5. kolo
17.09.2005 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 2:1

Traduje se, že derby nemá favorita, ale stotřetí utkání těchto dvou soků svého favorita mělo. Byl jím možná překvapivě domácí Kolín, pravidelný cestovatel mezi 1. a 2. Bundesligou. Letos to však rozhodně pro tým s kozlem ve znaku rozhodně nevypadá na již vyzkoušenou "dálnici do pekel". Naopak Mönchengladbach dává už na začátku najevo svůj cíl - zachránit nejvyšší soutěž i na další rok. Pokud bude ale Gladbach hrát jako v Kolíně, vypadá to, že bude mít problémy.

Hosté sice jako první ohrozili bránu soupeře. Byl to Fukal, když se snažil usměrnit do brány nepovedenou hlavičku Kahého, stál však z úhlu, tak jediným jeho úspěchem byla rozvlněná boční síť. Poté už nastal festival domácích. Poprvé musel Keller zakročit proti přímému kopu Podolského. Ten tak veteránovi v brance hostí připomněl, že na něho si musí dávat obzvlášť pozor. Obrana ale varování vážně nebrala, a tak nechala k volnému Podolskému doplachtit centr, neatakovala ho a Lukas jim splatil pohostinnost prvním gólem. Za chvíli se musel Keller vytáhnout proti příležitostem Scherze a Mokhtariho, což se mu ještě povedlo. Úspěšný už ale nebyl ve 30. minutě, kdy se trefil angličanem Schlicke. Mladý německý reprezentant Podolski mohl koncem prvního poločasu přidat svoji třetí letošní trefu, jenže své sólo neproměnil.

Ve druhé půli zaklepal domácí Scherz na břevno. To probudilo ospalý Gladbach a Kahé měl šanci na snížení. Pádil si to z pravé strany na Wesselse, ale správný okamžik na střelu prováhal, z úhlu už neměl šanci trefit kýžený prostor orámovaný třemi tyčemi. Gólu se nakonec hosté dočkali. Oliver Neuville zahrál penaltu po Labantovsku, ranou nahoru. Na nějaký zvrat už ale bylo moc pozdě.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele