2. kolo
18.08.2007 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Dortmund 4:1

Domácí prahli po odvetě za loňskou porážkou v Dortmundu, která je prakticky připravila o titul. A svému nenáviděnému rivalovi se také pomstili, svým výkonem nedali Dortmundu nejmenší šanci.

Od začátku hrálo Schalke s obrovským nasazením, bylo evidentní, že domácí moc chtějí zvítězit. Hned první přímý kop naznačil, že hosty nečeká vůbec snadná práce. Panderův přímák prolétl před Weidenfellera a volní Kordon hlavou trefil břevno, dorážku Kuranyiho se štěstím vyrazil brankář. Také hosté zahrozili přímým kopem, Petričův pokus pokryl Neuer. To už se však chystala frontální ofenziva Schalke. Po jednom z mnoha faulů opět nacentroval míč Pander, Klimowicz ledabyle hlídal Bordona a domácí stoper hlavou pohodlně překonal Weidenfellera. Následovaly další šance. Rakitič se protáhl mezi dvěma obránci a jeho pokus dobře vyrazil hostující brankář. Weidenfeller záhy pokryl i tvrdou ránu Ernsta. Jedinou příležitost Dortmundu neproměnil Klimowicz, když ani nadvakrát neprostřelil Neuera. Do kabin se šlo za dvoubrankového vedení Schalke. Pander po faulu Kovače ze standardky necentroval, ale přímo střílel. A trefil perfektně, Weidenfeller plachtil zbytečně.

I po změně stran pokračoval tlak domácích. Dortmund působil zakřiknutě a srážel se množstvím nepřesností. Stále v permanenci byl Weidenfeller. Po jednom z rohů jen sledoval, jak Bordonova hlavička končí mimo. Velké emoce vyvolala další akce domácích. Kuranyi skvěle uvolnil Asamoaha, tomu však v nájezdu utekl míč a navíc skluzem trefil Weidenfellera. Na hřišti došlo k drobné potyčce, vše se však uklidnilo a pokračovalo se bez větších problémů dál. V 59. minutě přišla třetí branková radost domácích. Bajramovič našel přesným centrem ve vápně nekrytého Asamoaha a ten povedenou rybičkou rozvlnil síť. Poté se jedinkrát v lepším světle prezentovali hosté. Dedé se uvolnil na levé straně a na jeho centr si dobře naskočil hlavičkující Valdes. Poslední slovo však měli domácí. Střídajícího Lövenkrandse sice ještě vychytal Weidenfeller, v 78. minutě ale Kobiašvili nacentroval do vápna a tam stál nekrytý hlavičkář Kuranyi.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele