základní část, 2. kolo
31.07.2021 19:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Sparta zničila Liberec pěti brankami

Tradičně bývají zápasy v Liberci pro Spartu velmi náročné, tentokráte tomu ale bylo jinak. Po Peškově trefě přišlo vyloučení Gebre Selassieho, načež na konečných 5:0 navyšovali Hložek, Karabec, Krejčí I. a Souček.

Letenští už od samého začátku měli více ze hry, na větší šance se ale nějaký čas čekalo. Za zmínku stojí například akce z dvacáté minuty, kdy po Peškově centru pálil doprostřed brány Juliš. Vzápětí se prosadil předtím nahrávající Jakub Pešek, jenž si našel Wiesnerův centr a z voleje jej poslal přesně ke vzdálenější tyči.

V závěru poločasu to mohlo být pro Severočechy ještě horší, po Dočkalově povedeném pasu totiž z malého vápna zakončoval Krejčí I. Knobloch ale svým reflexivním zákrokem tento pokus zneškodnil. Po návratu ze šaten ale přeci jen přišla pro Liberec pohroma. A pořádná! Theo Gebre Selassie totiž při akrobatickém pokusu o zpracování nakopnul Sáčka do hlavy a po druhé žluté kartě musel jít do sprch.

To byla pochopitelně voda na sparťanský mlýn, i když ještě krátce poté dělilo Pourzitidise od skórování jen pár centimetrů. Pak už ale přišel koncert hostů. Střídající duo mladíků zařídilo krátce po svém příchodu na hřiště druhý gól. Karabec ve vápně pobídl k zakončení Adama Hložka, ten sice ideální moment prováhal, nicméně ke střele levačkou se přesto dostal a poslal míč o břevno do brány.

Zanedlouho byl Hložek v pokutovém území faulován Chalušem, načež sudí bez váhání odpískal pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Adam Karabec, jenž podobně jako předtím jeho jmenovec Hložek skóroval o břevno. To ještě ale zdaleka nebylo vše. Slovan ztratil míč v nebezpečném prostoru, což vyústilo v protiútok Pražanů. Souček v jeho závěru přihrál Ladislavu Krejčímu I., jehož levačka obstřelila Knoblocha na bližší tyč.

V osmdesáté minutě si tito dva aktéři čtvrté trefy role prohodili. Krejčí tentokráte nahrával pod sebe na Filipa Součka, jehož placírka poslala balón mezi nohy Knoblocha a dále až za brankovou čáru. V závěru už k žádnému vzrušení nedošlo a Sparta si tak z Liberce odvezla historicky nejvyšší vítězství 5:0.

"Hráli jsme proti Spartě, která je poslední rok silná. Dnes jsme chtěli dobře napadat a být aktivní. Hráči se o to snažili, ale bylo vidět, v jakém jsem rozpoložení. Někteří ještě nejsou v týmu adaptovaní. Druhý poločas ovlivnilo vyloučení Gebreho. Sparta kvalitními střídáními oživila hru a naši obránci nestíhali. Dostali jsme pět gólů, měli jsme šance na zkorigování zápasu, ale naše mládí ještě nemá zkušenosti," okomentoval průběh utkání liberecký trenér Pavel Hoftych.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz, fcslovanliberec.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip236

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Hoftychu, už táhni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele