základní část, 21. kolo
13.02.2022 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Plzeň promarnila dvougólové vedení a na hřišti bezzubé Sparty remizovala

Před výkopem by fanoušci Plzně bod za remízu možná brali, po průběhu šlágru 21. kola ale musí smutnit. Viktoria totiž měla pražskou Spartu na lopatě, stačilo ji jen dorazit. Jenže hosté na Letné zahodili možnosti na pojišťovací trefu a drželi domácí nad vodou. Pražané se nakonec chytli správného stébla a v nastavení uhráli alespoň plichtu.

Západočeši si již v první půli vypracovali jednobrankový náskok, který zkraje druhého poločasu ještě navýšili. Mátožná Sparta sice snížila, stále se ale trápila. Jenže smrtící trefa ze strany hostů nepřišla. Špatné spaní bude mít zejména Pavel Šulc, jenž v závěru zpackal hned tři tutovky. Díky Šulcovi se tak Adam Hložek stal spasitelem Letenských.

Když v šesté minutě pálil po přistrčení od Hložka jen těsně vedle Pešek, zdálo se, že to budou především Pražané, kdo se požene za vítězstvím. Místo toho se však družina kouče Vrby drtivou většinu utkání hledala. Toho Plzeň využila již ve 20. minutě hry. Po rozehrávce rohového kopu nakrátko poslal balón před bránu domácích Kalvach. Chorý se natlačil před gólmana Holce a hlavou i ramenem poslal Kalvachův pas do sítě.

Ještě hůř se Letenským mohlo dýchat ve 29. minutě. V akci měl opět prsty Kalvach, jenž po standardní situaci vyhledal hlavu Kašy, načež stoper Západočechů trefil tyč. Varování se tedy ještě před odchodem do kabin objevilo víc než dost. Vrba a spol. však výstrah nedbali a krátce po změně stran za podcenění znovu pykali. Na rohový kop Čermáka si naskočil Chorý, jeho hlavičkový pokus postupně tečovali Mosquera a Hejda. Sparťané se zmohli jen na signalizaci ofsajdu, ta ale byla k ničemu — 0:2.

Obrana Pražanů byla tak rozhozená, že v 57. minutě málem dovolila připsání asistence brankáři Viktorie Staňkovi. Na první pohled obyčejný odkop strážce hostující svatyně proskákal kolem nekoncentrovaných domácích k Mosquerovi, jehož zastavil až gólman Letenských Holec. Jeho hvězdné chvíle měli přitom ještě přijít.

Necelých dvacet minut před uplynutím základní hrací doby se Sparta v podstatě zničehonic přiblížila zisku bodů. Wiesnerův centr z pravé strany nalezl Pavelku, který balón hlavou nasměroval přesně ke vzdálenější tyči, kde Staněk skákal pozdě. První střela, kterou domácí v průběhu zápasu vyslali na bránu, rovnou zastavila až síť za brankovou čarou.

Do remízy však bylo v tu dobu stále daleko. Západočeši navíc dál svědomitě bránili vlastní kasu a protivníkovi poskytovali jen minimum prostoru. Sami naopak začali podnikat výpady do unavené defenzivy Sparty. Toho mohl hned třikrát využít Šulc. Nejprve jej po důrazu v souboji s Wiesnerem vyzval ke skórování Bucha, načež Šulcovo poněkud ledabylé zakončení zastavil Holec. Vzápětí se blonďatý fotbalista řítil na Holce znovu, akci však zpackal zbytečnou a především nepřesnou přihrávkou na Kalvacha. Ten ale míč ještě udržel, načež Holec bravurně vychytal střely Beauguela a — pochopitelně — Šulce.

Místo oslav v táboře hostů tak přišlo na začátku nastaveného času vyrovnání. Hložek si našel centr od rohového praporku a hlavičkou z těžké pozice se trefil podobně jako spoluhráč Pavelka přesně k tyči. Sparta tak vybojovala bod, který si snad ani nezasloužila.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Alan

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Milan DW

1:1 Sparta na Dynamu nic neukázala a proti Slavii, která hrála bídně nevyužila 100% šance a dva goly dala z chyb slávistů, kteří byli doopravdy špatný! Plzeň toho jednoho usmolenýho gola dá.

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
FC Parma

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

3:3, ať je sranda

Reagovat
podnebný

Tak jestli chce Sparta pokračovat v boji o titul, pak už žádné body rozdávat nesmí. Pro srovnání Slavia prohrála až po 60 kolech a remizovala průměrně 2x za sezónu. Výkon Sparty doma s Plzní byl ubohý, defenziva plavala jen se utopit a vrcholem byla malá domů z půlky hřiště zahraná na roh. Cizinci v mužstvu zklamali, nejen Minčev, i slovenská klika, obráncům nikdo nepomohl, gólman se lepšil až v průběhu druhé půle. Dočkal už ani trestňáky nevyužívá a Hložek je až na ten gól marnej. Měli ho prodat, dokud za něho mohly být nějaké peníze.

Reagovat
podnebný

Plzeň možná přišla o vítězství proto, že byla přemotivovaná. Ty detailní záběry na Chorého, Mosqueru a Sýkoru hovořily za vše a vrcholem byly komentáře zachmuřeného trenéra pana Michala de-Bílka k rozhodčím, za které právem vyfasoval žlutou kartu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele