3. kolo
24.08.2007 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Bochum - Hamburger SV 2:1

Hostující Hamburk začal utkání aktivněji. Rychlá hra v pohybu jim zajistila první nebezpečnou střelu v zápase. Už ve 2. minutě pálil Raum, ale Laštůvka střelu zneškodnil. Poté se začala osmělovat i Bochum a v 9. minutě musel zasahovat gólman Rost. Dobrowski se zbavil Atouby a jeho následný pokus musel zneškodnit hamburský brankář. Hra byla v průběhu pvní půle vyrovnaná bez větších šancí. Výjimku tvořila 34. minuta, kdy se útočník Hamburku Zidan zbavil postupně tří hráčů, ovšem jeho zakončení bylo v dobré pozici nepřesné. Ke konci prvního dějství měli územní převahu hosté, ale v 45. minutě přišel jako blesk z čistého nebe úvodní gól zápasu v jejich síti. Autové vhazování prodloužil Dabrowski na Šestáka, který na stál na správném místě a s přehledem překonal gólmana hostí – 1:0.

Do druhého poločasu vlétli lépe domácí a po třech odehraných minutách mohli zvýšit svůj náskok, ale ve velké šanci zklamal Bönig. V 53. minutě se dostali do šance také hosté. Zidanův pokus ze sedmnácti metrů zablokoval Yahia. Po hodině hry přišel zřejmě zlomový okamžik utkání. Obránce Hamburku Kompany zastavil tvrdým skluzem Bechmanna a rozhodčí mu udělil červenou kartu. Po vyloučení se hosté stále pokoušel o vyrovnání, ovšem kromě dvou nebezpečných střel si větší brankovou příležitost nevypracovali. Naopak přišel úder na druhé straně. V 83. minutě odvrátil míč Mathijsen jen k Imhofovi, který parádní střelou do šibenice zvýšil na 2:0. Imhof byl na hřišti jen pár vteřin. Čtyři minuty před koncem se o dramatický závěr postaral český záložník David Jarolím v barvách Hamburku. Chytře si došel pro faul v pokutovém území a následnou výhodu s klidem využil van der Vaart – 2:1. Hosté už ale vyrovnat nedokázali. Naopak v úplném závěru mohl navýšit skóre domácí Epalle, ovšem se zakončením váhal tak dlouho, až mu míč odebral hostující obránce.

Autor: Petr Hašek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele