4. kolo
11.09.2005 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 2:1

Bez obou českých hvězd, Tomáše Rosického i Jana Kollera, se museli domácí obejít při čtvrtém pokusu o první letošní výhru. Jejich soupeř, nováček z Kolína nad Rýnem, po vynikajícím úvodu sezóny trochu přibrzdil a v Dortmundu si nakonec připsal druhou porážku v řadě.

Tradičně velmi dobře zaplněný Westfalenstadion jako první potěšil Buckley, když nebojácně vlétl skluzem do Rickenova centru, Wessels jeho pokus dokázal vyrazit. Po úvodním tlaku domácích si vzal slovo hostující Feulner. Střílel ale dvakrát jen mimo branku, nejdřív nezakroutil míč mezi tyče, podruhé hlavičkoval nad. Na změnu skóre došlo v 25. minutě. Kehl na půlce skvěle obral o míč Streita, rychle vyrazil vpřed a ve vápně přesně nahrál Smolarkovi, kterého zfauloval Rahn - penalta. Pokutový kop zahrál úspěšně Ricken, když Wesselse poslal na opačnou stranu. Druhý gól mohl Ricken přidat za malou chvíli, ale po závaru ve vápně mířil pouze vedle. Už na konci poločasu začaly pro žlutočerné lapálie se zraněními. Ve 40. minutě musel dolů Buckley. Jeho náhradník Van der Gun ale na hřišti vydržel pouhých deset minut, než musel střídat kvůli vážně zraněnému kolenu.

Vyrovnaný boj pokračoval i po přestávce. Po Mokhtariho nahrávce mířil Lurling do tyče, na druhé straně se totéž povedlo Odonkorovi. Mladý útočník předvedl svou ohromnou rychlost, když pohodlně přesprintoval Alpaye a málem překvapil Wesselse střelou na bližší tyč. Další povedenou akci Odonkor předvedl v 73. minutě. U postranní čáry obelstil obránce a přesně nacentroval míč na hlavu nehlídaného Rickena, který se nemýlil. Domácím rázem stouplo sebevědomí, obránce Degen se vydal na nevídané sólo přes celé hřiště a ztroskotal až na brankáři. V nastaveném čase ještě hosté stačili snížit. Po přímém kopu vznikl před Weidenfellerovou svatyní velký zmatek, ze kterého Scherz vytěžil kontaktní gól. Jelikož už do konečného hvizdu zbývalo pouze několik vteřin, domácí ani neprotestovali proti neregulérnímu snížení. Alpay totiž stáhl Kehla, který mohl Scherzovi zabránit v gólové dorážce a sám střelec odstavil dalšího obránce Brzensku ránou loktem do obličeje.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele