základní část, 18. kolo
12.12.2021 18:00 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Pulkrabův hattrick pomohl Spartě k debaklu "Klokanů"

Na Bohemians si malovali, že by mohli pražskou Spartu zase obrat o body, pravdou však byl úplný opak. Letenští už o poločase vedli o čtyři branky, když hattrick vstřelil Pulkrab a jednou se trefil Pavelka. Po pauze navyšoval Hancko, až v závěru mírnil na konečných 5:1 Květ.

Forma Vrbovy družiny má v posledních týdnech vzrůstající tendenci a do zápasu šla povzbuzena třemi výhrami v řadě včetně té proti Brøndby, jež Spartě zajistila účast v jarní fázi pohárů. Naopak Bohemians s posledními výkony nemohli být spokojeni. Vyhráli sice s Karvinou, ale v Plzni schytali šestigólový debakl a poté nestačili ani na tabulkového konkurenta Jablonec.

Sparťané od začátku svému soupeři ukazovali, že si chtějí dojít pro výhru. Peškovu střelu po Haraslínově pasu zneškodnil Le Giang, který záhy vychytal přímo slovenského křídelníka. Jeho následná dorážka skončila nad brankou. Po čtvrthodině už se rudí radovali. Wiesnerův centr našel Hancka, ten balón předal Matěji Pulkrabovi a pro něho už nebylo žádnou potíží dopravit jej do prázdné brány.

Zdvojnásobit rozdíl ve skóre mohl Wiesner, Peškova pasu ale nevyužil a vypálil nad. Následně se do první velké šance dostali i "Klokani", Nového hlavička však jen rozezvučela brankovou konstrukci. Namísto srovnání tak v několika minutách před pauzou přišel pro Vršovické šok. Po čtyřiceti minutách hry Hložkova průnikovka našla Pulkraba, jehož rána ke vzdálenější tyči skončila v síti.

Jen o pár desítek sekund později završil Matěj Pulkrab hattrick. Opět v tom měl prsty Hložek, který poslal útočníkovi Sparty za vápno. Přízemní střela nakonec skončila rovněž za Le Giangovými zády. A počtvrté bezmocného gólmana Bohemians překonal David Pavelka, který využil Peškova nákopu a ranou z první skóroval.

Že by poločasová pauza nějak Bohemians pomohla, to se říci nedá. Hned ve třiapadesáté minutě Haraslín přihrál Hložkovi, ten lehce přiťuknul Dávidu Hanckovi a slovenský obránce završil "bůra". Hložek se mohl později sám zapsat mezi střelce, to by ovšem musel zužitkovat Krejčího přihrávky lépe než jen ranou nad břevno. Vzápětí měl hostující gólman štěstí, že Souček svou tvrdou střelu poslal jen doprostřed.

V samotném závěru se Bohemka dočkala alespoň čestné trefy. Roman Květ si výtečně narazil o Necida a pěknou střelou překazil Holcovi premiérové čisté konto v tuzemské soutěži. Letenští tak udrželi v tomto krok se Slavií a Plzní, bonusem jim je zvýšení náskoku na Slovácko. Bohemians se naopak vzhledem k vítězství Zlína propadli na dvanáctou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Alan

1:0

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3,04-3,82. Jeden z těch 2 -SNAD. Tohle vyšlo v 16.kole 4,02-4,07.

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele