18. kolo
22.01.2005 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 1:2

Po pětačtyřiceti minutách svítilo na tabuli skóre 0:0 a nikdo se nedivil. Dortmund se nedostal ani ke střele a domácí útoky, většinou tažené Petrovem, zase končily nepřesnými centry. Do druhé půle poslal van Marwijk svou zimní posilu do útoku, Smolarka. Stále ale byli nebezpečnější domácí. První vážné ohrožení Weidenfellerovy branky znamenal až d‘ Alessandrův jedovatý centr, jenže Thiam s Klimowiczem na něj nedosáhli. V 55. minutě si první příležitost vypracovali hosté. Kehl s Kollerem vybojovali ve středu hřiště míč, český obr jej poslal na křídlo Kringemu, ten nasadil jesle Quirogovi a s trochou štěstí nahrál volnému Smolarkovi. Wolfsburg mohl odpovědět záhy, ale Topič poslal ideální pas Petrova do boční sítě. Naopak se vzpamatovával z druhé pohromy. Ricken ideálně nahrál Kollerovi, rozběhnutý "Dino" se nenechal zastavit Quirogou a otřel svou střelu o levou tyč Jentzschovy brány. Až opakovaný televizní záznam odhalil milimetrový ofsajd. Přestože byli domácí po celý zápas lepší, dokázali pouze snížit. Quiroga zatáhl míč k vápnu, narazil si s Petrovem a o břevno ho nádherně poslal do sítě. Dortmund tedy i bez zraněného Rosického zahájil jaro veledůležitou výhrou.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele