základní část, 12. kolo
23.10.2021 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Liberec rozdával radost, doma o dvě branky porazil Olomouc

Dostává se Liberec konečně do formy? Slovan po dvou těžkých zápasech zase vybojoval tři body, ba co víc, proti Olomouci předvedl akce, které naznačují lepšící se souhru mezi hráči. Naopak Olomouc má o čem přemýšlet, neboť potřetí v řadě vyšla na hřišti soupeře střelecky naprázdno.

Na úvodní zásah se u Nisy čekalo necelou čtvrthodinu. A zásah do sítě Sigmy rozhodně stojí za připomenutí. Havelka šikovnou kolmicí vysunul Gebre Selassieho, jeho přihrávku do pokutového území přenechal Júsuf kolegiálně pro Frýdka, jenž střelou z první vymetl šibenici.

Severočeši nicméně mohli o nabytý náskok zbytečně přijít. Chaluš totiž ve 23. minutě odkopl míč nepříliš důrazně, čehož využil pozorný González, ten ale ztroskotal na brankáři Slovanu Knoblochovi. Za další tři minuty mohli Hanáci opět poděkovat domácím. Od Gebre Selassieho se totiž balon odrazil příhodně k Hálovi, ani on ale na Knoblocha nevyzrál.

Liberec tak mohl děkovat strážci svatyně, načež opět rozdával radost. Ve 42. minutě si Júsuf zpracoval autové vhazování Mikuly na prsa, načež nečekaně vyslal nádherný volej, který k nelibosti fotbalového romantika skončil pouze na břevně. Další krásný zásah překazil domácím gólman Olomouce Macík, jenž vyrazil střelu Koscelníka směřující do šibenice.

A tak si Severočeši pomohli jednodušeji: penaltou. Tu kopali poté, co sudí s pomocí videa odhalil faul Zifčáka na Chaluše. Nařízený pokutový kop pak v 58. minutě s přehledem proměnil Júsuf, jenž tak navýšil náskok svého týmu. Na 3:0 mohl po hodině hry zvýšit Matoušek, ten ovšem znehodnotil dobrou práci Gebre Selassiho s Frýdkem, když se jeho ledabylé zakončení odkutálelo do zámezí.

To však Slovan nakonec nemuselo mrzet. Dvoubrankový náskok udržel až do závěrečného hvizdu, a to i díky Knoblochovi, který v 73. minutě výborně vychytal Zmrzlého.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele