9. kolo
15.10.2005 15:30 CET
6 : 2
(3:1)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 6:2

Werder předvádí v téměř každém zápase oku lahodící fotbal. Díky dnešním šesti brankám zvýšil průměr vstřelených branek na tři na zápas.

Už ve druhé minutě se prosadil po přihrávce Borowskiho Klose, což byla předzvěst útočných manévrů. Po inkasovaném gólu na hřišti překvapivě vládli hosté. Průnik Svena Müllera skončil střelou vedle, akrobatický volej Kiesslinga rovněž nešel mezi tyče. V 19. minutě už bylo vyrovnáno, když přesný centr Larse Müllera poslal do sítě Kiessling. K obávané ráně z dálky se poté dostal Jan Polák, ale levačkou mířil těsně vedle. Až do dvacáté minuty byl výkon Werderu nepřesvědčivý, teprve po půlhodině domácí začali soupeře přehrávat. Baumann po přímém kopu Schulze ještě hlavičkoval vedle, ale v 34. minutě vyslal Micoud do sóla Kloseho. Protože brankář Schäfer téměř nevyběhl, měl domácí kanonýr snadnou úlohu. O pět minut později Klose dovršil hattrick. Autové vhazování Schulze prodloužil hlavou Klasnič, Miro pohotově naběhl před branku a potřetí skóroval.

Vyrovnanou hrou se vyznačoval úvod druhého dějství, proto kontaktní gól hostí přišel trochu nečekaně. Na pravé straně se uvolnil Sven Müller a přesně nacentroval na hlavu volného Schrotha. Kiessling dokonce mohl vyrovnat, ale sám před Reinkem domácího brankáře jen napálil. Parádní akci předvedli v 66. minutě Frings s Klasničem. Po rohu hostí ve dvou vyrazili do rychlého brejku a sérií rychlých přihrávek potupili obranu Norimberka, Klasnič se ocitl sám před Schäferem, položil si ho na zem a do prázdné branky se musel trefit. Pátý úspěch přišel v 80. minutě. Přihrávku Klasniče narazil Valdez Borowskimu, který mířil přesně k tyči. Za další dvě minuty to už bylo o čtyři branky. Frings ve vápně zasekl míč, ale příliš se mu nepovedla střela, naštěstí pro něj míč tečoval do brány Klasnič a Schäfer opět neměl nárok. Vysoká výhra měla nakonec velmi pozitivní efekt – posun do čela tabulky.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele