Bundesliga - preview 9. kola: Tři nedělní dohrávky

07.10.2022, 09:06, aktualizováno 09.10.2022, 08:45
Previews
Nils Petersen (© AFP)
Neděle patří v Německu účastníkům Evropské a Konferenční ligy a v nabídce jsou hned tři zápasy. Union Berlín se drží na čele tabulky a pro další body cestuje do Stuttgartu, druhý Freiburg nastoupí proti Hertě a 1. FC Köln se představí v Gladbachu...
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln  (neděle 15:30)
V Porýní se nachází hned několik velmi kvalitních mužstev, jedna rivalita však vyčnívá nad ostatními. Mönchengladbach i 1. FC Köln patří z historického hlediska k těžkým bundesligovým váhám a své místo mají v elitní soutěži také v současnosti. Uspějí v neděli domácí "Hříbata", nebo hostující "Kozli"?

Výhoda domácího prostředí sice nahrává Borussii, mnoho dalších okolností však zase Effzeh. 1. FC Köln uspěl ve všech třech posledních vzájemných střetnutích, což se na konci ročníku 2021/22 odrazilo také v celkovém pořadí v Bundesligy. Také před devátým kolem nalezneme na vyšší příčce pořadí "Kozly", byť nad Mönchengladbachem ční o jediný bod.

Tato situace nastala díky výsledkům z předcházejícího víkendu. Die Geißböcke prožili fantastické sobotní odpoledne. Proti Dortmundu sice po první půli prohrávali, po změně stran se jim ovšem povedl comeback a po výsledku 3:2 v jejich prospěch slavili zisk tří bodů na úkor silného soupeře. Naopak výlet "Hříbat" do Brém se proměnil v děsivý sen. Werder roznesl Borussii na kopytech již v samotném úvodu střetnutí a nakonec hosty vypráskal výsledkem 5:1.

Ani 1. FC Köln nicméně nepůjde do derby ve zcela ideálním rozpoložení. Svěřenci trenéra Steffena Baumgarta totiž ve čtvrtek absolvovali v rámci Evropské konferenční ligy duel s Partizanem Bělehrad, jenž vyšel v prospěch srbského celku. "Kozli" kvůli porážce klesli ve skupině D na třetí nepostupové místo. Stále však mají tři zápasy na nápravu.

Proti Partizanu se po delší pauze zaviněné zraněním vrátil na trávník útočník Mark Uth, který již kolínskou obec burcuje na nedělní špíl. "Je příjemné být zpátky. Dnes (ve čtvrtek) to bylo velmi nešťastné. Nyní si to necháme projít hlavou a budeme analyzovat hru. Příští týden se chceme pomstít. Hlavu vzhůru, o víkendu nás čeká derby," prohlásil 31letý forvard.

Nedělní klání již netrpělivě vyhlíží také brankář Mönchengladbachu Yann Sommer. "Na zápas se moc těším. Derby je vždy velmi speciální - pro fanoušky, náš tým i celý klub. V těchto duelech je vždy hodně prestiže a emocí. Zpravidla se jedná o kvalitní zápasy proti týmu, jenž je v současnosti v dobré formě a má velkou kvalitu. Proto se na zápas velmi dobře připravíme," ujistil švýcarský gólman.

Borussia bude v derby postrádat obránce Ko Itakuru a záložníky Floriana Neuhause s Hannesem Wolfem. Po menších zdravotních problémech jsou již naopak fit mladý lucemburský středopolař Yvandro Borges Sanches s útočníkem Alassanem Pléou. Köln na marodce eviduje obránce Juliana Chabota, záložníka Mathiasa Olesena a útočníky Jana Thielmanna se Sebastianem Anderssonem, Timem Lemperlem a Dimitrisem Liminosem.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Friedrich, Elvedi, Bensebaini - Weigl, Koné - Hofmann, Kramer, Stindl - Thuram
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Kilian, Hübers, Hector - Skhiri - Ljubičić, Duda, Kainz - Tigges, Maina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.95 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - SC Freiburg  (neděle 17:30)
Rozjetý Freiburg nezastavilo ve čtvrtek ani Nantes a celek z Bádenska-Württemberska tak dál válí na všech frontách. V neděli ovšem svěřenci kouče Christiana Streicha začínají náročný týden se třemi zápasy na hřištích soupeřů. První zastávku učiní SCF v Berlíně, kde se role hostitele ujme Hertha BSC.

První v Evropské lize, téměř první také v Bundeslize. Fanoušci Freiburgu si momentálně nemají moc na co stěžovat. Naposledy je jejich oblíbený mančaft potěšil na evropském kolbišti, v němž přesvědčivě přehrál Nantes a pojistil si vedení ve skupině G Evropské ligy. Před týdnem uspělo mužstvo z Černého lesa také v Bundeslize a po výhře nad Mainzem se v tabulce dotáhlo na vedoucí Union Berlín.

Právě do hlavního města Německa zamíří Freiburg v neděli. Místo východní části metropole však má namířeno k západní na Olympiastadion. "Hertha má velkou kvalitu, nebude to snadný zápas. Musíme se teď dobře zotavit, dobře zregenerovat a pak pojedeme do Berlína v plné síle," uvedl po úspěchu proti Nantes stoper SCF Matthias Ginter.

Ani berlínská "Stará dáma" si v poslední době nevede úplně zle, když ve čtyřech bundesligových střetnutích nenašla přemožitele. Poslední tři utkání BSC nicméně skončila remízou, v domácím prostředí navíc družina trenéra Sandra Schwarze pořád čeká na vítězství. I proto se po osmém kole nedokázala vyšplhat na lepší než 14. místo.

Ani proti rozjetému Freiburgu to Berlíňané nebudou mít jednoduché. "Je to tým, který velmi dobře a agresivně brání. Kromě toho Freiburg vždy umí najít dobré řešení v útoku. Musíme se tomu přizpůsobit tak, abychom dál hráli náš fotbal," řekl Schwarz.

Minulý týden se v zápase proti Hoffenheimu zranil obránce Herthy Filip Uremović, jenž tak nyní bude BSC spolu se záložníkem Jean-Paulem Boëtiusem chybět. Freiburg do Berlína dorazí bez marodících zadáků Manuela Guldeho s Hugem Siguetem a záložníka Rolanda Sallai. Nejistý je pak start útočníka Michaela Gregoritsche, jenž brzy odstoupil z duelu proti Nantes.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Rogel, Kempf, Plattenhardt - Sunjić - Tousart, Serdar - Lukébakio, Kanga, Ejuke
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Sildillia, Ginter, Lienhart, Günter - M. Eggestein, Höfler - Doan, Kyereh, Grifo - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.49 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - Union Berlín  (neděle 19:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayer Leverkusen - Schalke 04  (sobota 15:30)
Vedení Leverkusenu v týdnu definitivně došla trpělivost s dnes již bývalým koučem Gerardem Seoanem. Jeho nástupce Xavi Alonso povede "Werkself" poprvé do boje proti Schalke, které je rovněž zralé na trenérskou rošádu. Usnadní rozhodování "Knappen" již sobotní duel?

Reprezentační přestávku ještě přežil, v říjnu už ale Seoane odkoučoval pouhé dva zápasy. Nejprve schytal direkt od Bayernu, který Leverkusen zostudil čtyřmi góly, přičemž hosté mohli v Mnichově inkasovat i víckrát. Definitivně pak švýcarskému lodivodovi zlomila vaz porážka ve třetím skupinovém klání Ligy mistrů. Útočník Bayeru Patrik Schick neproměnil v Portu penaltu, načež portugalští "Draci" po změně stran dotáhli utkání do zdárného konce díky dvěma přesným zásahům.

Vedení Werkself se tak následně rozhodlo jednat. "Gerardo odvedl dobrou práci, ale v poslední době jsme sešli z cesty k úspěchu. Hlavně umístění v lize je je hluboko pod očekáváním, proto bylo odvolání nevyhnutelné," odůvodnil změnu kouče sportovní ředitel Leverkusenu a někdejší záložník klubu Simon Rolfes.

V bundesligové tabulce hledí Bayer na záda všem kromě Bochumi. Výše se tedy nachází také Schalke, nicméně ani tento nováček soutěže nemá na růžích ustláno. Za osm ligových kol zvítězil jednou jedinkrát, přičemž na profackování je zralá především defenziva. Pouze jednou udržel kritizovaný brankář Alexander Schwolow čisté konto, v součtu pak "Knappen" doposud inkasovali 17 branek.

Poslední porážka s Augsburgem navíc týmu z Gelsenkirchenu přivodila víc vrásek. Zlomená zánártní kůstka totiž v tomto kalendářním roce již nepustí do hry špílmachra Rodriga Zalazara, ještě hůř pak dopadlo pozápasové vyšetření stopera Seppa van den Berga, jenž si poranil vazy v kotníku. Dál navíc na marodce zůstávají obránci Marcin Kamiński s Ibrahimou Cissém. Návrat naopak hlásí pravý bek Cédric Brunner.

Proti Leverkusenu se tak v defenzivě Schalke zřejmě objeví zadák Leo Greiml. "Leo neměl snadnou cestu. Přišel po zranění křížového vazu, ale neuvěřitelně tvrdě pracoval. Daří se mu opravdu dobře, má spoustu energie a nasává vše, co potřebuje. Své místo si zaslouží," prohlásil na adresu Greimla kouč Knappen Frank Kramer. Další alternativu do středu obrany S04 pak představuje také český reprezentant Alex Král.

Leverkusen dlouhodobě postrádá záložníky Floriana Wirtze, Karima Bellarabiho a Exequiel Palaciose, nově k nim navíc přibyl íránský forvard Sardar Azmoun, jenž zbytek podzimní části Bundesligy vynechá kvůli zranění lýtkového svalu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Frimpong, Tah, Tapsoba, Bakker - Aránguiz - Andrich, Demirbay - Diaby, Hudson-Odoi - Schick
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, Greiml, Yoshida, Ouwejan - Krauß, Flick - Bülter, Drexler, T. Mohr - Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.19 - 7.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Lipsko se v sobotu odpoledne utká s Mainzem. Svou roli může sehrát i únava, hostující hráči totiž ve středu sehráli utkání Ligy mistrů s Celtikem, ve kterém zvítězili 3:1.

Výhru v milionářské soutěži už svěřenci trenéra Marca Roseho potřebovali jako sůl. První dva zápasy v Lize mistrů totiž tým ze Saska prohál, a sice překvapivě 1:4 doma se Šachtarem Doněck a posléze 0:2 na půdě Realu Madrid, kde jinak ofenzivně hrající Lipsko předvedlo zcela bezzubý výkon s pouhými třemi střelami na bránu.

Ani v rámci Bundesligy to zatím pro Lipsko není žádný med, po osmi odehraných kolech se totiž nachází až na jedenáctém místě s jedenácti body. Nepomohl ani návrat Tima Wernera, který se zatím gólově prosadil pouze proti slabším celkům, a sice hattrickem v poháru proti Teutonii Ottensen ze čtvrté ligy a poté minulou sobotu dvěma góly při výhře 4:0 nad Bochumí.

Za zmínku určitě stojí i zářijová výhra Lipska nad Dortmundem v poměru 3:0, když se postupně před takřka padesátitisícovou kulisou trefili Orbán, Szoboszlai a Haidara. Stejným poměrem však Lipsko prohrálo o týden později s Mönchengladbachem.

Mainz na tom však není v letošní sezóně o moc lépe, je na tom totiž takřka stejně. Po osmi odehraných kolech okupuje v tabulce dvanáctou příčku s jedenácti body a za jedenáctým Lipskem je pouze kvůli horšímu gólovému rozdílu.

Ještě na začátku září Mainz vyhrál 1:0 v Mönchengladbachu díky gólu Martína, od té doby však tři body neviděl. Po výhře v Mönchengladbachu Mainz prohrál 1:4 v Hoffenheimu a o týden později remizoval 1:1 s Herthou BSC. Minulou sobotu se Mainz představil na půdě rozjetého Freiburgu, kde prohrál 1:2.

Marodka domácího Mainzu před zápasem s Lipskem není nijak početná, podle německých médií je na ní v tuto chvíli pouze Mustapha. To v případě Lipska už je výčet zraněných rozsáhlejší a čítá jména jako Gulácsi, Klostermann, Laimer a Dani Olmo.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Bell, Hack, Leitsch - Widmer, Barreiro, Kohr, Aaron - Stach, Burkardt - Onisiwo
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Henrichs, Orban, A. Diallo, Halstenberg - A. Haidara, X. Schlager - Forsberg, Werner - Nkunku - Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.61 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Bochum - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Pouhý jeden bod za osm úvodních kol Bundesligy si připsala Bochum, která si tak vážně zahrává s možností sestupu z nejvyšší německé soutěže. Úvod do sezóny naopak poměrně vyšel Frankfurt, který navíc válčí také v Lize mistrů.

Bochum je tedy v tabulce s odstupem čtyř bodů na předposlední Leverkusen poslední. Jediný bod si připsala za remízu 1:1 s 1. FC Köln z půlky září. Minulou sobotu Bochum prohrála 0:4 s Lipskem.

To Frankfurt zažívá o poznání zajímavější sezónu. Jakožto vítěz loňského ročníku Evropské ligy se kvalifikoval do základní skupiny Ligy mistrů, kde zatím rozhodně nehraje druhé housle. Po úvodní prohře 0:3 s lisabonským Sportingem dokázal hesenský celek přivézt důležité tři body za výhru 1:0 z Marseille a v úterý bezbrankově remizoval s Tottenhamem.

V rámci domácí soutěže dokázal Eintracht v půlce září vyhrát 3:1 ve Stuttgartu, kde se gólově prosadili Rode, Kamada a Jakić. Minulou sobotu Frankfurt i v oslabení vyhrál 2:0 nad Unionem Berlín, když se v první půli trefili Götze a Lindstrøm. V 68. minutě však dostal druhou žlutou a následně červenou kartu Kolo Muani a toho tedy v sobotu na hřišti z důvodu trestu pochopitelně neuvidíme.

Na hřišti rovněž v dresu hostů neuvidíme zraněné Butu, Ongueneho a Tourého. Bochum má momentálně na marodce Asana, Graveho, Heintze, Mousseta a pozitivní test na Covid měl Stöger, který je tedy rovněž mimo hru.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Masovic, Ordets, Oermann - Gamboa, Losilla, Goralski, Stafylidis - Zoller - P. Hofmann, Holtmann
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Jakic, Tuta, Ndicka, C. Lenz - Rode, Sow - Knauff, Pellegrini - Borré, Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.84 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Čtvrtou bundesligovou výhru v řadě si může Augbsurg v sobotu odpoledne připsat v zápase s Wolfsburgem. Podle sázkových kanceláří jsou však mírným favoritem hosté.

Augsburg se totiž tento týden dozvěděl jednu nemilou zprávu, a sice že jedna z jeho největších opor André Hahn se zařadil mezi dlouhodobě zraněné, z důvodu zranění kolena, se kterým bude muset na operaci. Hahn byl přitom v záložní řadě strůjcem celé řady akcí, ze kterých těžila ofenziva Augsburgu.

Ten se po osmi odehraných kolech soutěže nachází na desátém místě se dvanácti body a zatím si tedy užívá klidný střed soutěže. Wolfsburg je s osmi body třináctý a na sestupové pásmo má náskok pouhých třech bodů.

I co se týče poslední formy, je na tom o poznání lépe Augsburg, který dokonce poslední tři zápasy bundesligy vyhrál - nejdřív 1:0 v Brémách, poté šokujícím způsobem 1:0 s Bayernem, kde jediný gól zápasu vstřelil Berisha a následně minulou neděli 3:2 na Schalke, kde jeden z gólů vstřelil právě Hahn.

Wolfsburg na začátku září vyhrál 1:0 ve Frankfurtu, o týden později však prohrál 0:2 na půdě Unionu Berlín. Minulou sobotu Wolfsburg v pětigólové bitvě vyhrál 3:2 nad Stuttgartem, když vítězný gól vstřelil až v nastaveném čase druhé půle Gerhardt.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, M. Bauer, Gouweleeuw, Iago - Gruezo, Rexhbecaj - Vargas, F. Jensen - Niederlechner, Demirovic
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Lacroix, van de Ven, Paulo Otavio - Arnold - Svanberg, Gerhardt - Wimmer, Kaminski - Marmoush
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.50 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Dortmund i Bayern se pohybují v Bundeslize v popředí, nejsou ovšem na samém vrcholu. Už totiž zaznamenaly několik zaváhání, domácí nebodovali ve třech případech, hosté dokonce ve čtyřech neslavili vítězství. Der Klassiker je každopádně pro oba natolik prestižní záležitostí, že uzmout tři body pro ně představuje jasnou prioritu. A v posledních letech mu vládl FCB.

Celkem osmkrát za sebou se již mnichovský soubor zaradoval ze skalpu svého protivníka od listopadu roku 2019, pokud do statistik zahrneme i Německý superpohár. Borussia naposledy svého rivala skolila v témže roce, tehdy na začátku srpna, jednalo se přitom o Superpokal. A na poli Bundesligy tak tříbodový výsledek nezapsala skoro čtyři roky. "V první řadě opravdu potřebujeme předvést dobrý výkon," povídal domácí stratég Edin Terzic. "Je naší povinností ukázat od začátku, že chceme odejít ze hřiště jako vítězové. Diváci musejí stát za námi, víme zároveň, co od nás budou očekávat, a hodláme se jim odvděčit. Potřebujeme být odvážní, být co nejdéle na míči a nestrádat v bojích jeden na jednoho. Šancí nám soupeř nepovolí mnoho."

Oba kluby se mimochodem na nynější střetnutí naladily v Lize mistrů tím nejlepším možným způsobem, byť proti sobě neměly na první pohled úplně ty nejtěžší překážky. Dortmund skolil na španělské půdě trápící se Sevillu, vsítil přitom čtyři branky, Bayern si před vlastními fandy poradil ještě lépe s bezduchou Plzní a nasázel ji pět gólů. A v dobré pohodě by tedy mohly být po reprezentační pauze oba dva. I když zatímco Bayernu se povedlo před týdnem nemít žádné slitování s Leverkusenu, Dortmundu se moc nezadařilo na hřišti Kolínu nad Rýnem a prohrál.

Po bodové stránce si v Bundeslize opravdu nemusejí co vyčítat, vykázali po osmi odehraných kolech shodný počet patnácti bodů. A ačkoli je mužstvo Stern des Südens pasováno do té role mírného favorita, ve finále by se měla konat vyrovnaná bitva. "Je před nám speciální utkání a těšíme se na něj," hovořil hostující šéf lavičky Julian Nagelsmann. "Vítězství ční nad všechno ostatní. Určitě se bude jednat o daleko kontrolovanější hru než v minulých duelech. Narazíme na špičkového soupeře a myslím si, že uvidíme vážně velmi zajímavý zápas. Dortmund vždy brání z hloubky, číhá na protiútoky a působí kompaktně. Nejdůležitější je pro náš jen výhra."

Protože doposud vedoucí Union a druhý Freiburg svá klání sehrají až v neděli, mohou se obě družiny vecpat dočasně do samotného čela. I takové lákadlo tenhle Der Klassiker představuje. Tedy ještě bude záležet, jak si bude počínat odpoledne Frankfurt v mači proti Bochumi, ačkoli z matematického hlediska není příliš pravděpodobné, že by atakoval samotné vedení, i kdyby se mu podařilo uzmout tři body. "Je pro nás klíčové, abychom Dortmund skolili i podeváté za sebou. A to kvůli pořadí v tabulce nebo udržení naší formy a pohody," přál by si Nagelsmann.

Domácím by měla chybět čtveřice hráčů vlivem různých zdravotních problémů, do sestavy se tak určitě nezařadí Jamie Bynoe-Gittens a Mahmoud Dahoud, jež se ještě zotavují po operaci ramene, ani nádorem postižený Sébastien Haller a nachlazený Marco Reus. Hosté se i nadále nebudou moci spolehnout na nemocného Thomase Müllera, mimo hru jsou i Lucas Hernández a Bouna Sarr, přičemž šanci nedostane ani Paul Wanner, jehož trápí potíže kolem koronaviru.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Süle, Schlotterbeck, Raphaël Guerreiro - Can - Bellingham, Özcan - Brandt, Malen - Moukoko
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies - Goretzka, Sabitzer - Musiala - Sané, Gnabry, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.23 - 4.51 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Hoffenheim v předehrávce devátého kola Bundesligy přivítá Werder Brémy. Ten se v posledním kole nejvyšší německé soutěže prezentoval velmi dobrým výkonem a na vlastním hřišti zvítězil poměrem 5:1 nad Borussií Mönchengladbach.

Jak Hoffenheim, tak nováček z Brém, se mohou pyšnit poměrně solidním vstupem do bundesligové sezóny. Hoffenheim je po osmi odehraných kolech na pohárové páté příčce, Brémy okupují o dva body níže osmou pozici.

Svěřenci trenéra Andrého Breitenreitera však těží především ze třech srpnových důležitých výher v řadě, a sice s Bochumí, Leverkusenem a Augsburgem. Na začátku září Hoffenheim prohrál 0:1 v Dortmundu, o týden později dokázal zvítězit 4:1 nad Mainzem po gólech Kramariće, Prömela, Dabbura a Kadeřábka.

V posledních dvou bundesligových kolech se Hoffenheim rozešel se svým soupeřem vždy smírně - nejdřív remizoval v rámci regionálního derby bez branek s Freiburgem, minulou neděli pak přivezl bod za remízu 1:1 z Berlína, kde se utkal s tamní Herthou.

Brémy na začátku září dokázaly zvítězit 2:0 v Bochumi, o týden později však prohrály na vlastním hřišti 0:1 s Augsburgem. V půlce září přivezl Werder cenný bod za remízu 1:1 z Leverkusenu, kde nerozhodný výsledek zaručil gól Veljkoviće z 82. minuty.

Opravdové překvapení kola se událo minulou sobotu, kdy Werder na vlastním hřišti deklasoval Borussii Mönchengladbach, nad kterou zvítězil poměrem 5:1. O domácí branky se postarali Füllkrug, Ducksch a Weiser, přičemž první jmenovaný se trefil dvakrát a jeden gól si dal hostující Bensebaini.

Domácím budou chybět zranění Bebou, Bičakčić a Benjamin Hübner. V dresu Brém ze stejných důvodů neuvidíme Mboma a Salifoua. V příští kole se Hoffenheim představí na hřišti Schalke, zatímco Brémy přivítají Mainz.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Vogt, Nsoki - Kadeřábek, Geiger, Skov - Prömel, Baumgartner - Kramaric, Rutter
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Pieper, Veljkovic, Friedl - Weiser, C. Groß, A. Jung - Schmid, Gruev - Füllkrug, Ducksch
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 4.10 - 3.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Union Berlín852115:617
2.SC Freiburg852112:617
3.Bayern Mnichov843123:615
4.Borussia Dortmund850311:1015
5.TSG Hoffenheim842213:814
6.Eintracht Frankfurt842216:1314
7.1. FC Köln834114:1013
8.Werder Brémy833218:1312
9.Borussia Mönchengladbach833211:1012
10.FC Augsburg84048:1212
11.RB Lipsko832313:1211
12.1. FSV Mainz 0583238:1211
13.VfL Wolfsburg82248:148
14.Hertha BSC81438:107
15.Schalke 04813410:176
16.VfB Stuttgart80539:135
17.Bayer Leverkusen81259:165
18.VfL Bochum80175:231

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
Bandita_Harry

OT: Chalani kde najlepsie zohnat listky na Bayern ? Diky

Reagovat
c_core

Tohle teda byla hodně přísná penalta. Mně to přišlo, že tomu hodně přidal. Takový minimální kontakt, navíc když už šla noha zpátky

Reagovat
mistr129

OT: Odpověď asi znám a nepotěší mě, ale bude v nějaké fázi pro obyčejného smrtelníka možnost sehnat 2 lístky na Union-Braga?

Reagovat
stas87

Gikiewicz zraneny, takze v branke FCA po rokoch Koubek...snad im to nepojebe ako kedysi v Pokalu niekde na dedine.

Reagovat
Salfovic

Ty vole, Koubek žije

Reagovat
Seydou Doumbia

Franz dostal od predsedy našého fanklubu Bayernu dárek a je zmíněný ve studiu NS3 před utkáním

Reagovat
andrew96

Tohle je Upamecano, který přicházel do Bayernu.

Reagovat
Firkraag

Dnes vynikajicí

Reagovat
Byleth

Vyrovnaný zápas. BvB hraje vysokej pressing do těla a nemáme moc čas něco tvořit. Obrana dneska skvělá. Upamecano výbornej, takže čekám kiks Sabitzer překvapivě dobrej. Dneska dostal za úkol tvořit protože není Kimmich a je vidět že si víc věří.

Reagovat
Müllered

To je takový nezvyk vidět u obou týmů fungující obrany.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Nemůžu si pomoct, ale obě branky se daly chytit.

Reagovat
Firkraag

První se spíš měla zblokovat, když to jde skrz nohy je to těžký, druhá určitě.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

To ano, ale při pohledu ze zadní kamery stál brankář hodně vlevo a v době střely udělal ještě jeden krok a potom to nestačil doskočit.

Reagovat
Jardman

Souhlas

Reagovat
Firkraag

Jo, ale Goretzka byl strašně blízko, když to dá do protipohybu skrz nohy, tak ten brankář fakt nemá šanci.

Reagovat
Jardman

Nejsem příliš fanoušek Maného, nepřijde mi jako příliš inteligentní fotbalista. Největší tetřev mi vždycky přišel Vidal

Reagovat
Bandita_Harry

Asi si PRILIS narocny

Reagovat
smazaný uživatel

Sané docela prase, to byla červená jak lusk.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak řekl Franz ve studiu - udělal bych to taky...a asi každý druhý v podobný situaci by si chtěl takhle ulevit, nic špatnýho

Reagovat
Müllered

Coman další pauza.

Reagovat
Jardman

Proč tam nešel Stanisic rychleji?

Reagovat
Müllered

Stanisič a Mazraoui

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele