základní část, 16. kolo
27.11.2021 18:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Plzeň si s chutí zastřílela proti Bohemians a zase dýchá na Slavii

Tři góly před přestávkou, další tři po pauze. Plzeňská Viktoria si proti Bohemians s chutí zastřílela a po třech kolech zase zvítězila. Minimálně do nedělního odpoledne se tak Západočeši dotáhli v ligové tabulce na vedoucí Slavii. Bohemka naopak zůstává v dolní polovině tabulky.

Do známého prostředí se v dresu hostů vrátil Jan Kovařík, na utkání proti někdejšímu zaměstnavateli však bude mnohem lépe vzpomínat domácí Jhon Mosquera. Ten mohl se svými spoluhráči slavit již v desáté minutě, kdy se na pravé straně pokutového území Pražanů uvolnil k centru Čermák, jenž našel hlavu Pernici. Stoper Viktorie následně poslal míč přesně k tyči.

Čermák si chtěl svůj teprve třetí start v základní sestavě Plzně v sezoně pořádně užít a dvě minuty po asistenci na branku Pernici sám zakončoval šikovnou střelou, kterou nicméně bránu Bohemians netrefil. Za "Klokany" zahrozil ve 26. minutě mladík Novák, proti jeho ráně ale gólman Západočechů Staněk nemusel zasahovat.

Příliš mnoho zákroků si nepřipisoval ani strážce hostující svatyně Bačkovský, jenž však místo toho lovil balóny ze sítě. Podruhé musel Bačkovský nezáviděníhodnou roli vzít po půlhodině hry, kdy sice nejprve zneškodnil velkou šanci Mosquery, následně se však ze zakončovatele stal nahrávač, jenž centrem vyhledal na zadní tyči zapomenutého Kopice. Křídelník domácích pak již neměl zblízka problém se prosadit zakončením hlavou.

Až třetí gól vstřelili hráči Viktorie kopačkou. Ve 37. minutě si na Buchův pas za obranu naběhl Mosquera, jenž šikovně přehodil Bačkovského a zajistil Plzni pohodový náskok ještě před změnou stran.

Po přestávce z brankářů do akce nejprve ten domácí, který vyrazil pokus Bartka z úhlu. V 57. minutě rozjel akci na druhé straně přenesením hry Sýkora, po němž upaloval na Bačkovského Kopic. Autor druhé branky chtěl únik vyšperkovat kličkou, po ní se ovšem vyhnal mimo výhodnou střeleckou pozici, načež prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

Po hodině hry však měli Západočeši více štěstí. Ke střele zpoza šestnáctky totiž napřáhl Bucha, jehož ránu tečoval bránící Ljovin přesně k tyči mimo dosah Bačkovského. Za další dvě minuty kapituloval Bačkovský znovu. Souhru na levé útočné polovině domácích zakončili nahrávající Šulc a neomylně zakončující Sýkora — 5:0.

Šestý gem si plzeňští "tenisté" zajistili v 79. minutě. Střídající Kayamba dostal mnoho prostoru, čehož konžský fotbalista využil k přesnému obstřelu, po němž se Bačkovský natahoval marně. V 87. minutě ještě musel uhájit čisté konto Staněk, který musel zasáhnout proti nepříjemné skákavé střele z dálky. Strážce domácí svatyně si nicméně porazil. Výkon Viktorie v 16. kole tak v podstatě neměl jedinou chybu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Alan

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele