základní část, 18. kolo
11.12.2021 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Viktoriáni slaví výhru nad nepříjemným Libercem

Fotbalisté plzeňské Viktorky o svém vítězství nad Libercem rozhodli již v průběhu prvního poločasu. Nejprve se v 17. minutě prosadil Radim Řezník, který využil skvělého pasu Kalvacha. Ve 28. minutě na konečných 2:0 pro domácí uzavřel svým třetím gólem v sezóně Jan Sýkora. Plzeň si po sobotní výhře udržela 2. příčku a má stejně bodů jako první Slavia. Ta však ještě v neděli hraje s Mladou Boleslaví. Slovan je na 8. místě.

První šanci v duelu měl na svědomí Jusuf Hilál, který se po rychlém přenesení hry dostal do dobré střelecké pozice, ale v zakončení selhal. Mnohem úspěšnější byl hned o minutu později Radim Řezník! Plzeňský obránce si naběhl na podařený oblouček od Lukáše Kalvacha a poslal míč neomylně k pravé tyči za záda gólmana Knoblocha.

Domácí se dostali do ráže a kombinacemi se snažili přechytračit libereckou obranu. Ve 24. minutě se do balónu před vápnem opřel Lukáš Kalvach a jeho prudká střela jen těsně minula hostující branku. Tlak Viktoriánů ale neustával a ve 26. minutě přišla zasloužená odměna v podobě druhého gólu v liberecké síti. Plzeň donutila aktivním presinkem k chybě hostujícího Tuptu. Následně se dostal k míči Aleš Čermák, který posunul na Jeana Davida Beaugela. Ten nesobecky počkal na dobíhajícího Jana Sýkoru, v pravý čas mu míč předal a bývalý hráč Liberce či Slavie elegantně přehodil Knoblocha.

Ani poté domácí nezpomalili a dál dominovali dění na hřišti, ovšem bez větších šancí. Až krátce před pauzou hlavičkoval nebezpečně Šulc, ale Knobloch se tentokrát překonat nenechal.

Do druhé půle poslal liberecký kouč Luboš Kozel Miroslava Stocha a Michala Fukalu a právě Fukala, připravil ve 47. minutě příležitost pro Jusúfa, který se rozhodl zakončit akrobatickými nůžkami. Jeho odvážnému pokusu mnoho nechybělo, ale gól to nebyl! O chvíli později pálil nad hostující Havelka. Liberec měl platonický tlak, ale ne a ne udeřit. Navýšit skóre naopak mohli Plzeňští, ale Knoblochovu hrubku při rozehrávce Šulc nepotrestal. Až v 88. minutě Liberec zapsal první střelu na bránu, když Rabušic prověřil Staňka nepříjemnou hlavičkou. Plzeňský gólman však odolal a utkání tak skončilo 2:0.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

Reagovat
Alan

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele