základní část, 8. kolo
19.09.2021 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta neudržela vedení a s Jabloncem jen remizovala

Sparta proti Jablonci rychle nabyla jednobrankový náskok, po slibném začátku ale dovolila Jablonci vrátit se do utkání a s protivníkem ze severu Čech nakonec jen remizovala. Letenští tak zaváhali v druhém mači za sebou a na vedoucí Plzeň ztrácí již čtyři body.

Snad poprvé v sezoně vyšel Spartě zcela na jedničku vstup do zápasu. Již ve čtvrté minutě se totiž přes obranu Severočechů probil Haraslín, z jehož práce následně těžil Drchal. Blonďatý útočník elegantně přehodil gólmana Jablonce Hanuše a poslal Pražany do vedení.

Nedávná posila Haraslín se předvedla také po 20 minutách hry. Po další akci slovenského fotbalisty se k zakončení snažil prodrat Hložek, jeho zakončení ale srazil bránící Považanec. Záložník hostů se ve 29. minutě předvedl také v ofenzivě. Jeho nákop sklepl Kubista pro Čvančaru, ten ovšem hlavičkoval nad břevno. Těsně před odchodem do kabin naznačil Hancko střelu, nakonec však vybídl Hložka, jenže ten z dobré pozici netrefil svatyni protivníka.

Také ve druhé půli padla branka velmi rychle, tentokrát se ale radoval Jablonec. Krob ve 48. minutě vyhledal centrem Čvančaru, jenž se prosadil hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Severočeši získali sebevědomí a sedm minut po zásahu Čvančary usiloval o gól též Pleštil, nicméně jeho rána měla k úspěchu daleko.

Nepřesně pálil v 62. minutě také křídelník Letenských Karlsson, hned vzápětí se ale obrana hostů zapotila. Hložek se šikovně uvolnil okolo Kubisty stanul v obrovské šanci, Hanuš ovšem Jablonec podržel důležitým zákrokem. V 67. minutě se přes několik protihráčů vymotal k zakončení Karlsson, zároveň ale dokázal, že pravá noha je tou slabší z jeho dolních končetin.

Karabec se v 74. minutě na rozdíl od Karlssona trefil do prostoru mezi třemi tyčemi, avšak Hanuš jeho technický pokus vyrazil. To už Spartu tlačil čas a nervozita na kopačkách domácích byla znát. V nastavení ještě zkusil tři body vystřelit Hložek, jenže pálil nepřesně. Severočechy konečná remíza jistě potěšila víc, byť i po zisku jednoho bodu zůstávají daleko od vytouženého boje o evropské poháry.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
FC Parma

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele