34. kolo
19.05.2007 15:30 CET
5 : 2
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 5:2

Až v závěru sezóny se Bayern rozehrál k výkonům, které se od něj očekávají. Po tříbrankové výhře na hřišti Cottbusu dostal tentokrát Mainz branek hned pět. Hosté se však rozloučili s první ligou sympatickým výkonem.

Loučení Mehmetta Scholla bylo hlavní událostí dne. Činili se o hostující hráči a před výkopem rozvinuli na ploše transparent, kterým děkovali svým fanouškům za skvělou podporu. Utkání pak jasně vládl Bayern, kromě první šance, kterou spálil Pekovič. Ve 30. minutě otevřel skóre Santa Cruz, když přesně hlavičkoval po centru Salihamidžiče. O tři minuty později přišla skvělá chvíle pro Mehmetta Scholla. Loučící se záložník svůj poslední zápas ozdobil chytrým průnikem a přesnou střelou k tyči. Do kabin se šlo za stavu tři ku nule. Makaay uvilnil svého krajana van Bommela, ten byl úplně sám před brankářem Wetklem, počkal až se mu pohne a nasadil mu jesle.

I první šance druhé půle byla na kopačkách hostí. Rose zleva centroval, Amri přeskočil Lahma a přesnou hlavičkou snížil. Poté za obrovského aplausu střídal Mehmet Scholl a vděčným fanouškům se ještě proběhl kolem celého stadionu. Činili se i jeho spoluhráči, akce z třiašedesáté minuty stála za to. Pizarro, Lahm a Karimi si z první předali míč a íránský záložník povedenou souhru zakončil střelou k tyči. Za jedenáct minut padl do sítě Mainzu pátý gól. Subotič se lehkovážně nechal obrat o míč Makaayem, toho využil Pizarro a své sólo proti Wetklovi s přehledem zakončil přesnou střelou. Své loučení s první ligou si ještě hosté dokázali trochu osladit. Feulner se po povedené akci ocitl před prázdnou bránou, sice ještě zakopl, ale nakonec dokázal dopravit míč na místo určení.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

zidan ich rozdrti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele