32. kolo
05.05.2007 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 1:1

Další blamáž v pokažené sezóně si připsal úřadující šampion Bayern Mnichov. Na hřišti sestupujícího Mönchengladbachu sice rychle vedl, domácí však po přestávce vyrovnali. Pohár UEFA už Bavorům utéct nemůže.

Jelikož Oliver Kahn dostal volno, do branky si stoupl Michael Rensing a na lavičce seděl veterán Bernd Dreher. Jako první ale měl práci domácí gólman Heimeroth. Karimi skvěle zapracoval nalevo a Pizarrova hlavička byla hodně nebezpečná. Gladbach odpověděl pokusem Klugeho z úhlu, Rensing byl pozorný a střelu vykopl. Do vedení se dostal Bayern ve 12. minutě. Karimi skvěle uvolnil Makaaye a ten sám proti Heimerothovi nezaváhal. Při dalším útoku si nizozemský útočník vyměnil míč s Pizarrem a domácí brankář byl nucen míč vyrazit alespoň na břevno. Bayern měl ještě jednu příležitost – Pizarrova hlavička skončila těsně vedle. Za domácí střílel z dobré pozice Rafael, ale příliš slabě.

Po změně stran byl hodně vidět Peer Kluge. První pokus domácího záložníka efektně zlikvidoval Rensing, proti z pokusu z 52. minuty už byl krátký. Na přihrávce Rafaela se Kluge vydal nebojácně do vápna, zasekl balon a trefil přesně k tyči. Ve druhém poločasu se hrál vyrovnaný fotbal, i když s přibývajícími minutami to byli domácí, kdo měli větší počet šancí. Karimi další perfektní přihrávkou uvolnil do největší šance Bayernu Pizarra, ten však zblízka trefil jen Heimerotha. V dresu domácích hrál prim Insúa. Po dlouhém výkopu Heimerotha zakončil brejk střelou nad, o pár minut později ztrapnil obranu hostí, obešel čtyři hráče, jenže mezi tři tyče se jeho pokus znovu nevešel. O vítězství domácích málem rozhodl poslední rohový kop, Insúovi chyběly milimetry k tomu, aby trefil hlavou nebo hrudí odkrytou branku.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele