33. kolo
12.05.2007 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Schalke 04 2:0

Žlutočerní nesmírně toužili svého rivala porazit a zkomplikovat mu tak cestu k titulu. A Dortmundu se sladké přání splnilo. Domácí se navíc díky cenné výhře dostali do boje o Pohár Intertoto. Schalke ztratilo vedení v tabulce a vše má teď v rukou Stuttgart.

V bouřící atmosféře beznadějně vyprodaného Vestfálského stadionu oba týmy začaly opatrně. První příležitost připravil Smolarek Freiovi, ale švýcarský kanonýr v těžké pozici svůj volej na branku nenasměroval. O odpověď Schalke se postaral Kuranyi, když se po rohovém kopu nebezpečně natlačil před branku. Poté zkoušela štěstí znovu domácí útočná dvojka. Tentokrát přihrával Frei a koncovka se nevydařila příliš slabě pálícímu Smolarkovi. Iniciativu však přebralo Schalke, vidina titulu hosty nutila útočit a Dortmund se začal dostávat pod tlak. Bordonův přímý kop skončil vedle a Asamoah v největší šanci z dobré pozice přestřelil. V poslední pětiminutovce první půle to ještě zkoušeli Hamit Altintop a Özil. První jmenovaný na branku nezamířil, pokus mladíka Özila zase pokryl, byť s problémy, domácí brankář Weidenfeller. Ve 44. minutě se hosté dopustili osudové chyby. Kuranyi na půlce chyboval, Metzelder zatáhl míč po pravé straně a ve vápně našel volného Freie, který z první překonal Neunera.

Do druhého poločasu vstupovali hosté s vědomím, že ani jejich konkurenti na tom nejsou ve svých zápasech příliš dobře. Proto trenér Slomka nehodlal otevřít hru a nadiktoval svým svěřencům trpělivou hru odzadu. Domácí obrana fungovala velice dobře a zdatně rozbíjela útoky Schalke. Po jediném zaváhání dostal možnost přímého kopu z ideální pozice Lincoln, ale o kousek přestřelil. Po centru Hamita Altintopa ještě hlavičkoval mimo Kuranyi, to už však přebírali aktivitu nenápadně domácí. Hrál se skutečně vyrovnaný fotbal, oba týmy měly problém vytvořit si vyloženou šanci. V posledních dvaceti minutách jako by hostům došel dech, už neměli síly dál marně bušit do pevné obrany Dortmundu. Žlutočerní se nikam nehnali, hlavní byla defenzivní činnost. Přesto Neunera ohrozili Kruska a hlavně Frei, proti jehož dělovce musel hostující brankář skvěle zasáhnout a poté zlikvidovat i dorážku Kringeho. V závěru se téměř identicky opakoval scénář prvního poločasu. Metzelder opět zatáhl balon k vápnu (tentokrát zleva po ztrátě Lincolna), pokusil se vystřelil, ale jeho pokus zblokoval Bordon. Míč se však snesl jen k připravenému Smoláčkovi, který krásný volej umístil přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
HOST*oblak

podle mě ted zadupou všechny tři kluby ze špice,rozhodne poslední kolo ,no uvidíme

Reagovat
HOST*empty

skoda ze uz schalke ztraci dech...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele