12. kolo
05.11.2005 15:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Werder Brémy 3:1

Šlágr dvanáctého kola byl jedním z nejlepších podzimních zápasů. Oba týmy se snažily hodně útočit a fanoušci si rozhodně přišli na své.

Otazník visel nad účastí domácího šéfa Ballacka, který nakonec do zápasu nastoupil. Podobně důležitou součást týmu znamená pro Brémy Klasnič, ten je však čerstvě po operaci slepého střeva, proto nastoupit nemohl. Už úvodní minuty souboje prvního s druhým zvedly diváky ze sedadel. Po pouhých třiadvaceti vteřinách centroval z levé strany Borowski a Klose ve vápně přeskočil Schweinsteigera – 0:1. Nejlepší střelec Bundesligy potvrdil svou výsostnou pozici a zahájil výborné představení, pro Schweinsteigera, který se překvapivě objevil na kraji obrany, zápas nezačal nejlépe, postupně se ale proměnil v jeho ústřední postavu. Po inkasovaném gólu Bayern zavřel soupeře ve vápně a hladově šel za vyrovnáním. Za minutu vystřelil Pizarro halfvolejem, trefil jen tyč, ale díky odrazu od Reinkeho vybojoval alespoň roh. A ne ledajaký roh. Neuvěřitelné zmatky obrany Werderu domácí k vyrovnání doslova donutily. Nejdřív Borowski zbytečně u lajny ztratil míč, Pizarrovi se ještě zakončit nepodařilo, následoval nepovedený odkop, i s ním si obrana Brém ještě poradila, jenže po nevídaně špatné rozehrávce Andreasena se k míči dostal Schweinsteiger, ze slušné dálky vystřelil a korunu zmatkům nasadil Frings, když jeho pokus tečoval mimo dosah Reinkeho – 1:1.

Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Klose vybídl ke skórování Valdeze, těsně vedle. Šanci z kategorie ještě vyloženějších vzápětí spálil Makaay. Centr Sagnola stačilo lehce tečovat na branku, nizozemský kanonýr ale branku netrefil. Po rohu Ze Roberta se domácí čertili, že rozhodčí přehlédl ruku Owomoyely ve vápně, kopali alespoň další roh. Při něm se prosadil hlavičkou Lucio, opět však mířil mimo. K vedoucí brance měl blízko i Borowski, když po Micoudově nahrávce nádhernou střelou trefil břevno. Aktivní Klose poté vyslal na Kahna Fringse, jeho lob se opět mezi tři tyče nevešel. Nenápadné střídání z třiatřicáté minuty se zásadně podepsalo pod další vývoj utkání. Zraněný Baumann už nemohl pokračovat v zápase, nahradil ho Vranjes a začaly se dít věci. Ze Roberto obchází Owomoyelu, přihrává před bránu Pizarrovi. Peruánský střelec má dokonce čas na zpracování, čehož dokonale využívá k nechytatelné střele k tyčce – 2:1. Hostující obrana je viditelně rozhozená, Bayern proto stále tlačí na pilu. Gólově to stíhá do přestávky vyjádřit Makaay, který od 27. srpna čekal na gól. Frustrující sérii ukončuje ve 44. minutě po nahrávce Pizarra lehkou střelou do odkryté brány – 3:1.

Bouřící Allianz Arena se nemohla dočkat druhého poločasu. Trenér Brém Schaaf usilovně přemýšlel, jak se s nepříznivým stavem vypořádat, příliš možností ke změnám v sestavě však neměl. Vědom si útočné síly Bayernu, neposlal na hřiště třetího útočníka, pouze nahradil Valdeze Huntem. Brémy měly příležitosti ke zkorigování stavu chvíli po změně stran. Borowskiho přímák ale gólem neskončil, stejně jako nadějná hlavička Vranjes. Domácí kouč Magath už tušil, že Brémy na bod nemají. Proto se rozhodl šetřit Ballacka s Deislerem. Bayern předváděl vysoce účelný fotbal se základem v pevné obraně a zbyl mu čas i na útočení. Běhavý Pizarro poněkolikáté utekl obraně Werderu, vstřelit víc než jednu branku mu ale přáno nebylo. Nevyužil ani perfektní nahrávky Karimiho, po níž se ocitl sám před Reinkem. Hosté se postupně smiřovali s tím, že z Mnichova body žádné nepřivezou. Až odevzdanost byla cítit při poslední jejich šanci. Klose perfektně připravil střeleckou pozici pro Hunta, jenže ten ze tří metrů střílel dva metry vedle. Ztráta Werderu tak narostla ze dvou bodů na bodů pět. Radost jistě nemají ani další týmy, které si přály Bayernu se po dnešku přiblížit.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern Bayern, ak ma dnes sklameš budem ťa nenávidiet ešte viac ako doteraz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele