o titul, 5. kolo
15.05.2022 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň si mistrovské oslavy zpříjemnila vítězstvím nad Baníkem

Plzeňská Viktoria zakončila úspěšnou sezónu výhrou nad ostravským Baníkem. Západočeši uspěli ve Štruncových sadech díky jediné trefě z penalty, kterou proměnil Jean-David Beauguel. Francouzský kanonýr si 19. gólem v ročníku zároveň pojistil první místo v tabulce ligových střelců.

Obě mužstva pro duel využila své brankářské dvojky. Zatímco mezi třemi tyčemi domácích nastoupil Tvrdoň, záda Slezanům kryl Budinský. A právě gólman hostů měl v průběhu utkání víc napilno. Poprvé se Budinský natahoval v 18. minutě, kdy zasáhl proti Sýkorově střele. Po půlhodině hry zkoušel přes hlavu akrobaticky zakončit Beauguel, mezi tři tyče ovšem svůj pokus neusměrnil.

Větší šanci ke skórovaní dostal Beauguel těsně před koncem první půle. Sýkora totiž po kontaktu s Budínským upadl v pokutovém území, načež Plzeň dostala po intervenci videorozhodčího k dispozici penaltu. Tu si vzal na starost právě Beauguel, jenž se trefil k tyči a v dresu Viktorie se naposledy radoval z přesného zásahu.

Po hodině hry se mohl prosadit také druhý z útočníků Západočechů. Holík z pravé strany vyhledal povedeným centrem volného Chorého, avšak ten při zakončení uklouzl a výsledná střela skončila v zámezí. Za další dvě minuty pálil nepřesně svou silnou levačkou také Sýkora. A v nepřesných pokusech pokračoval i Pernica svým volejem z 85. minuty.

Až v nastaveném čase se v pokutovém území uvolnil Šulc a donutil Budinského k zákroku. Plzeň již další branku v utkání nepřidala, i tak si ale mistrovské oslavy naplno užila. Ani porážka pak již nic nezměnila na tom, že Baník zakončil sezónu na pátém místě.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele