základní část, 5. kolo
22.08.2021 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň si pomohla penaltou a po výhře nad Karvinou zůstává první

Stejným výsledkem jako proti CSKA Sofia si plzeňská Viktoria poradila také v domácí soutěži s Karvinou. Svěřenci kouče Michala Bílka udrželi potřetí v řadě čisté konto, v lize navíc stále neztratili ani bod a zůstávají na čele tabulky před pražskou Spartou.

Když Chorý již ve druhé minutě dostal mnoho prostoru na pravé straně, zdálo se, že Západočeši by s dobýváním karvinského valu nemuseli mít velké problémy. Jenže Chorý přestřelil bránu soupeře, načež se domácí jen horko těžko dostávali do dalších šancí. Naopak to byli Slezané, kdo občas vystrčil růžky. Například Santos v desáté minutě prověřil plzeňského brankáře Plzně Hrušku, Bartošákův loudavý pokus po zemi o čtvrthodiny později zase proletěl jen těsně vedle tyče.

Po půlhodině hry nicméně sami hosté nabídli Viktorii vedení. Křapka totiž ve vlastní šestnáctce poslal k zemi Hybše, načež hlavní sudí po konzultaci s kolegou u videa nařídil pokutový kop pro domácí. Chorý se pak z místa určení nemýlil a zakončením k tyči rozjásal Štruncovy sady. Ještě veseleji mohlo být v Plzni těsně před přestávkou, avšak přímý kop Janoška proletěl těsně nad břevnem.

Pět minut po startu druhé půle mohl příznivce Viktorie ještě víc uklidnit Chorý, jenže na přihrávku Kayamby před bránu nedosáhl. Střela střídajícího Beauguela ze 71. minuty pak letěla mimo tři tyče karvinské brány, o tři minuty později nemusel zasahovat ani Hruška, neboť Santos po volném kopu hlavičkoval vedle tyče.

Domácím se naopak v 76. minutě vyvedla standardka náramně. Janoškův centr totiž před gólmanem MFK Hruškou tečoval Kaša, jenž tak zvýšil na 2:0. Deset minut před koncem ještě zkoušel z dálky štěstí Ba Loua, fóliová rozlučka s Plzní mu ale nebyla dopřána.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele