34. kolo
19.05.2007 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:1

Domácímu týmu už o nic nešlo, trenér Skibbe si alespoň přál, ať jeho svěřenci předvedou hezký fotbal. A to se mu, i díky Dortmundu, který potřeboval vyhrát, splnilo a BayArena shlédla velice pohledné utkání. Hosté prohrou ztratili pozici v pohárové Evropě.

Po oficiálním rozloučení s brankářem Buttem se začalo hrát a to hned zostra. Šance se střídaly na obou stranách a nikdo se nemohl nudit. Domácí Voroninsi narazil s Kiesslingem a z dobré pozice střílel těsně vedle. Na druhém konci hřiště běžel po Schneiderově chybě sám na brankáře Valdez, Juan ho stačil poslední chvíli přesným skluzem odzbrojit. Poté hosté dokonce dali branku, Wörns se po rohu trefil hlavou, ale rozhodčí si správně všimnul útočného faulu Brzensky. Poté zase převzali iniciativu domácí. Voronin kopal přímý kop a vyslal svou pravačkou neuvěřitelnou dělovku, Weidenfeller ji vyrazil a přežil ve zdraví. Hostujícímu brankáři poté pomohla tyčka, když po Castrově centru hlavičkoval Kiessling. V poslední minutě pak přecijen padla branka. Kiessling dostal příliš mnoho prostoru, nabral rychlost, obešel Brzensku a přesnou střelou překonal Weidenfellera.

Krátce po změně stran Leverkusen své vedení navýšil. Hosté propadli ve středu hřiště a tři hráči Bayeru se řítili na dva obránce. Voronin předal míč Schneiderovi, domácí kapitán naznačil střelu, nahrál Rolfesovi a ten se trefil přesně pod břevno. Dortmundu se Intertoto Cup začal vzdalovat, pak hosty navíc poškodil rozhodčí. Střídající Gordon uklidil z úhlu odražený míč do sítě, jenže sudí odpískal nesmyslný ofsajd Smolarka. V 79. minutě se dočkali hosté alespoň kontaktního gólu. Po centru Dedého sebral ve vzduchu Buttovi míč Juan a pro Smolarka nebyl problém hlavičkou trefit odkrytou bránu. Hosté se ještě snažili nějaký gól přidat, ale nepovedlo se jim to. Tvrdou Valdezovu střelu vyrazil Butt a Rockem mezi tři tyče nezamířil. To domácí byli další brance blíž. Kiessling nahrál do vápna Voroninovi, ten si dal míč futsalově pod nohu, perfektně se obtočil kolem obránce a napálil tyč.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele