24. kolo
03.03.2007 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Hertha BSC - Bayern Mnichov 2:3

Bayern Mnichov se vrací do závodu o titul a ještě tak více dramatizuje situaci tento rok velmi vyrovnané špičky tabulky. Do Berlína přijel k zápasu s místní Hertou s devítibodovým odstupem na první příčku tabulky, odjížděl pak s odstupem šestibodovým.

Bayern na hrotu s Podolskim a Makaayem prakticky rozhodl o výhře během dvou minut v první půli. V 30. minutě se nejprve po rohu Sagnola prosadil Salihamidžič, za několik okamžiků pak právě Salihamidžič připravil šanci Podolskému, který se trefil z hranice šestnácti metrů přesnou ranou z voleje. Herta v úvodu druhé půle přece jen Bayern zatlačila a v 58. minutě tento tlak využila ke vstřelení kontaktní branky. Ebert nacentroval z levé strany přesně na Gimeneze, který hlavou překonal Kahna. Naděje domácího celku ovšem trvala pouze deset minut. Svou dvanáctou branku sezony si připsal Roy Makaay, když se v 68. minutě přesně trefil z hranice šestnáctky. Na to ještě Herta dokázala zareagovat deset minut před koncem utkání. Po chybě Van Buytena se prosadil Dick van Burik. Závěrečný tlak se ale nekonal, naopak Bayern mohl vedení znovu zvýšit. Vyložené šance Podolského i střídajícího Pizarra ale zůstaly nevyužity. Těsně před finálovým hvizdem si ještě stihl po druhé žluté kartě vychutnat předčasný odchod do kabin domácí obránce Šimunič.

Autor: Petr Wojnar

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele