32. kolo
05.05.2007 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 1:0

Jednobodový náskok před dravým Stuttgartem udrželo vedoucí Schalke. V domácím prostředí přehrálo Norimberk, z tlaku však vytěžilo jen jeden bod a výhrou si nemohlo být do poslední chvíle jisto. Hosté mohou zítra přijít o pátou příčku.

Po zaváhání v Bochumi domácí věděli, že tentokrát musí brát všechny tři body, proto také od začátku hráli s velkou chutí. Přímý kop Pandera skončil nad brankou Schäfera a proti tvrdé střele Kuranyiho hostující gólman dobře zasáhl. Tlak domácích pokračoval. Po autu Pandera zkoušel štěstí hlavou Kuranyi, ve velké příležitosti pak Asamoah tečoval míč nad. Hosté se osmělili jedinkrát, když Kristiansenova střela z dálky trochu překvapila Neunera a mladý gólman ji musel nadvakrát likvidovat. Před přestávkou si Schalke vytvořilo ještě dvě dobré šance. Po Lincolnově přímém kopu hlavičkoval těsně vedle Bordon a Asamoaha ve vynikající pozici zastavil na poslední chvíli Galásek.

Ve stejném duchu pokračovala i druhá půle. Rodriguez centroval a Asamoahově hlavičce scházel kousek. Domácí se hodně zlobili na rozhodčího poté, co Beauchamp ve vápně přidržel Kuranyiho, penalta se však nepískala. Po následném rohu hlavičkoval velmi nebezpečně Rodriguez a Schäfer musel vytáhnout parádní zákrok. Vytoužené branky se Veltins Aréna dočkala v 63. minutě. Asamoah z Hamitem Altintopem odvedli dobrou práci na pravé straně, Kuranyi přehlavičkoval Wolfa a Schäfer se natahoval marně. A tlak domácích pokračoval dál. Po výborné přihrávce Halila Altintopa přehazoval brankáře opět Kuranyi, mířil těsně nad. Sám Halil Altintop zkusil o chvíli později tvrdou střelu a chyběly mu jen centimetry. V 81. minutě uzavřel zajímavé dění zápasu Tomáš Galásek, když byl za taktický faul na unikajícího Hamita Altintopa vyloučen.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele