30. kolo
21.04.2007 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Dortmund 0:1

Borussii se daří víc na cizích hřištích než před domácím kotlem. Tuto skutečnost potvrdili žlutočerní i na Olympijském stadionu, kde po dobrém výkonu zaslouženě porazili domácí Herthu. Na ní teď ztrácejí tři body.

První střely sice patřily domácím, Dardaie zblokoval Wörns a Gilberta vychytal Weidenfeller, byl to však Dortmund, kdo se brzy ujal role lepšího týmu. Po rohu Krusky hlavičkoval nikým neatakován Smolarek, ale jeho pokus neměl potřebnou razanci. Dobrou střelu předvedl Frei, Fiedler byl opět na místě. V závěru poločasu si vzala slovo znovu Hertha. Mladík Dejagah připravil vynikající pozici Bastürkovi, tomu však chyběly k trefení brány centimetry. Poté zkusil uspět sám Dejegah, jeho přímý kop patřil k těm povedeným, ale kousek znovu chyběl – skončil na břevně Weidenfellerovy brány.

Druhý poločas začal aktivně Dortmund, jehož postavení v tabulce je značně nelichotivé. Metzelder vybídl ke střele Tingu, z úhlu se však banky dávají těžko. Snazší je to po rohových kopech, které navíc Dortmund dobře ovládá. V padesáté minutě rozehrál od rohového praporku Kruska a ve vápně se hlavou prosadil obránce Brzenska. Hertha se v druhé půli téměř k ničemu nedostala. Jen dravého Dejagaha zastavil ve vápně nedovoleně Metzelder, rozhodčí však penaltu neodpískal. Chvíli poté rozhodčí chybovali i na druhé straně. Smolarek přiťukl hlavou míč Freovi a ten běžel sám na brankáře. Švýcarský útočník se ještě pohledem na asistenta ujistil, že není v ofsajdu, pokračoval v nájezdu a přesně k tyči zakončil. Proto byl stejně jako jeho spoluhráči rozezlen, když rozhodčí odmítli regulérní branku uznat. Frei měl ještě v závěru jednu šanci, tu Fiedler vyrazil.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele