28. kolo
07.04.2007 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 2:0

Modří stále sní svůj mistrovský sen. Po těžké dřině se k němu trošku přiblížili porážkou Gladbachu. Po dlouhé pauze se v základní sestavě objevil Asamoah a byl to právě on, kdo poprvé ohrozil Kellera. Poté přišly světlé chvilky Borussie. Po špatném vyběhnutí Neunera musel zastoupil domácího brankáře Rafinha a odkopl lob Rafaela. Poté Neunerovi dokonce pomohlo břevno, když obránci nepokryli Lamidiho. Dvě dobré šance hostí přežilo Schalke bez úhony, a tak se mohlo v klidu vrhnout do útoku. Konstrukce branky se brzy ozvala i za Kellerem, to hlavičkoval Asamoah. Před přestávkou ještě utekl Özil, ale své sólo zakončil střelou těsně vedle. Neuspěl ani Hamit Altintop se svou typickou dělovkou. Po přestávce vlétl do vápna Rafinha, ale místo přihrávky volil střelu a Kellerovi notně usnadnil práci. Vytouženého gólu se šedesát tisícovek diváků dočkalo v 57. minutě. Özil střílel, po teči obránce vyletěl míč vysoko nahoru a vzdušný souboj svedli Kuranyi s Kellerem. Hostující brankář však míč nechytil a dobíhající Asamoah pohodlně trefil odkrytou branku. Za necelou čtvrthodinu bylo ještě veseleji. Pander rozehrál přímý kop a Kuranyi se hlavičkou prosadil přes svého ledabylého strážce Zé Antonia. V stoprocentní šanci se pět minut poté ocitl Kobiashvili, ale obloučkem netrefil branku. V závěrečné minutě mohly padnout góly do obou sítí. Nejdřív Lamidi lehce tečoval míč na tyč, na druhé straně zneškodnil Kuranyiho hlavičku fantasticky Keller. Skóre se tedy už neměnilo a domácí uhájili svůj náskok v tabulce.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele