27. kolo
31.03.2007 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Schalke 04 2:0

Bayern Mnichov porazil vedoucí tým tabulky a oživil své šance na obhajobu titulu. Než se diváci stačili pohodlně opřít o svá sedadla, už se měnilo skóre. Van Bommel v pádu dokázal prostrčit míč na Makaaye a nizozemský kanonýr tvrdou ranou propálil Neuera. Makaay byl v úvodu hodně vidět. Za pár minut se obtočil kolem Bordona a Neuer měl práci. Schalke táhl záložník Pander, který se na hřiště vrátil po dlouhé pauze. Nejdřív se prezentoval povedenou dalekonosnou střelou, poté se uvolnil na levé straně, Bajramovič však jeho centr poslal hlavou nad. Hosté přišli v první půli o Lövenkrandse, který si bez cizího zavinění poranil kotník. Zápas byl od samého počátku velmi nervózní a obě strany se snažily provokovat, občas se protivníci také nebáli sáhnout k tvrdým faulům. I druhý poločas otevřel Makaay. Perfektně si zpracoval vysoký míč a běžel sám na Neuera. Mladý brankář Schalke jeho střelu parádně vyrazil. Bayern byl lepší a svého soupeře tlačil. Po střele Podolskiho a hlavičce Salihamidžiče musel znovu zasahovat Neuer. A když se do ojedinělé šance dostal Kuranyi, domácí Kahn včas vyběhl a míč mu ukopl. Brankář Bayernu pak vzbudil pozdvižení poté, co ve vápně vyboxoval míč a vzápětí bezdůvodně stáhl k zemi Larsena. Rozhodčí přerušil hru a Oliveru Kahnovi ukázal žlutou kartu. To se vůbec nelíbilo hostům, kteří se správně dožadovali vyloučení. Kahnův zkrat mohl Schalke nastartovat, to se však nestalo. Bayern hrál koncentrovaně, soupeře do ničeho nepustil a sami dokázali pojistit vedení. Lucio poslal míč Salihamidžičovi a ten zblízka trefil horní růžek.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele