33. kolo
12.05.2007 15:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2:3

Olympijský stadion v Berlíně shlédl velice zajímavou podívanou. Nechyběly góly, infarktové situace nebo tvrdé zákroky a šarvátky. Z vítězství se nakonec radoval Leverkusen, který stále usiluje o páté místo. Díky porážce Herty se mu významně přiblížil.

Úvod v podání Bayeru byl drtivý – třikrát hosté nastřelili břevno. Po rohu Schneidera špatně odvrátil míč Gimenez a brankovou konstrukci trefil poprvé z úhlu Kiessling. O chvíli později se stejně vedlo Rolfesovi, který břevno napálil po přihrávce Stenmana. Potřetí to už pro Leverkusen dopadlo šťastně. Po dalším rohu Schneidera se prosadil Callsen-Bracker a jeho hlavička zamířila o horní tyčku do sítě. Domácí však dokázali reagovat. Dlouhý výkop brankáře Fiedlera skončil u Panteliče, který odstrčil Castra a křižnou střelou překonal Adlera. Už za dvě minuty znovu vedli hosté. Voronin z úhlu napálil skákavý míč a jeho střela zapadla pod břevno. Do konce poločasu se ještě dvakrát Hertha pokoušela o vyrovnání. Gilbertův prudký volej skončil nad a v závěru selhal Chahed sám před Adlerem. Místo nepovedené střely měl volit přihrávku jednomu z volných spoluhráčů, kteří stáli před odkrytou brankou.

Druhý poločas zahájil Bastürk střelou nad. V 51. minutě bylo podruhé vyrovnáno. Do centru Boatenga se nešťastně vložil brankář Adler a pro Gimeneze nebyl problém míč umístit do odkryté brány. Poté spálil dobrou šanci Kiessling, přesto se hosté brzy radovali znovu z vedení. Kiessling s Voroninem po vzdušných soubojích upadli na zem a rozhodčí ukázal k údivu všech na pokutový kop. Domácím protesty nepomohly, k penaltě se postavil Schneider a s přehledem ji proměnil. Pak kolem zápasu převládly nefotbalové věci. Začalo to trochu úsměvně. Rozhodčímu se nelíbila náušnice střídajícího Neuendorfa, a tak mu nařídil, ať ji upraví. Jenže střídání už probíhalo a tak Neuendorf dostal žlutou kartu za zdržování ještě předtím, než vůbec vběhl na hřiště. Poté přišly neférové fauly. Dejagah nesmyslně zajel do Stenmana, což rozhodčí nepochopitelně nechal bez povšimnutí. Na druhé straně zase odpustil červenou Adlerovi, který se po faulu ohnal loktem po Chahedovi. V závěru se už hostující brankář ukázal v lepším světle, když perfektně vyrazil přímý kop Neuendorfa a udržel výhru svého týmu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele