18. kolo
27.01.2006 19:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 1:3

Hosté dali jasně najevo, že zisk titulu je pro ně jediným přijatelným zakončením ligy. V Mönchengladbachu ožil Roy Makaay a celé mužstvo předvedlo kolektivní výkon založený na velké agresivitě a důsledném napadání.

Hned v úvodu vyslal první průzkumnou střelu Pizarro, v desáté minutě už se Bayern radoval. Sagnol centroval před bránu, míči do cesty se nešťastně vložil Daems, načež se Makaay prodral před bránu a prostřelil Kellera. Jediné ohrožení Kahna ze strany domácích znamenal v první půli halfvolej Jansena, který Kahn efektně zneškodnil. To Bayern byl daleko nebezpečnější. Lucío na půlce uzmul míč a namířil si to přímo k pokutovému území. Jeho přihrávku tečoval opět smolně Daems, takže se Lucío objevil sám před Kellerem, ale americký brankář dobře zasáhl. Hůř si Keller počínal o chvíli později, kdy jen ztlumil střelu Zé Roberta, naštěstí pro něj míč z brankové čáry vykopl Strasser.

Po změně stran poslal hosty do dvoubrankového vedení kapitán Ballack, když perfektně zahrál přímý volný kop. Borussia se však nevzdala a dokázala rychle kontrovat. Z levé strany odcentroval Polanski, míč se štěstím prošel až k Sonckovi, který namířil Kahnovi do protipohybu. Srdce každého fotbalového fanouška zaplesalo v 69. minutě nad krásnou akcí Bayernu. U postranní čáry vybojoval balon Ballack pro Salihamidžiče, bosenský reprezentant bez váhání poslal vysoký míč na Roye Makaaye a znovuzrozený kanonýr míč trefil překrásně z voleje přesně k tyči. Makaay se dokonce měl radovat z hattricku, ale oslavu třetího gólu mu zhatil pomezní rozhodčí, když odmával ofsajd.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
HOST*

1:1

Reagovat
HOST*Heitel

1:2 pro Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

To nebyl těžkej zápas.. poprvý mi vyšel tip na výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele