základní část, 3. kolo
08.08.2021 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Plzeň zase otočila, oslabené Slovácko přehrála 2:1

Plzeňští fotbalisté byli v posledním testu před odvetou s The New Saints od začátku lepším celkem, přesto Slovácko poslal do vedení Jurečka. Hofmannovo vyloučení viktoriánům situaci ještě více ulehčilo, po pauze na konečných 2:1 obrátili Beauguel s Mosquerou.

Během úvodní dvacetiminutovky vystrašili Nguyena zejména Falta s Buchou. Rána prvního zmíněného byla zblokovaná, s pokusem toho druhého si hostující brankář poradil. A přestože obraz hry něčemu takovému příliš nenapovídal, jako první se z gólu nakonec radovali muži z Uherského Hradiště. Petržela si poradil s Faltou a přichystal zakončení pro Václava Jurečku, jenž si s obrovskou šancí poradil.

Tlak domácích se potom stupňoval. Po půlhodině Ba Loua poslal svůj střelecký pokus do tyče, o pár okamžiků později nedokázali balón do sítě procpat Bucha se Šulcem. S Havlovým pokusem si Nguyen rovněž poradil. Přesto modro-červení mohli do šaten odcházet alespoň částečně spokojení, v závěru první půle totiž po zásahu VAR uviděl červenou kartu Stanislav Hofmann, jenž podrážkou zasáhl Ba Louu do stehna. Ještě lepší nálada by v kabině domácích panovala, kdyby Šulc či Bucha proměnili své příležitosti.

I ve druhé půli vypadala hra stejně jako v té první. Do šancí se často nachomýtnul Bucha, ani on, ani jeho spoluhráči ale dlouho nemohli na soupeře vyzrát. Až po třech čtvrtinách utkání právě Bucha našel na malém vápně Jeana-Davida Beauguela, jenž ve skluzu dokázal poslat míč za brankovou čáru. Beauguela posléze v další šanci zastavil Nguyen, Šulc zase nedokázal seřídit mířidla.

Deset minut před koncem se však Štruncovy sady mohly radovat. Centr od rohového praporku Pernica přizvedl k Jhonu Mosquerovi, jenž si i díky troše štěstí připsal premiérový gól v plzeňském dresu, nutno podotknout, že velmi důležitý. Hosté se už na žádný závěrečný tlak nezmohli, a jelikož Bílkova družina své další šance zase spálila, zvítězila i do třetice těsně 2:1. Pro Slovácko jde o první ztrátu v tomto ročníku.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
PISTOLERO

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele