33. kolo
12.05.2007 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Energie Cottbus - Bayern Mnichov 0:3

V nepovedeném závěru sezóny Bayern alespoň jednou potěšil své fanoušky. Cottbus byla na svém hřišti hodně pasivní a hosté po dlouhé době zahráli na slušné úrovni. Tříbranková výhra však nic nemění na faktu, že letošní sezóna končí pro Bayern bídně.

Natěšený stadionek Cottbusu viděl od první minuty marné snažení domácích borců o pokoření obhájce titulu. Bayern hrál s přehledem a držel hráče Energie na uzdě. Pozorná hra pomáhala hostům do střeleckých příležitostí. Jako první se osmělil Makaay, mířil vedle. Za pár minut předvedl efektní slalom obranou Karimi a předložil míč Pizarrovi, jenže peruánský útočník byl v dobré pozici zblokován. Tutovku poté spálil Buyten, když po rohovém kopu nekrytý hlavičkoval metr vedle tyčky. Uklidnění tak přinesl až pokutový kop. Po faulu Baumgarta na Pizarra si vzal míč Makaay a penaltu s ledovým klidem proměnil. Do šaten odcházeli hosté o poločasu s dvoubrankovým náskokem. Přímý kop Pizarra sice skončil na břevně, Piplica však po neúspěšném zákroku bezmocně ležel na zemi a dobíhající Van Buyten snadno poslal míč do odkryté brány.

Po přestávce tempo hry upadlo. Domácí cítili, že na výhru dneska prostě nemají, Bayern se zase nikam netlačil a snažil se v poklidu dojít do devadesáté minuty. Jednu branku však hosté přecijen přidali. V jednašedesáté minutě si naskočil na roh Van Bommela Roque Santa Cruz a hlavou skóroval potřetí. Domácí si žádnou střeleckou příležitost nevytvořili, jen se neúspěšně snažili vybojovat pokutový kop. Souboj střídajícího Shaa s Lellem však rozhodčí posoudil jako čistý a pokračovalo se ve hře. Bayern už jen držel míč, a tak z posledních pětadvaceti minut nejvíc zaujalo střídání hostí. Makaaye nahrazoval na hřišti Mehmett Scholl a když Nizozemec svého nástupce míjel, žertovně ho nakopl do zadku. Scholl samozřejmě viděl, že jde o legraci, takže žádný problém nemohl vzniknout. Pro hostujícího záložníka to bylo poslední venkovní utkání v dresu Bayernu, s hráčkou kariérou se definitivně rozloučí domácím zápasem proti Mainzu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*luke

2:0... Bayern je v pr....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele