29. kolo
16.04.2005 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hamburger SV 1:2

V dresu domácích se po zranění znovu objevil Sand a jak je již zvykem, chránil si nos černou maskou. Hned ve třetí minutě se prodral do vápna a po jeho přihrávce neměl Asamoah problém překonat brankáře Wächtera. Na další vetší příležitost se čekalo téměř hodinu, protože na obou stranách se hlavně bránilo. Až v 61. minutě rozehrál přímý kop Beinlich. Poté, co se mu míč vrátil musel sice centrovat znovu, ale do vápna si výborně naběhl Wicky a přesnou hlavičkou vyrovnal. Pro švýcarského záložníka byla tato branka v uvozovkách přelomová – první v kariéře dosažená hlavou. Jestliže se celou hodinu nic nedělo, tak v závěrečných třiceti minutách, jakoby si oba týmy chtěly napravit reputaci. Z velké snahy pramenilo množství faulů. Přímý kop Krstajiče vyrazil Wächter, Beinlich mířil těsně vedle. Vzápětí mohl skórovat Sand, ale proti jeho bombě Wächter opět zasáhl. V 87. minutě se Hamburku povedla nádherná akce. Beinlich nahrál rozběhnutému Moreirovi, ten naprosto překvapivě patičkou postrčil míč za obranu na dravého Mpenzu, který přesprintoval Krstajiče a lehkou tečí obstřelil Rosta. Mpenza za Schalke dlouhá léta hrával a po nedobrém rozchodu se mu povedla sladká pomsta. Alespoň bod pro Schalke málem zařídil v nastaveném čase Kamphuis, jenže Wächter měl dneska výborný den a vyrazil i další přímý kop. HSV tak udělal domácím čáru přes rozpočet, Schalke se s titulem může pomalu loučit.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele