základní část, 25. kolo
12.03.2022 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň opět zvítězila o jeden gól, hosté z Teplic spílali sudímu

Vítězství plzeňské Viktorie o jeden gól již rozhodně nepřekvapí. Podobným způsobem "decimují" Západočeši své protivníky v průběhu celé sezony a jinak tomu nebylo ani Teplicím. Severočeši odjeli ze Štruncových sadů s prázdnou kvůli proměněné penaltě ze strany Jeana-Davida Beauguela. Hosté sice nedaleko zdrojnic Berounky toužili po zisku jednoho bodu a dokonce se chvíli radovali z vyrovnání, radost jim však překazil verdikt sudího.

Zápas jako takový se rozbíhal pomaleji. Brankář Teplic Grigar si první těžší zákrok připsal až po 20 minutách hry, kdy zlikvidoval střelu Mosquery. Po půlhodině hry reklamovali domácí poprvé penaltu po domnělém zahrání Fortelného rukou, píšťalka hlavního arbitra však ještě zůstala němá. Záhy se k zakončení prodral Beauguel, avšak v tísni našel jen Grigarovy rukavice.

Mnohem víc se musel Grigar činit po hlavičce Mosquery, kterou s vypětím všech sil vyrazil na rohový kop. Přesto Severočeši ještě před přestávkou kapitulovali. Tijani před vlastní bránou srazil nedovoleně Beauguela a tentokrát již nařízený pokutový kop bezpečně proměnil sám faulovaný.

To nicméně nebylo z první půle vše. V nastaveném čase zatáhl za záchranou brzdu Havel, jenž na poslední chvíli zastavil postup Jukla, za přestupek proti pravidlům ale obdržel červenou kartu. Hráči Teplic poté nápaditě rozehráli nařízenou standardní situaci, výsledný pokus Fortelného však zpacifikoval Havel.

Po změně stran měli hosté dvě velké příležitosti ke korekci skóre. Nejprve v 73. minutě trefil Trubač přímým kopem břevno, nedlouho poté zase Fortelný vyslal do úniku Žáka, jenž po svém postupu překonal Grigara. Asistent rozhodčího nicméně odmával ofsajd a jeho rozhodnutí nezměnil ani videorozhodčí. Šlo však o hraniční situaci, s jehož rezultátem se Tepličtí jen horko těžko smiřovali.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

5:0

Reagovat
ondrasch77

Plzeň hostí Teplice. Využijí domácí opět své elitní střelce?

Pokud se tím druhým elitním střelecem myslí Chorý, tak asi sotva, když němůže hrát kvůli kartám...

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
DidusIneptus

Rozhodčí je prase! Teplice se herně zlepšily už několik kol hodinou a tenhle rozhodčí jim to nepřeje. Co je to za člověka. Z druhé stránky jestli chce být Plzeň zaslouženě na špici ligy, ať nehledá sprostou podporu od rozhodčího!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele