o titul, 1. kolo
23.04.2022 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta znovu porazila Baník, o skalpu rivala rozhodly přesně mířené hlavičky

Úvodní duel nadstavbové skupiny o titul přinesl vítězství Sparty, která si stejně jako před třemi týdny dokázala poradit s ostravským Baníkem, tentokrát v poměru 3:1. Do dvougólového trháku se domácí dostali po hlavičkách Ladislava Krejčího mladšího a Tomáše Čvančary. Zimní posila z Jablonce má na svém kontě již osm jarních soutěžních branek.

Ostravský Baník se na pražskou Letnou vrátil po třech týdnech. Tehdy ještě byla Sparta na počátku stíhací jízdy vedoucího tandemu, který se jí nakonec skutečně podařilo dotáhnout, nicméně porážka v Olomouci z posledního kola základní části její šance na titul opět zchladila. Slezané na závěr základní části přerušili šestizápasovou sérii bez výhry. Tříbodový zisk s Jabloncem zařídil mladík David Buchta.

Ač udělal trenér Pavel Vrba oproti olomouckému propadáku pět změn v základní sestavě a sparťané si v úvodu vytvořili poziční převahu, jejich obrana při likvidaci rychlých protiútoků Baníku ne vždy působila jistě a fanouškům na Letné několikrát pořádně zatrnulo. První gólovku si přesto vytvořili Rudí, Adam Karabec si ve vápně zpracoval přesný centr a dělovkou rozvibroval pravou tyč. Stejně neúspěsný byl o 10 minut později z obdobné pozice Jakub Pešek, který střílel křížem a branku těsně minul. Stupňovaný tlak ve 41. minutě vygradoval ve změnu skóre, Adam Hložek odcentroval z pravé strany a Krejčí mladší hlavou procedil míč skrz přesouvajícího se Jana Laštůvku.

Do druhé části poslal hostující trenér Ladislava Takácse a střelecké eso Ladislava Almásiho a hru Ostravanů to v porovnání s koncem prvního poločasu viditelně pozvedlo. Baník ovládl střed hřiště, nedařilo se mu však přes sparťanský val prorazit do zajímavých pozic v pokutovém území. Oba týmy nejvíce hrozily ze vzduchu, a to jak z rohových kopů, tak z centrů ze strany. Jeden takový poslal před bránu Tomáš Wiesner a Čvančara v 75. minutě v pádu dopravil hlavou míč za Laštůvkova záda. O pár minut později mohl přidat Čvančara druhý zásah, centr na malém vápně však trestuhodně minul. Další gól Sparty tak přidal 10 minut před koncem milimetrovou ranou pod břevno Lukáš Haraslín. V samém závěru se o čisté konto připravil Milan Heča, který kolosální minelou daroval Almásimu alespoň čestný úspěch.

Baník tak prodloužil svoji sérii porážek na hřišti Sparty již na devět zápasů. V příštím zápase se 30. dubna představí v Uherském Hradišti. Rudí tentýž den přivítají Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Jakub Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Axelrose

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vy na tu Letnou radsi ani priste nejezdete, usetrite si cas a penize. Fakt nechapu proc je Ostrava dlouhodobe na Letne uplne totalne silena. Vostuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele