17. kolo
17.12.2005 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:2

Vyprodaný Westfalenstadion hnal své miláčky neustále na zteč. Přestože měli domácí víc vyložených šancí, museli se před Bayernem sklonit.

Letos se už stalo zvykem, že v dresu Dortmundu vbíhá na hřiště suverénně nejmladší jedenáctka široko daleko. Vrchol nastal zatím právě proti Bayernu. Místo Wörnse hrál Hünemeier (19) a díky absenci Tomáše Rosického nastoupili ve středu zálohy vedle sebe Kruska (18) a Sahin (17). První šanci sice měl Makaay, ale po většinu zápasu hrálo extrémně mladé domácí mužstvo s velezkušeným soupeřem víc než vyrovnanou patrii. Jako první nebezpečně pálil Odonkor, vzápětí ho napodobil Kringe. Největší příležitost hostí v první půli vypracoval Lucío. Vydal se na tradiční výlet na opačnou polovinu hřiště, vyměnil si míč s Pizarrem, jen to zakončení se mu nevydařilo.

Závěr poločasu byl výhradně v režii domácích, kteří však z velkého tlaku branku vytěžit nedokázali. Po rohu Sahina hlavičkoval Hünemeier, na brankové čáře zachránil Hargreaves. Míč od jeho hlavy putoval nejdřív do břevna, pak dopadl na čáru a nakonec lehce trknul jeho ruku. Rozhodčí si ničeho nevšiml, a tak se hrálo dál. V nastaveném čase si Kringe pohotově zpracoval na prsou skákavý míč a vystřelil. Kahn byl opět bezmocný, tentokrát ho zachránila levá tyč. Nevyužité šance začaly domácí hráče mrzet krátce po přestávce, když se prosadil Karimi. Íránského reprezentanta uvolnil nápaditou patičkou Pizarro, Karimi pohlednou akci ještě vyšperkoval dvěma kličkami a bodlem k levé tyčce.

Druhý políček uštědřil Borussii Pizarro. Po průniku Zé Roberta si naběhl před branku a neprudkým pokusem obstřelil Weidenfellera. Alespoň snížení přinesla domácím 79. minuta. Sahin zahrál dobře přímý kop, ve vápně vyskočil nejlépe Kringe a dokázal poslat míč hlavou přesně k tyči. Trenér Van Marvijk věřil ve fotbalovou spravedlnost, kvůli vyrovnání na hřiště poslal dva mladé ofenzivní hráče Saku a Gambina, jenže dnes nebyl přán jeho týmu ani bod. Závěrečný nápor domácích totiž nešťastně otupil Kosi Saka. Po špatně zahraném rohu zůstal sám na vlastní polovině, proti němu se řítil Makaay. Saka ho nechtěl faulovat, jenže nizozemský útočník o něj lehce zakopl, upadl a Saka musel pod sprchy.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele