11. kolo
29.10.2005 15:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
AOL Arena, Hamburg

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 1:0

O třetí místo se hrálo v Hamburku, který hostil Schalke 04. Domácí, v jejichž základní sestavě nechyběl David Jarolím, uštědřili hostujícím první porážku sezóny. Utekli jim tak v tabulce Bundesligy na rozdíl šesti bodů.

Hamburk se do svého soupeře pustil s vervou, což vyústilo ve dvě slušné šance v úvodních deseti minutách. Hlavním aktérem obou z nich byl Piotr Trochowski, který však ani v jednom případě míč do branky neuklidil. A tak se domácí fanoušci mohli zaradovat až o několik minut později. V 19. minutě vstřelil první a jediný gól zápasu domácí útočník Mehdi Mahdavikia. Akce začala brejkem Barbareze, míč nedůrazně odvrátil hostující obránce Bordon pouze k Mahdavikiovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Nevýrazní hosté se poprvé osmělili až v posledních minutách první půle, kdy o sobě dalo vědět útočné duo Larsen - Kuranyi. Jejich střely však minuly branku.

Kuranyi mohl složit reparát na začátku druhé půle, ale ani tentokrát v souboji s pozorným Stefanem Wächterem neuspěl. Klíčový moment zápasu přišel v 62. minutě, kdy musel po druhé žluté kartě hřiště opustit Christian Poulsen. Po tomto vyloučení už mužstvo Hamburku dominovalo a nebýt promarněných šancí Trochowského a Van Buytena, mohlo vyhrát i větším rozdílem. HSV se zatím dobře srovnává s absencí potrestaného špílmachra Rafaela Van der Vaarta. Nizozemský záložník už bude chybět pouze při zápase v Mönchengladbachu, poté znovu pomůže spoluhráčům prohánět Bayern, který v tuto chvíli vede o čtyři body.

Autor: Petr Wojnar

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

ach schalke schalke

Reagovat
HOST*

Ach Schalke;Schalke.Cos cekal,ze vyhraji v Hamburgeru ????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele