základní část, 27. kolo
02.04.2022 19:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Sparta proti Baníku otočila a získala tři body

Výtečně vstoupil do utkání na pražské Letné Baník, který tam v samotném úvodu poslal do vedení Svozil. Jenže tento stav dlouho nevydržel, vyrovnání zařídil domácím Hložek a ještě před pauzou otočil na konečných 2:1 Wiesner.

Ve třetí minutě se šikovně kolem bránícího hráče protáhl Hložek, střela ovšem úspěch neslavila. Naopak na druhé straně hřiště Fleišman přesným centrem našel hlavu Jaroslava Svozila, od níž balón putoval mezi tři tyče. I nadále pak byl na straně domácích aktivní Adam Hložek, jehož tečovaná střela nejprve skončila na tyči, jíž následně trefil i Čvančara, po čtvrthodině se sparťanský talent už z dorážky radoval.

Když byla odehrána půlhodina, zkusil to zajímavě z voleje Koncevoj. Jeho pokus ale výrazně přeletěl břevno. A pokus z první úspěch neslavil ani v případě Almásiho, proti němuž však už musel zasahovat Heča. Po čtyřiceti minutách skončila Höjerem zblokovaná rána rohovým kopem. Z toho poslal zajímavý balón Dočkal, Laštůvka míč podskočil a Tomáš Wiesner tak snadno dokonal obrat.

Autor druhé branky domácích nedlouho po návratu ze šaten vyslal do šance Peška, jenže ten neseřídil svá mířidla a pálil příliš vysoko. Úplně stejně si vzápětí počínal Čvančara, Höjerův pokus si málem do vlastní brány srazil Svozil. Letenští i nadále byli jasně aktivnějším týmem a po necelé hodině hry mohl svůj druhý zářez přidat Hložek, proti němuž se činil Laštůvka.

Až po třech čtvrtinách utkání znovu vystrčil růžky Baník. Buchta šikovně pronikl do vápna po levé straně, jeho následný přízemní centr ale nenašel žádného ze spoluhráčů. A tak se znovu chopili iniciativy sparťani, jejich zdařilou akci zastavil až Lischka vystihnutím Čvančarovy přihrávky.

Závěrečná čtvrthodina už tolik akce nenabídla, zmínit můžeme snad jen Kaločovu nepřesnou střelu či Haraslínův zblokovaný pas na osamoceného Pulkraba. Sparta tak své těsné vedení uhájila a potřetí v řadě získala tři body, díky němuž bude po tomto kole výrazně blíže druhému místu. Baníku se naopak Slovácko opět vzdálilo a Evropa se začíná jevit nereálně.

Rudé v příštím kole čeká papírově snadná práce, míří totiž do Teplic. Slezané se střetnou se svým nejbližším pronásledovatelem, ve Vítkovicích přivítají Baník.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
Alan

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
willdonor

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele