až dvanáctý a měl tedy blíž spíše k sestupu než k evropským pohárům.

Jasným favoritem je tedy bezpochyby Bayern, který pod vedením trenéra Nagelsmanna působí velice dobře. I mnichovský velkoklub se však potýká s početnou marodkou, na které v tuto chvíli jsou mimo jiné Choupo-Moting, Coman, Goretzka a Sarr. Wolfsburgu budou ze zdravotních důvodů chybět Fischer, Gerhardt a Wind.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies - Kimmich, Sabitzer - T. Müller, Musiala - Gnabry, Mané
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Bornauw, Lacroix, van de Ven - Arnold, Guilavogui - Wimmer, Brekalo, Marmoush - L. Nmecha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 10.20 - 22.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Ambicióznímu Leverkusenu se úvod nového ročníku nevyvedl podle představ, takže revanš bude bezpochyby okamžitě hledat v domácím měření sil s Augsburgem. Doposud totiž svěřenci kouče Gerarda Seoaneho svým fandům moc potěšení nenabídli, přitom tahle sezóna má být pro Die Werkself tou, která přinese kýžené úspěchy na německé i na evropské scéně.

Ne že by ta předchozí představovala špatný rok, každopádně se Bayer možná chce už konečně vymanit z role toho, kdo za Bayernem či Dortmundem vždy zatahá za kratší konec. Přes léto udržel klíčové hráče, jeho kádr se vlastně nezměnil. Plynule se tak mělo navázat na výsledky z loňska, jenže na řadu přišly pouze dvě porážky. Ta první, opravdu dost nečekaná, nastala po pohárovém utkání v Elversbergu, ta druhá pak ve šlágru prvního ligového kola v Dortmundu.

Jestliže v DFB-Pokalu selhal Leverkusen především v defenzivních činnostech, pak o týden později nezářil v útoku a nevsítil jediný gól. "Mohu vás ujistit, že v mužstvu nemám jediného hráče, který by na hřiště nepřenášel sto procent," obhajoval domácí lodivod. "Ale myslím si, že se můžeme zlepšit v komunikaci. Všem jsme vštěpovali během přáteláků, především pak těm mladým, že je neuvěřitelně důležité, aby se uměli ozvat. A to nahlas a zřetelně. Ano, tahle otázka má spjatost i s osobností a charakteru každého, vždy se však můžete rozvíjet," dodával.

Vyjádřit svůj názor bez příkras a z plných plic musel zřejmě po posledním střetnutí rovněž hostující stratég Enrico Maaßen, jemuž se premiéra na lavičce Augsburgu šeredně nezdařila. Jeho mužstvo doma padlo o čtyři góly s Freiburgem. "Už jsme si vše zanalyzovali. Určitě je třeba daleko důsledněji bránit," povídal. "Leverkusen sice prohrál dvakrát v řadě, minimálně v Dortmundu byl ale rovnocenným soupeřem. Hodlá tak zajisté hned sjednat nápravu. Hlavně Patrika Schicka považuji za vynikajícího útočníka," stačil pochválit domácí ofenzivní klenot.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Luňov - Frimpong, Tah, Tapsoba, Bakker - Aránguiz, Palacios - Diaby, Azmún, Hložek - Schick
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai - Gruezo - Pedersen, Iago - Maier, Rexhbecaj - Jensen, Demirovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.02 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Lipsku se start do tohoto ročníku nezdařil v nějakém vítězném duchu, a poté, co neuspěl proti Bayernu v Německém superpoháru, výrazně nezazářil ani při bundesligové premiéře na půdě Stuttgartu. O první vítězství se tak pokusí ve svém prvním domácím ligovém utkání, v němž vyzve Kolín nad Rýnem. Ten na samém začátku dokázal porazit nováčka soutěže ze Schalke.

Domácí si po výsledkové stránce malovali předem rozhodně světlejší úvod, v žádném případě by ale nechtěl trenér Domenico Tedesco panikařit a dostávat mužstvo pod nějaký větší tlak. "Vlastně nejtěžší, kterému můžete čelit, je ten, který na sebe vyvíjíte vy sám. V každém duelu chceme hrát nejlépe, jak umíme, stejně jako ve Stuttgartu," povídal. "Radost a očekávání, že za chvilku budeme hrát prakticky každé tři dny, překoná jakékoli problémy. Těšíme se, jako tým se totiž můžeme rozstřílet. Pro hráče pak vše představuje daleko silnější zábavu," dodal.

Když v roce 2020 odcházel útočník Timo Werner do anglické Chelsea, nastřádal v sezóně na všech frontách čtyřiatřicet branek. Na Ostrovech však nepotvrdil, že se jedná o kanonýra, jenž by měl sázet svým soupeřům jeden gól za druhým. A tak se teprve nedávno do Saska navrátil zpátky. A měl by být připravený zasáhnout do dění hned v nynějším mači. "Moje první dojmy z něho jsou velmi dobré," chválil Tedesco. "Mohli jsme si popovídat také o mimofotbalových záležitostech. Jsem opravdu rád, že je s námi. On je skvělý člověk i skvělý fotbalista," mínil.

Hosté budou v Lipsku plnit roli outsidera, potvrdit svůj slušný výkon z minulého týdne bude pro svěřence kouče Steffena Baumgarta bezpochyby hodně složité, přihlédneme-li i k tomu faktu, že příští týden narazí na Fehérvár, s nímž se utká o postup do hlavní fáze Konferenční ligy. A je nabíledni, že kvalifikace dál je pro družinu ze Severního Porýní-Vestfálska klíčovou skutečností a může rozhodnout o zdárném či nepovedeném podzimu. V tu chvíli by totiž byli Die Geissböcke ve hře pouze v rámci Bundesligy, protože DFB-Pokal se jich po vyřazení od Řezna již netýká. Loni s Lipskem doma remizovali, v odvetě na jeho hřišti následně prohráli.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Simakan, Orbán, Halstenberg - Henrichs - Hugo Novoa, Dani Olmo, Szoboszlai, Raum - Werner, Nkunku
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Ehizibue, Kilian, Hübers, Hector - Martel, Skhiri - Thielmann, Ljubicic, Kainz - Dietz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.97 - 7.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Zatímco Hoffenheim musel být s průběhem minulé sezóny nespokojený, Bochum si rozhodně nestěžovala, poněvadž se po postupu do Bundesligy postarala bez poměrně větších problémů o záchranu. Jestliže pro domácí je návrat na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě jasnou prioritou, hosté se zase chtějí hlavně udržet mezi elitou. Oběma týmům se úvod sezóny nezdařil.

Mužstvo ze Sinsheimu padlo venku s Mönchengladbachem, domácí kouč André Breitenreiter tak musel střádat nové plány, aby vyhledal svoje první bundesligové body od svého nástupu na lavičku Die Kraichgauer jinde. A rozhodně si přeje lepší prezentaci v nynějším měření sil, v němž je jeho družina pasována do role favorita. Už jenom proto, že Bochum je stále řazena do jakési kategorie těch nezkušených a nezabydlených celků na německém nejvyšším levelu.

Ve finále loni patřil výběr kouče Thomase Reise k moc příjemným překvapením celé soutěže. Tvrdá disciplína, urputnost a bojovnost zdobily klub ze Severního Porýní-Vestfálska, kterému se podařilo skolit Bayern nebo neprohrát ani jednou v derby s Dortmundem. Naposledy hosté nestačili na Mohuč, byť nějaký bodový zápis by si zřejmě zasloužili. Breitenreiter se s Reisem mimochodem dobře zná, v minulosti spolu působili jako hráči v juniorských reprezentacích Německa a následně si společně budovali trenérskou licenci písmene A. "Je hezké, že je zpět v Bundeslize," těšil se domácí stratég. "My každopádně chceme být vítězové zápasu."
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Vogt, Nsoki - Skov, Geiger, Prömel, Baumgartner, Angeliňo - Bruun Larsen, Kramarič
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Osei-Tutu, Gamboa, Ordec, Heintz, Janko - Losilla, Stöger, Asano - Hofmann, Zoller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.54 - 5.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Už ve třech zápasech se v nové sezóně prezentoval Frankfurt. A jasně se ukázalo, že navázat na předchozí úspěšný ročník, v němž triumfoval v Evropské lize, pro něj asi nebude tím nejjednodušším úkolem. Nyní se pokusí spravit si náladu po posledním bundesligovém výprasku od Bayernu a čerstvé porážce v Evropském Superpoháru s Realem na půdě Herthy.

Pro svěřence trenéra Olivera Glasnera nebylo rozhodně vůbec jednoduché nabrat sebevědomí proti madridskému gigantovi poté, co ho pár dnů předtím zostudil šesti góly úřadující vládce německé nejvyšší soutěže. Každopádně se přece prezentovali v o něco lepším světle, i když finálnímu nezdaru nakonec nezabránili.

"Příprava na tohle utkání byla krátká. V Helsinkách jsme ještě zůstali ve čtvrtek, abychom potrénovali a zotavili se," uvedl šéf lavičky Eintrachtu po pokusu o uzmutí další cenné trofeje do vitríny. "Všichni jsme si řekli, že Superpohár byl tím úplným završením naší poutě loňskou Evropskou ligou. Teď už se soustředíme pouze na Bundesligu. Hertha má hodně kvalitní mužstvo, spoustu síly v útoku a také ve středu zálohy."

Ani berlínskému výběru se úvodní ligové kolo nevyvedlo, v městském derby proti Unionu se nakonec musel před svým lokálním rivalem sklonit, a i on by, stejně jako Glasnerova družina, se rád revanšoval za své premiérové vystoupení v tomto ročníku. Kouč Sandro Schwarz by si navíc měl dobře uvědomovat, že bafuňáři Herthy v minulých letech špatná období prakticky vždycky řešili okamžitou změnou na postu hlavního lodivoda, čili nějaká další série špatných rezultátů by mu mohla srazit vaz.

Domácí se totiž po letech strádání a tvrdého boje o udržení se konečně chtějí pohybovat aspoň v klidném středu tabulky a takový cíl se dá splnit jedině tehdy, pokud se stabilizují bodové zápisy. "Hertha působí velmi flexibilně, inkasuje nicméně poměrně hodně branek. Je na nás, abychom si šance vytvořili a proměnili je," dodal Glasner.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Uremovič, Kempf, Mittelstädt - Šunjič - Tousart, Serdar - Lukébakio, Kanga, Ejuke
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Touré, Tuta, Ndicka - Knauff, Kamada, Sow, Lenz - Kolo Muani, Götze - Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.77 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Plichtou načaly oba mančafty úvod nového ročníku. A rozhodně se pro ně nejednalo o žádný špatný rezultát, protože Stuttgart proti Lipsku i Brémy na půdě Wolfsburgu spíše plnily role mírných outsiderů. V pravidelném sbírání bodů by oba chtěly pokračovat i nadále, aby se co nejdříve a na co nejdelší dobu usadily v klidných vodách, hlavně daleko od pásma sestupu.

Pouze jednu sezónu musel Werder trávit svou historii ve 2. Bundeslize, okamžitě se po pádu o patro níže navrátil mezi německou elitu, v níž chce zachovat svou příslušnost i pro následující období. Po roční přestávce tribuny Weserstadionu zase uvidí měření sil na nejvyšším levelu a prý by měly být do posledního místečka zaplněné. "Už ve Stuttgartu se nedostalo na všechny naše fanoušky," těšilo domácího trenéra Oleho Wernera, že na severu Německa je po postupu zájem o fotbal velmi velký. "Bez ohledu na naši formu nás tahle podpora pořád žene dopředu. I když nejsme v zápase favorité, tenhle fakt může všechny předpoklady ihned smazat," dodal.

Hostující kouč Pellegrino Matarazzo má v podstatě ty stejné zájmy jako jeho kolega na opačné straně. Míní se se svým mužstvem co nejdříve zbavit záchranářských starostí a nečelit těm nepříjemnostem jako v loňské sezóně, kdy se Die Schwaben udrželi až na poslední chvíli. "Stuttgart je známý pro svou rychlost, zejména v útoku," povídal o soupeři Werner. "Umí též dobré měnit pozice a bleskově přepínat hru. Chceme tak tempo kontrolovat my, dobře bránit a reagovat na případné rošády. Je proto samozřejmě důležité, abychom míč měli co nejvíce na svých kopačkách. Klíčová bude naše kompaktnost a také náš postoj v defenzívě," podotýkal.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Pieper, Veljkovič, Friedl - Weiser, Gruev, Jung - Bittencourt, Stage - Füllkrug, Ducksch
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - Mavropanos, Anton, Ito - Vagnoman, Endo, Katompa Mvumpa - Führich, Ahamada - Kalajdzic, Tiago Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.68 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
První bitvu o Severní Porýní-Vestfálsko navrátivší se nováček Bundesligy z Gelsenkirchenu nezvládl, okamžitě má ovšem šanci na nápravu, poněvadž doma vyzve dalšího lokálního soka, konkrétně Mönchengladbach, který naopak svou premiéru v novém ročníku solidně zvládl a vyhrál. Schalke by určitě potřebovalo získat úvodní vzpruhu, aby ukázalo, že mezi elitu patří.

Rok se jeden z nejtradičnějších účastníků německé nejvyšší fotbalové scény musel pachtit se zápasy o patro níže, nejrychlejším možným způsobem si ovšem vybojoval postup zpátky. A usadit se stabilně na další léta je pro něj jednoznačnou prioritou. Nutno říci, že aby se udržení se uskutečnilo a začalo mít ony reálnější obrysy, bude muset předvést přece lepší výkon než před týdnem. "Chceme zvítězit," tyčil jasný cíl domácí kouč Frank Kramer. "Potřebujeme být v harmonii s našimi fanoušky, jen ti nás posouvají dál a dál. Čeká nás rozhodně hodně těžký soupeř, takže musíme být energičtí, vášniví a disponovat zcela jasnou strategií," podotýkal.

V Kolíně nad Rýnem se Schalke mohlo těšit z podpory zhruba pěti tisíc vlastních příznivců, teď se očekává, že jich na tribuny Veltins-Areny při této domácí premiéře Die Königsblauen v nové sezóně dorazí kolem šedesáti tisíc. "Za každou cenu je třeba využívat prostoru, který nám bude nabídnut," uvědomoval si Kramer, že jeho mužstvo není možná na papíře tak silné jako to na straně Gladbachu. "Náš protivník velmi rád drží míč, má družstvo plné nadaných a technických hráčů, kteří vystavují hru ve středu pole. Musíme být neustále ve střehu," vyzval.

Borussia loni neprožívala povedený ročník, prakticky ho proflákala na pozicích ve středních sférách tabulky, většinou pak dokonce i pod hranicí oné první poloviny. V prvním kole však podnikla kroky k dobrému startu a jako by všem naznačila, že letos hodlá usilovat o takové příčky, které ji posunou do evropských pohárů. "Začali jsme slušně, takže se na tohle utkání hodně těšíme," říkal hostující lodivod Daniel Farke. "Moc dobře víme, že je před námi dost nelehký úkol. V Schalke po návratu do Bundesligy panuje pořád velká euforie, tenhle klub má velké jméno a právem sem patří. Důležité bude zůstat v pohodě, přenést na hřiště ty správné emoce, ale také zachovat chladnou hlavu. Atmosféra na stadionu v Schalke je vždy skvělá."
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, Jošida, Kamiňski, Ouwejan - Krauss, Král - Zalazar, Mohr - Terodde, Bülter
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Scally, Itakura, Elvedi, bin Sabajní - Kramer, Koné - Hofmann, Neuhaus, Pléa - Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.95 - 2.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Dortmund se v páteční předehrávce druhého kola bundesligy představí na hřišti jihoněmeckého Freiburgu. V základní sestavě Borussie by se měl objevit podle informací německých médií i útočník Anthony Modeste, jehož přestup z Kölnu Dortmund dotáhl v pondělí.

Na půdě Freiburgu však svěřence trenéra Teržiče nečeká nic jednoduchého. Freiburgu se v posledních letech náramně daří a v letošní sezóně si dokonce díky svému loňskému umístění na šestém místě zahraje skupinovou fázi Evropské ligy.

V rámci přátelských zápas Freiburg neprohrál ani jednou a na konci srpna dokázal postoupit do druhého kola německého poháru, když na půdě Kaiserslauternu zvítězil poměrem 2:1 po prodloužení, přičemž rozhodující gól vstřelil ve 111. minutě japonský záložník Doan, který je asi největší letní akvizicí Freiburgu.

Partě kolem Christiana Güntera se přitom dařilo kromě německého poháru i v úvodním kole nejvyšší německé soutěže. V rámci prvního kola bundesligy totiž Freiburg zvítězil v Augsburgu vysoko 4:0 po gólech Gregoritsche, Grifa, Gintera a Doana.

To Dortmund řešil přes léto úplně jiné starosti. Do Manchesteru City mu odešla největší hvězda, a sice Erling Haaland. Nově příchozivšímu útočníkovi Hallerovi byla diagnostikována rakovina varlat a o jeho návratu se v tuto chvíli absolutně nedá mluvit.

V loňské sezóně skončil Dortmund v rámci bundesligové soutěže opět druhý, což mu sice zajistilo účast v Lize mistrů, avšak Bayern Mnichov se mu ani po devíti letech z bundesligového trůnu sesadit nepodařilo. V rámci evropských pohárů Dortmund v loňské sezóně skončil v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy, když narazil na skotské Rangers. I Dortmund však své první dva soutěžní zápasy v této sezóně vyhrál. Nejdřív v rámci prvního kola německého poháru přivezl výhru 3:0 z Mnichova, kde se postavil tamnímu klubu 1860 a střelecky se prosadili Malen, Bellingham a Adeyemi.

Minulou sobotu se pak utkal, tentokrát už v rámci bundesligy, s Bayerem Leverkusen, za který nastoupili i čeští hráči Schick a Hložek. Zápas s Leverkusenem dokázal Dortmund nakonec vyhrát, a sice nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 po gólu kapitána Reuse.

Freiburgu budou chybět zranění Ezekwem, Höler, Kübler a Schade. Za Dortmund zase nenastoupí ze zdravotních důvodů Akanji, Lotka, Morey, Reyna a výše zmíněný Haller. Mezi zraněné se z hráčů Dortmundu řádí také Niklas Süle, který přišel letos v létě jako volný hráč z Bayernu Mnichov.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Sildillia, Ginter, Lienhart, Günter - M. Eggestein, Höfler - Doan, Sallai, Grifo - Gregoritsch
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Hummels, N. Schlotterbeck, Guerreiro - Dahoud, Bellingham - Adeyemi, Reus, Malen - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.84 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov11006:13
2.SC Freiburg11004:03
3.Union Berlín11003:13
 Borussia Mönchengladbach11003:13
 1. FC Köln11003:13
6.1. FSV Mainz 0511002:13
7.Borussia Dortmund11001:03
8.Werder Brémy10102:21
 VfL Wolfsburg10102:21
10.VfB Stuttgart10101:11
 RB Lipsko10101:11
12.VfL Bochum10011:20
13.Bayer Leverkusen10010:10
14.Hertha BSC10011:30
 TSG Hoffenheim10011:30
 Schalke 0410011:30
17.FC Augsburg10010:40
18.Eintracht Frankfurt10011:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
Zaschrona

Strašná chyba od Flekkena, od té doby Freiburg tahal kratší konec, jakkoliv do té doby vedli úplně v klidu. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

To podcenil no , koho tipujes na sestup, já doufám že konečně spadne ten Augsburg

Reagovat
Rudnevs

Vyzerá to tak, že nejsom jediný, kto si praje zostup FCA Ako dalsi kandidati mi napadaju Hertha, Bochum a Schalke. Medzi touto stvorkou to podla mna bude.

Reagovat
Zaschrona

Souhlas, možná ještě přeci jen zas může mít potíže Stuttgart.

Reagovat
Rudnevs

To je mozne, ale tak trochu ocakavam, ze pokial nebudu mat take zranenia ako pred rokom a ostane Kalajdzic, tak by sa tomu mali vyhnut. Ale ano, uznavam, Stuttgart a Bremen do toho kludne mozu spadnut taktiez.

Reagovat
andrew96

Předsezónní preview zapůsobilo. Ale řekl bych, že Augsburg si dole přeje dost lidí.

Reagovat
didosh

Ano do té doby překvapivě v pohodě kontroloval Freiburg zápas...

Reagovat
andrew96

Jestli to skutečně bylo tak překvapivé.

Reagovat
Seydou Doumbia

nečekal bych že PL fanoušek bude sledovat bundesligu už tě omrzel everton a hledáš nějakou novou duši?

Reagovat
Zaschrona

Když mám čas, tak nějaký zápas zapnu. Strašně tu atraktivitu soutěže pro mě zabíjí dominance Bayernu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Když se podívám jak si to rok co rok sami kurví leverkusen Lipsko a BVB tak to snad ani není chyba Bayernu

Reagovat
Coutinho10

14:44 Schick i Hložek v základu

Poprvé v Bundeslize se dnes v základní sestavě představí naráz oba čeští reprezentanti. Adam Hložek minule začínal na lavičce, tentokrát spolu s Patrikem Schickem nechybí v zahajovací jedenáctce podobně jako při své gólové premiéře v německém poháru. Leverkusen odpoledne čelí Augsburgu.

tak to se možná na ten světovej talent podívám

Reagovat
david_villa7

Nemáte prosím někdo stream na Leverkusen?

Reagovat
cubinho

Obrana Leverkusenu je jetě horší než loni.

Reagovat
db18

Reagovat
Kincl

Už v tom domácím poháru si tam s nimi ti vidláci dělali v obraně co chtějí

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Leverkusen je úplně marnej

Reagovat
DieFohlenBMG

Hložan přinesl vítěznou mentalitu ACS

Reagovat
Kovi81

Timo

Reagovat
cubinho

Hložek, bych řek, velmi slušný výkon.

Reagovat
Black Jagir

Ještěže ten Hložek nedal gól, to by se spoustě lidí zhroutil svět...

Reagovat
Kiwi-21

Nevím no

I když mu vůbec nevěřím tak mu přeji

1:2

Reagovat
Whitemedia

To, co předvádí Augsburg, je už fakt moc, takhle zdržovat jsem ještě asi nikdy nikoho neviděl..

Reagovat
c_core

Už je to aspoň na 10 minut nastavení

Reagovat
Whitemedia

Regulérně daleko víc. A ještě jdou do vedení..

Reagovat
c_core

Tak to už teď bude nekoukatelné

Reagovat
verv

hnus, hlavně Uduokhai co předváděl

Reagovat
Seydou Doumbia

sračka týmy musí hrát učelově ne na krásu no

Reagovat
Whitemedia

7 minut tak určitě...

Reagovat
c_core

Augsburg odměněn za ty šaškárny I když si za ten výsledek může Leverkusen sám

Reagovat
cubinho

Měl nastavit tak 10.

Reagovat
Hasan Šáš

Leverkusen hustej začátek sezony a z Schicka se stal další Pavel Kuka.

Reagovat
cubinho

Dneska neměl pořádnou šanci. Leverkusen toho v těch dvou zápasech spálil tolik, co za 10 zápasů.

Reagovat
Hasan Šáš

měl tam jednu, tohle musí dávat.. ale ok, pálil hlavně ten íránec.. ale prvotní problém Leverkusenu je to blonďatý netáhlo na levym beku, strašnej komik

Reagovat
cubinho

Myslíš, jak to teď měl na konci na dlouhou nohu? Gólman měl taky dost štěstí a Schick taky, že to vůbvec trefil, těžká pozice.

Reagovat
JacoBee

Jj 2 zápasy nedal gól, vyhodit by ho měli

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, teď si urazil Pavla Kuku

Reagovat
JacoBee

Jak Hložek tak Schick hráli fajn. Bohužel byli spis u nahravek a zakoncovatele palili

Reagovat
Selänne

Leverkusen někdo zaklel, to snad není možný, co všechno zahodili za dva zápasy.

Reagovat
cubinho

Neuvěřitelné!

Reagovat
verv

kdyby proměnili aspoň půlku šancí, tak mají nejvíc gólů ze všech týmů BL. Ale teda Gikiewicz měl některý zákroky famózní.

Reagovat
c_core

Stejně jako Kobel. Ono se řekne, že to spálili útočníci, ale oba brankáři měli zrovna svůj nadprůměrný den

Reagovat
andrew96

U Kobela standardní den.

Reagovat
c_core

Super, zrovna když se začal Gladbach rozjíždět

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
c_core

Král v té obranné činnosti dneska teda nic moc. Ale ten gol nejde svádět jen na něj

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Teď tam vyváděli co? Brankář tam předvede zázračné zákroky a potom tohle

Reagovat
c_core

Komunikace no... Nechápu

Reagovat
c_core

Za mě teda jasná

Reagovat
Rich

Zatím tedy obrovské zklamání Leverkusen, Schick docela marný a to lidi chtěli, aby šel do Bayernu... Už první zápas proti Dortmundu spálil tři jasné šance... Hložek taky nic moc... Král? Hrůza, ten nemá ani na Schalke základ, včera zbytečný žlutá a byl u obou gólů, kde chyboval... Strašně přeceňovaný hráč...

Radost sledovat Kolín... Snad se zvedne Bochum.

Reagovat
c_core

Přehnaná kritika Krále. Na základ má úplně v pohodě, i když výkony by se trochu zlepšit mohly, má na to.

První gól byla chyba především stoperů, kteří mají tenhle prostor krýt a Ouwejana, který nestíhal pohlídat hráče.

Druhý gol chyba komunikace, v téhle pozici to prostě musí brankář pohlídat za každou cenu. Jestli řval a Král ho neslyšel, tak to se může stát.

Celkově běhá, slušná rozehrávka. Když zapracuje trochu pozičně a zklidní se, tak si myslím, že bude super. Když to srovnám s Latzou, tak za mě jasná volba.

Reagovat
Rich

Viděli jsme stejný zápas? Král má snad nejhorší přihrávku, ztrácí míče a sorry, ale ta žlutá karta za zdržování byla totálně zbytečná... Král je nejvíce přeceňovaný hráč, nestíhá, je pomalý a nemá na to hrát v Bundeslize... Ten má tak na českou pěší ligu...

Reagovat
stas87

Henings. Hrozny idiot, v palici fakt vygumovano. Neda penaltu, pri dorazke trafi kolenom Lindeho pod oko, je tam krv a on dve minuty diskutuje o tom, ze nema dostat zltu...fakt nesympaticke poleno, este ked sa pozriem kde vsade hral, to je na cisty grc.

Reagovat
Ángel di María 22

Mate prosim nekdo zkusenosti se vstupenkami na Bayern? Chteli bychom vyrazit na nejaky domaci zapas v BL letos na podzim.

Ted koukam, ze vsechny pristi zapasy jsou asi vyprodany, nebo neni moznost ty listky sehnat. Jak to funguje? Diky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele