o titul, 4. kolo
11.05.2022 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Slovácko otočilo duel na Spartě a naladilo se lépe na finále poháru

Byť ani jednomu z mužstev už o moc nešlo, konečný výsledek může leccos napovědět. Sparta se totiž se Slováckem utká o týden později ve finále poháru a nyní se zdá, že na soupeře z Moravy nestačí. Na vlastním hřišti totiž neudržela vedení a kvůli dvěma inkasovaným brankám po změně stran prohrála.

V první půli se sice hosté z Uherského Hradiště neprosadili, Pražany už nicméně stihli upozornit na svou sílu. Například Kalabiška po standardní situaci rozehrané Havlíkem hlavičkoval z nebezpečné pozice, avšak bránu soupeře netrefil. Do vedení se tak jako první dostali domácí, jimž ke gólu pomohla dosti kuriózní situace. Havlík poslal ve vlastní šestnáctce k zemi Šimka, ten nekoordinovaně podrazil Dočkala, díky čemuž dostali Letenští k dispozici penaltu. Tu s přehledem proměnil Hancko.

Ještě před přestávkou se Slovácko znovu připomnělo. Jurečka sklepl míč pro Vechetu, mladý útočník však mezi tři tyče nezamířil. Podobně skončil také obstřel Haraslína, jenž se v samotném závěru prvního poločasu šikovně uvolnil.

Jednogólový náskok vydržel Spartě do 54. minuty. Pohlednou kombinaci Moravanů zakončili přihrávající Kalabiška a střílející Holzer, který se po necelém měsíci znovu prosadil na půdě svého někdejšího zaměstnavatele. Slovácku po vyrovnání narostla křídla a do závěrečného hvizdu Pražany víceméně k ničemu nepustilo. Obrat mohl dokonat Vecheta, který hlavičkoval po vynikajícím centru od Havlíka, avšak ztroskotal na brankáři Letenských Hečovi, jenž se vyznamenal výborným zákrokem.

Později Heča zneškodnil také Havlíkův výpad z levé strany, nakonec však ještě jednou kapituloval. Byl to právě Havlík, kdo se v 81. minutě odhodlal k obstřelu zpoza vápna, načež pohledné zakončení zapadlo k tyči. Heča se zmohl jen na kontrolu svým zrakem a ani se neobtěžoval pokusit se o zákrok.

Sparta už v závěru nic nepředvedla a v nadstavbě potřetí ze čtyř utkání ztratila body. Zároveň se jednalo o nepovedenou premiéru Michala Horňáka, jenž jako trenér zaskakuje na lavičce do konce ročníku. I tak Letenští zakončí sezónu na třetím místě v ligové tabulce.

Slovácko se v pořadí k Pražanům přiblížilo, pětibodové manko už ale v posledním kole nemůže smazat. Moravané však mohou stoprocentně počítat se čtvrtou pozicí a taky se zvýšeným sebevědomím před finále MOL Cupu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
kecipep

Kdo se bude víc šetřit na finále? 2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1, Horňák odvolán, návrat Vrby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele