Africký pohár národů - preview zápasu o bronz

09.02.2013, 01:36, aktualizováno 09.02.2013, 01:36
Previews
Zaujalo nás
Historie se opakuje - tedy alespoň co se bitvy o bronzovou medaili týče. Po roce se tak v "zápase útěchy" znovu střetnou celky Ghany a Mali, a i scénář je podobný - Black Stars opět nenaplnili svůj potenciál a domů budou odjíždět zklamaní, Malijci skončili na štítu pozdějšího finálového favorita...

Stejně jako v Gabonu a Rovníkové Guinei, i zde v Jižní Africe tedy čelíme souboji dvou celků, z nichž jeden překonal svůj realistický cíl, zatímco druhý jej naopak nenaplnil. Ihned po zápase s Burkinou Faso, v němž Ghaňané vypadli s ostudným výkonem, se vyrojila řada komentářů k nečekanému neúspěchu; dalo by se shrnout, že hlavní debata se momentálně točí kolem osoby trenéra Appiaha - má ještě týmu co dát? Nebylo jeho angažmá chybou? Jaká bude jeho budoucnost? Zaslouží si dostat další šanci?

Střízlivější komentátoři se víceméně shodují na tom, že Appiah prokázal velkou schopnost reflexe, když se poučil z chyb, které jeho tým stály vyhraný zápas s Kongem - to platí zejména pro obrannou fázi, která poté tři zápasy v řadě neinkasovala. Bývalý reprezentační kapitán se zdá být progresivním a učenlivým koučem, a vyhazovat ho nyní, uprostřed náročné kvalifikace na mistrovství světa, by nemuselo být nejmoudřejší - svou roli však samozřejmě sehraje i dnešní výkon proti Mali. Loňská Stevanovićova skvadra v zápase o bronz vypadala, jako by se hráčům už ani nechtělo bojovat, a nadšení Malijci tak měli značně ulehčenou práci...něco podobného se, jak zní ghanským táborem, pochopitelně nesmí opakovat.

Sám Appiah je plný optimismu a predikuje svému týmu velkou budoucnost. "Myslím, že ambicí každého kouče by mělo být pokusit se vyhrát. Já jsem se o to pokusil," tvrdí. "Tým je momentálně ve fázi výstavby, takže se soustředím na hráčské výkony, které byly dobré. Máme několik zajímavých mladých hráčů a budoucnost vypadá pozitivně," hodnotí trenér.

A zápas o třetí místo? Kapitán Asamoah Gyan, který zatím letos (opět) zaostává za očekáváním, byl i po semifinálové porážce naladěn bojovně: "Teď jsme dole, ale vzchopíme se a třetí místo urveme. Je mojí prací, jakožto kapitána, pozvednout morálku v týmu. Je to jen fotbal - přijeli jsme si pro trofej a bohužel ji nezískali," shrnuje zkušený střelec lakonicky ghanské působení.

Appiahův asistent Maxwell Konadu přizvukuje v témže duchu: je prý nutné zajistit, aby se minulost (Mali loni vyhrálo závěrečný zápas rozdílem 2:0) neopakovala. "Naší prací je motivovat hráče, vzbudit v nich bojovného ducha. Uděláme, co budeme moci," promluvil za celý management. "Každý v zemi očekával, že vyhrajeme, což se nestalo. Naše cesta však ještě nekončí - teď se musíme dát znovu dohromady, získat medaili, a následně pokračovat v budování týmu pro mistrovství světa."

Black Stars jsou sice momentálně lehce na dně, ale přesto vypadli alespoň po náročném boji - což se rozhodně nedá říct o Les Aigles z Mali, které Nigérie vypráskala suverénním skóre 4:1. Výsledek to byl navíc naprosto zasloužený - Nigerijci utkání zcela opanovali, a z malijského tábora tak pro ně logicky zněla jen slova chvály. "Hráli jsme proti Brazílii, ne Nigérii. Viděl jsem před sebou 15 hráčů místo deseti," v nadsázce komentoval semifinálovou zkušenost gólman Mamadou Samassa.

Kapitán, talisman týmu, jeho největší hvězda a také jeden z nejvýraznějších hráčů dosavadního průběhu turnaje, Seydou Keita, však logicky nechce skládat zbraně; zopakování loňského bronzového úspěchu by bylo pro jeho celek výborné, zvlášť vezmeme-li v potaz, že po nahrazení úspěšného kouče Giresseho neprověřeným Patrice Carteronem Malijcům nikdo příliš nevěřil.

Keita bral prohru s Nigérií sportovně. "Nemá cenu ukazovat na jednotlivce, hráli jsme proti vynikajícímu soupeři a nevěděli, co si s ním počít," uznává. "Proti Jižní Africe jsme měli štěstí, protože jsme hráli jako tým - to se nám dnes nepovedlo, a teď za to pykáme."

Kouč Carteron i přes drtivou porážku své hráče pochválil a povzbudil před nadcházejícím utkáním; už samotný fakt, že Mali podruhé za sebou dosáhlo semifinále, je podle něj velkým úspěchem. S tím lze jen těžko polemizovat; dokáže však tým ze Sahelu podruhé za sebou také ukořistit medaili? Před rokem se to povedlo díky dvěma brankám Cheicka Diabatého, který by měl nastoupit i dnes; jeho forma se však s tou loňskou nedá porovnávat...

Nezávislí fanoušci se zřejmě rozdělí na dva tábory - jedni budou držet palce spíše Ghaně díky atraktivnějšímu fotbalu, kterým se Black Stars letos prezentovali, druzí budou cítit s Mali vzhledem ke katastrofální politické situaci v zemi - právě fotbalový úspěch, jak už dříve podotkl Keita, by mohl válkou rozvrácenému národu alespoň na chvíli navrátit optimismus do žil.

Otázkou však je, jestli je "cena útěchy" pro tento náročný úkol dostačující... "Výhra v semifinále by nás alespoň na chvíli rozptýlila, přinutila zapomenout na tuhle válku," prohlásil například fanoušek jménem Diakari Dia, který se společně s dalšími příznivci tísnil ve středeční večer před jednou z mnoha malých televizí na centrálním trhu v hlavním městě Bamako. A čtyřiatřicetiletý Harouna Dolo smutně dodal: "Chtěli jsme dvě vítězství, jedno kvůli poháru, jedno za znovusjednocení země. Teď jsme ztratili morální sílu. Náš tým byl doslova smazán ze hřiště."

Nápis "Jedno Mali navždy", namalovaný na fasádě místní kavárny, tak v zemi, kde se "fotbal stal náboženstvím", zůstává i nadále pouhým výkřikem naděje...

Tip EuroFotbalu na zápas Ghana - Mali: Přestože tlak ležící na Appiahově týmu je skutečně enormní, tentokrát by mu už vítězství nemělo utéct. Ghana má nejenže silnější tým než Mali, ale navíc dokáže produkovat rychlý fotbal po křídlech - vlastně v podobném duchu, jako předvedla v semifinále Nigérie, a jak bylo vidět, Les Aigles takové věci vůbec nesvědčí. Klíčovou otázkou pak zůstává vedle složení středu ghanské zálohy (právě v této oblasti má Mali výraznou výhodu) především motivace obou týmů - kdo jí dokáže vyškrábnout více, zvítězí.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (113)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ghana

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně mě štve že je ve finále Burkina neříkám že si to nezaslouží ale kdyby to náhodou vyhráli bylo by to hodně divné kdyby APN 2krát po sobě vyhráli týmy od kterých se to totálně nečekalo i když upřímně od Nigérie sem to taky nečekal

Reagovat
M11

Reagovat
SaianSupaCrew

Snad to vyhraje Mali, aby se tam těm našim klukům trochu líp dejchalo

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra konec africké trapárny !

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se ti to zdá trapný, tak nerozumim, proč to sleduješ

Reagovat
smazaný uživatel

Nesleduji.... Uráží mě to! Toto je opak reklamy fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to bude chybět, zejména ty zápasy ve skupinách kdy se hrálo každý den a bylo se v TV na co dívat.

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

proč máš potřebu v každý diskuzi ukazovat svou tupost a omezenost?

Reagovat
ryzskej

Protože je to troll a rád je středem pozornosti. On si ani neuvědomuje, jak je neskutečně trapný, jen prostě musí dát průchod svým emocím, když na to nebere prášky.

Reagovat
domingo

Paintsil na dnesek oficialne out, zitra Emenike out (oba zraneni), Pitroipa hrat muze.

Reagovat
smazaný uživatel

Pitroipa

Reagovat
smazaný uživatel

ako je to z fantou?? Jedna zostava na dnes jedna na zajtra alebo sa o bronz a finale bere ako jedno kolo??

Reagovat
domingo

Ne, bronz se tam vubec nepocita Normalne si sloz sestavu jenom z tech, co budou hrat finale.

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
db18

aha

Reagovat
Wat

A Moses?

Reagovat
domingo

Nevim zatim.

Reagovat
Le Gunner

V takovém obsazení bych si dokázal představit finále.

Reagovat
Alons0

Snad vyhraje Mali a rozhodčími protěžovaná Ghana odjede domů s pláčem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nestihol som zareagovať na posledný článok, tak sa spýtam tu : Vážne má Uganda šancu sa etablovať medzi (širšou) africkou špičkou ? Aký je to tím, niečo na spôsob Etiópie ?

Reagovat
fantomas

Jo, uplně přesně něco na způsob Etiopie, ty týmy od Východního rohu budou všecky podobný, tipuju. Keňa podobně. Netroufnu si říct horizont, ale postupovat na úkor takovýho Nigeru, to by se jim podle mě mohlo začít dařit brzo a poměrně pravidelně.

Reagovat
domingo

Ja teda videl Ugandu v podstate jenom utrzkovite, takze bych nerad nejak predjimal, ale podvedome bych ji radil spis k anglofonnimu (jiho)vychodu, cili Zambie, Kena, Zimbabwe, Tanzanie.. ale dost mozna je to jenom nejaky muj etnocentricky bias, nevim. Urcite na ne chci co nejdriv kouknout, asi proti Angole..

Reagovat
fantomas

No to asi bude etnocentrickej bias, protože Keňa s Tanzánií zase spadaj do toho mýho geografickýho. I když to teda neni Roh jako Roh, to by tam nespadala ani ta Uganda..ale já to většinou beru dohromady.

Reagovat
domingo

Ono se to tezko soudi, kdyz ty tymy poradne nezname, no

Reagovat
fantomas

Jo, ale o Ugandě právě čtu pořád něco (možná i proto, že má špičkový zpravodajství v rámci kontinentu, ok ), a to převážně ve smyslu "šikovnej, pohyblivej"...tak sem si to zhruba spojil s tou Etiopií no.

Reagovat
domingo

Tak ja soudim na zaklade nejake etnicity no, Ugandane a Kenane jdou Bantuove, Etiopane Oromove/Amharove.. ale klicova je samozrejme fotbalova vychova, tak tady dal nebudu sirit tribalisticke stereotypy

Reagovat
Kongo

Spíš bych to přirovnával ke Kongu ať už DR nebo jen Kongo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ináč Tanzánia - zdá sa mi, že tá sa nejako "zvedá", nie ? Tento rok vyhrala v príprave so Zambiou aj Kamerunom, aj keď to bolo doma, kde sú Afričania neporovnateľne lepší než na súperovom ihrisku.

Reagovat
domingo

Ghana XI vs Mali: F Dauda, H Afful, J Boye, Jona mensah, R Kissi; Annan, A Badu, S Asante, M Wakaso; C Atsu, R Boakye Yiadom.

Hodne pekna sestava, kolem Boakyeho a Annana slusny mlzeni. Kwadwo nehraje proto, ze Juventus zatlacil, aby byl ready pred LM.

Mali bude v podobnym duchu:

"Mali likely to field fringe players vs GHA. Coach: "Best thing might be to put some young players in bcos they'll want to prove themselves"

Reagovat
fantomas

Annan! ♥

Reagovat
smazaný uživatel

At vyhraje mistrovství Burkina ! At je senzace !

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, ty oslavny komentare na Ghanu absolutne nechapu.

IMHO je Ghana nejvetsi ostudou celeho CAN 2013 a tak jak byli zapleteni do korupce na MS 2066, jsem presvedcen ze tentokrat tu korupci sami iniciovali. Ve skupine vykony nic moc (uvodni zapas proti DR Congo byl spis to "nic", nez "moc"...), ve ctvrtfinale postup pres Kapverdy - ovsem po velmi spatnem vykonu, Kapverdy byly jasne lepsi a Ghanu posunul do finale evidentne rozhodci, no a semifinale je v zive pameti. Rozhodci opet na strane Ghany, tlacil je jak jen to slo, ale na vic nez na penalty se presto nezmohli (i pres vymyslenou cervenou kartu pro Burkinu Faso). A jak kopali penalty, tak jsou na tom i herne. Proste Ghana na tomto sampionatu je velka ostuda a ja pevne verim, ze si s nima Mali vytre...

GHANA

Reagovat
domingo

Jaky oslavny komentare?

Reagovat
smazaný uživatel

"Ghana má nejenže silnější tým než Mali, ale navíc dokáže produkovat rychlý fotbal po křídlech "... "...jedni budou držet palce spíše Ghaně díky atraktivnějšímu fotbalu..."

Nevim, no... Je to jen muj subjektivni nazor, ja proste ale s temi vyroky nesouhlasim.

Ghana je na CAN 2013 jen symbolem spinavosti co se ovlivnovani zapasu tyce. Herne NIC nepredvedli. Mali by je meli porazit, ale penize na sazku nedam, protoze mam obavy ze si Ghana opet ochoci rozhodciho...

Reagovat
fantomas

Počkat, cože.. Ghaně se připískávalo (a to ještě nikoliv celej zápas, Burkina měla hrát dýl než jeden poločas o deseti) jen proti Burkině, pokud vim, nikde jinde , to maximálně v rámci celoturnajový rozhodcovský mizérii - tak co to je tohle za demagogii?

A na tom, že Ghana prostě produkuje objektivně atraktivnější fotbal, se shodne snad 99 % diváků.

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas, Ty jsi nevidel ctvrtfinale proti Kapverdum?

Jasna cervena po druhe zlute pro hrace c.11 uz v prvni puli - rozhodci byl slepy, potom jeste ve druhe puli mel dalsi dva zlute zakroky - rozhodci nic. jasna penalta po faulu na Tavarese - rozhodci nic. Zato na druhe strane absolutne vymyslena penalta pro Ghanu...

Proti Burkine Faso temer dtto. az na tu penaltu. Cervena pro hrace Ghany jasna - rozhodci nevidi. Zato si vymysli penaltu pro Burkinu Faso.

Ze byl za tendencni rizeni ve prospech Ghany potresta pouze rozhodci ze zapasu s Burkina Faso, to neznamena ze rozhodci v zapase s Kapverdami zapas neovlivnil daleko vice (proti Burkine Faso totiz nakonec "pravda zvitezila" a postoupil lepsi tym, proti Kapverdum to bohuzel nevyslo, lepsi tym jel domu a tragedi a ostuda turnaje zustala).

Muzes me nazory nazyvat demagogii, nebo jakkoliv chces. Ale ze jsou to jen komentare pravdivych ckutecnosti, to zmenit nemuzes.

A Ghana na tomto CAN rozhodne nic atraktivniho nepredvedla. Rad bych vedel, odkud cerpas informaci, ze 99% povazuje jejich ubohost za atraktivni. Evidentne jsi jejich fanousek, tak tu pravdu nezkousnes, ale pravdou je, ze tady na CAN 2013 je ostudou africkeho fotbalu. (Skoda ze kapverdska federace FPF odstoupila od napadu, aby CAF prosetrilo "vykon" rozhodciho z jejich ctvrtfinaloveho zapasu.)

Reagovat
fantomas

Opět si nezmínil prase Koulibalyho, obdivuhodný. A to je právě ono..vzal sis do hlavy, že Ghana prostě musí bejt tlačená, a tak hledáš argumenty čistě pro tuhle tezi, abys ignoroval všechno kolem. Čirá demagogie.

A dál...špína, špína, špína. To je asi stejný, jako kdybych já chtěl po tobě, abys mi ukázal ty lidi, co to jejich představení považujou za ostudu. Ukázal bys zase sám na sebe; očividně naopak vrchního hatera Ghaňanů. Takže se fakt nemáme o čem bavit, čau..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem si to nevzal do hlavy. Ja jsem to videl v TV a nasledne cetl v mnoha komentarich.

Opet jen konstatovani skutecnosti nazyvas demagogii. To je usmevne...

Btw. nejsem hater Ghany. Ghanu mam rad, v Akkre jsem byl nekolikrat a mam rad jak ten stat, tak i Ghanany. Nemam rad ale ovlivnovani zapasu ve fotbale a to bohuzel Ghana ve ctvrtfinale (bohuzel uspesne) i v semifinale (nastesti neuspesne) evidentne delala.

A to opravdu jinak nez spinou nazvat nelze.

(btw. kdybys chtel, jiste bys na netu nasel spoustu review ke zminovanym zapasum, kde je to jasne popsano. Dukzam o praci rozhodciho v semifinale budiz jeho potrestani, a k zapasu s Kapverdami si staci preciste review i zde na eurofotbal.cz, kde bylo spravne popsano, ze vyhru Ghane zaridil (vedle skveleho golmana) hlavne rozhodci... Ovsem to by chtelo sundat fanouskovske bryle...)

Reagovat
fantomas

Ok, takže si to závěrem shrnem..

1) Naprosto bez okolků tu mluvíš o ovlivňování zápasů. Je ti přitom jasný, že připískávání většim a slavnějšim týmům je běžný na všech úrovních a děje se to tim pádem i na APN, bez rozlišování konkrétního mužstva? Mělo by. A přitom Ghaňani sou tu pro tebe první a poslední zločinci, co si všechno kupujou. Demagogie, přesně..

2) Kdo to teda považuje za ostudu ještě (ten herní projev, o tom si mluvil, pokud se nemýlim)? Ne, zase se mi nedostalo odpovědi.

Furt meleš ty samý špinící, přirozeně nepodložený nesmysly, furt..

Reagovat
smazaný uživatel

1) Tak to mi jasny opravdu neni. To je jen tvoje domnenka a ja s ni nesouhlasim. btw. na tomto CAN se podobne ovlivnene zapasy nevyskytly - pouze ty dva, vzdy ovlivnene ve prospech Ghany.

2) Ve sve otazce se prirozene mylis. Ja za ostudu povazuji vystoupeni Ghany jako celku. A v mem prvnim prispevku hned ve druhem radku to uvozuji znamou zkratkou IMHO, coz znamena "podle meho nazoru". V dalsim komentari pisu "Je to jen muj subjektivni nazor"... To k tem vyrokum o spinavosti. Nikde nepisu, ze si to mysli nesmyslne procento lidi. V diskusi pisu SVE nazory.

Bohuzel ja se ale nedockal odpovedi (prestoze jsem se ptal prvni), odkud jsi cerpal informaci, ze 99% divaku povazuje to co predvadi Ghana za atraktivni? Takze - kdo tu "mele prirozene nepodlozeny nesmysly"?

(btw. je zajimave, ze zatimco ja utocim pouze na prasarny Ghany (ktere mohl kazdy videt), tak Ty, coby admin, utocis na moji osobu. Pokud ale ve zdejsich Pravidlech, ze diskutujici se musi podridit nazoru admina, prestoze je to nazor fanouskovsky a spatny, pak se samozrejme omlouvam... Jinak si zkus prestat vymyslet nejaka procenta a je asi zbytecna tvoje snaha pres osobni utoky na mne zakryt spinavosti tveho oblibeneho tymu.

Mej se, uz nemam na podobne demagogicke reci (abych take pouzil tve oblibene slovo) cas.

Reagovat
fantomas

Tunisko??? To minimálně, a kdybych na tebe měl čas i náladu, vyzobu ti klidně další popostrčení favorita nebo slovutnějšího týmu.

Heh, kde se zrovna v tobě bere taková ublíženost, to mi neni jasný. Já na tebe zaútočil tak maximálně tim, že seš demagog, což si tu ukázal bezpočtukrát.

No, a k tomu tvýmu senzačnímu uvozování "IMHO" apod, mám jen.."ale pravdou je, ze tady na CAN 2013 je ostudou africkeho fotbalu"...takže subjektivní pravdou jo? Ok. A tou ostudou si teda mínil čistě skutečnost, že se ve dvou zápasech pískalo proti ghanskýmu soupeři? Ok.

A admin nejsem, pro tvou informaci.

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

nedo

Reagovat
smazaný uživatel

Jiste adebayore. Omlouvam se za to, co jsem videl v televizi a je to tedy nepopiratelne.

V poradku?

Reagovat
smazaný uživatel

Zklidni hormon...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem uplne klidny.

Reagovat
smazaný uživatel

To ti tak věřím

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi uplne jedno, jestli mi veris.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš věřit v boha, jinak se z něj stane jidáš

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nemusim nic.

Reagovat
domingo

Tunisko - Togo a Togo - Burkina byly taky piskany tendencne, mozna i nejvic na celym turnaji.

Reagovat
božský John

Tak, dneska vyhraje africká Sparta doufám, ta tlačená Ghana mi moc nevoní

Reagovat
smazaný uživatel

To se tady ale psat nesmi. Potom budes za kacire...

Reagovat
fantomas

Ale prosim tě..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Tak dúfam že sa Kwadwo nezraní, a privedie si do Turína aspoň bronzovú medailu

Reagovat
domingo

Pisu vys, Juve podle vseho zatlacilo, aby nehral.

Reagovat
smazaný uživatel

He has got a big bamboooo

Reagovat
smazaný uživatel

domingovo zamyšlení na téma Ronaldo vs. Messi...

Logika:

1) I kdyz je diskuse o Ronaldovi, je treba nejpozdeji ve 3. slove zminit Messiho, a muzem zacit.

1) Odectete goly z penalt, Messi penalty sice kope, ale proto, ze to umi nejlip a nejlip se vyrovna s tlakem. Ronaldo je kope proto, ze je to sobec (vubec to neni tim, ze by je treba taky umel nejlip nebo se nejlip vyrovnal s tlakem).

2) Odectete dorazky do prazdne brany, protoze ty se nepocitaji a umi to kazdy.

3) Sebevetsi, sebelip umistena rana se da chytat, to odectete taky.

4) Kdyz uz se to chytat neda, tak je treba podotknout, ze na 1 gol pripada 50 strel na tribunu.

5) Porad zbyva moc golu? Tak to je tim, ze Ronaldo je sobec a bere si to na sebe. Messi to sice taky bere na sebe, ale on muze, protoze je nejlepsi.

6) Porad moc golu? Messi je nejlepsi proste a drzte tlamy.

7) Kdyz da Ronaldo 1500 golu, je Messi stejne nejlepsi.

8) Je to simulant.

A z druhe strany...

1) At se Messi prosadi v PL a potom bude nejlepsi.

2) At se prosadi bez Xaviho s Iniestou a potom bude nejlepsi.

3) Messi by bez Xaviho s Iniestou nebyl nic.

4) Messi je skret.

5) Je to simulant.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Mali

Ghana hezky s holou zadnicí.

Reagovat
smazaný uživatel

haha a zase vymyslena penalta pre Ghanu čiste rameno

Reagovat
fantomas

No jéje, snad to neviděl nedo..

Reagovat
smazaný uživatel

ved podla mojho nazoru mal pravdu, treti zapas Ghany po sebe im sudi daroval penaltu....

Reagovat
smazaný uživatel

SPRAVODLIVOST SA UKAZALA WAKASO čisty Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

to už je celkem nápadný s těma penaltama pro Ghanu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ne, ne... Tady ti bude vysvetleno, ze Ghanu nikdo netlaci...

Reagovat
fantomas

Wow, kdo ti to vysvětloval?

Reagovat
smazaný uživatel

Zase prekrucujes? Pisu nekde, ze mi nekdo neco vysvetloval?

Reagovat
fantomas

"Tady ti bude vysvetleno"

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, jemu to bude vysvetleno. Ale nikde nepisu, ze mi bylo neco vysvetlovano...

Pokud ten rozdil mezi osobou Kafu a mnou nechapes, pak je to opravdu zabavne.

Reagovat
fantomas

Ty vole..tak ty seš fakt ještě neuvěřitelnějši, než sem si myslel. Na jakym základě teda tušíš, že mu něco bude vysvětleno, když tady doteď nikdo nic takovýho nevysvětloval? :))

Reagovat
smazaný uživatel

Proste si to myslim. Nebo jak rikas "tusim"

Ty jsi v zivote nikdy nic netusil?

Smutne...

(A uz mne, PROSIM, nech na pokoji. Dekuji.)

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

o 2 roky to chce nejakych NEafrickych rozhodcov, alebo zrusit APN

Reagovat
fantomas

Ale prosim tebe...nejhorší výkon tu předvedl běloch a rodák z Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

zapas Tunisko-Togo? to bol majtrovsky vykon

Reagovat
fantomas

Diakité

Reagovat
smazaný uživatel

to je v riti, ....teraz aby rozhodca nadstavil 10 minut

Reagovat
Wat

Udržet, udržet!

Reagovat
VdV

prej letos se ovlivněné zápasy nevyskytly

a to jako poznals jak,že ti to tak přišlo?Celý APN je ovlivněný a to každej rok.Loni stahovali zápasy z nabídek.Celý je to velikej tunel.680 ovlivněných zápasů a tady někdo napíše,že letos byly ovlivněny na APN určitě jen 2

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

To snad nemohl nikdo napsat, ze byly ovlivneny JEN 2...

Reagovat
Wat

OLEEEEEEEE!

Reagovat
Wat

Věděl jsem, že mě nezklamou.

Reagovat
VdV

@ 3,60

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Mali 3:1 FT a ja jsem spokojen, ze korupcnici z Ghany jedou domu bez medaile a s ostudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli Kwadwa to házet na celou Ghanu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, kvuli vsem trem zapasum v play off, kdy je tlacili rozhodci. Nastesti ve dvou z tech tri zapasu neuspesne a Ghana prohrala i pres obrovskou snahu sudich...

Reagovat
db18

...a to jsem si myslel, že to Ghana vyhraje celý

Reagovat
fantomas

Wow, to sem si nemyslel ani já, fanatickej fanoušek.

Reagovat
db18

na úplnym začátku taky ne, ale když jsem pak viděl kdo všechno se brzo pakoval, tak jsem si při pohledu na semifinále myslel, že jo - a rozhodně jsem nečekal, že se Burkina dostane až do finále, ikdyž to je příjemný překvápko

Reagovat
smazaný uživatel

Oni si to evidentne taky mysleli. Penize na rozhodci maji (Ghana je ekonomicky prece jen hodne nad africkym prumerem). Bohuzel si neuvedomili, ze i kdyz si koupi rozhodci, tak je potreba neco ukazat na hristi. Mysleli si, ze to prijde samo, hehehe

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

Mali Ghana zaslúžene bez medaily

Reagovat
Wat

Tak snad ještě zaútočím jako správnej Orel ve fantě na medailové pozice, i když teď už se ty bodový rozdíly nejspíš moc lišit nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Super Mali ! Další mančaft co porazil i rozhodčího. Ghana je tak slabá, že ani rozhodčí jí nejsou schopní pomoct křivárnama.

Reagovat
smazaný uživatel

Mali A Ghana nejméně sympatický mančaft turnaje, stejně jako loni.

Reagovat
fantomas

Proč loni?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě, čistě subjektivně. Jsem proti nim zaujatý, přijdou mi namachrovaní a uplakaní zároveň, bez respektu k soupeři. A rozhodčí letos - to přece nebyla náhoda

Reagovat
fantomas

Tak letos to dokážu pochopit, ale loni s dvakrát lepšim Baduem, Annanem v základu, sympatičtější stoperskou dvojkou..nevim no, to bych vážně neřek (kór když tam měli konkurenci v daleko namachrovanějšim Maroku). Ale dobře..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nevzpomínám si, že by na nějakým Poháru, co jsem viděl, byl někdo takhle trapně tlačen rozhodčími. Ani Gabon, RG, Angola, Mali...Egypt hrál dobře...možná Tunisko na domácím CANu.

Reagovat
smazaný uživatel

"90% lidi povazuje jejich fotbal za atraktivni"... Pry teda... Pise se to tady v diskusi o par radku vyse.

Reagovat
fantomas

Tak sice tě PROSIM mám nechat na pokoji, ale když si ten pokoj nedáš ty sám..

..ty mi povídej něco o překrucování ty vole. Já psal atraktivnější (!), v porovnání s Mali...fakt začínám pochybovat, že umíš číst jako my všichni tady kolem.

(ale jestli tě to uklidní, tak dneska se mi víc líbil fotbal Mali, protože taky hrálo dost odlišně oproti předešlym zápasum na turnaji)

Reagovat
smazaný uživatel

Celý CAN dělají dva lidi. Všechny ostatní weby africký fotbal ignorují. Tak trošku úcty

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem psal uzivateli Saharan_Blues. Takze nevim co zase meles ze nedam pokoj. je evidentni, kdo tu neumi cist (ale mas sanci to dohnat)...

Ja si tebe ani tvych nesmyslnych subjektivnich zvastu nevsimam. Zkus se chovat stejne.

Dekuji

Reagovat
fantomas

Uh..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele