základní část, 8. kolo
18.09.2021 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Plzeň se proti Budějovicím zapotila, nakonec ale sváteční den oslavila výhrou

Plzeňská Viktoria oslavila 110 let od založení klubu stylově výhrou, kterou zařídili dva nejdéle sloužící hráči v kádru Západočechů. Vedoucí celek ligy se nicméně proti Českým Budějovicím dost zapotil a ke třem bodům dokráčel až po úspěšném obratu skóre. V závěru pak domácí podržel brankář Jindřich Staněk.

V základní sestavě Viktorie se po delší době ukázal středopolař Kalvach, který v desáté minutě přihlížel, jak jeho spoluhráč Pernica hlavičkoval po rohovém kopu do tyče. To ovšem byla pohříchu jediná nebezpečná situace ze strany Plzně v první půli. Iniciativu totiž poté převzalo Dynamo, jež poprvé vystrčilo růžky v 13. minutě. Po špatné rozehrávce utekl Hejdovi Bassey, který brejk vyřešil přihrávkou na Horu, jehož tečovaná střela proletěla těsně kolem tyče.

Za dalších sedm minut podnikli Jihočeši další rychlý protiútok, který po prostrčení od Van Burena vyřešil Čavoš ránou do tyče. Hosté i nadále neměli potíže s prolomením defenzivy soupeře, které příliš nepomáhala ani záloha, jak se ukázalo ve 27. minutě. Díky mezeře mezi oběma liniemi si Bassey mohl narazit balón s Horou, ovšem poté, co se znovu odpoutal od nestíhajícího Hejdy, střílel Nigerijec nepřesně.

Do zaslouženého vedení šly Budějovice osm minut po změně stran. Bassey zužitkoval centr od Van Burena a volejem, jenž se ještě odrazil do tyče, konečně rozvlnil síť. Až po inkasované brance se Plzeň konečně probrala. V 60. minutě ještě hlavičku Mosquery vyrazil gólman Jihočechů Vorel na rohový kop, osm minut nato už ale inkasoval. Chorý hlavičkou prodloužil míč na Řezníka, jenž se v pokutovém území prosadil přízemní střelou.

Západočeši si vytvořili tlak a v 79. minutě dokonali obrat. Sýkora po rohovém kopu rozehraném nakrátko vyhledal naskakujícího Hejdu, který hlavičkou k tyči odčinil svůj doposud nemastný výkon. O šest minut později však mohli domácí o jednogólový náskok přijít, avšak hlavičku Talovierova zastavil na brankové čáře famózním zákrokem Staněk. Strážce plzeňské svatyně musel ještě v nastavení zneškodnil volej Škody, po závěrečném hvizdu sudího už ale mohl se svými spoluhráči slavit zisk tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
FC Parma

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele