základní část, 29. kolo
17.04.2022 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Karviná tradičně neudržela vedení. Slovan vysvobodila premiérová trefa Koscelníka

Slovan Liberec dokázal využít domácího prostředí a v zápase 29. kola Fortuna ligy porazil poslední Karvinou 2:1. Hosty poslal do vedení ve 12. minutě Modou N’Diaye, za Severočechy srovnal po půlhodině hry z pokutového kopu Michael Rabušic. Obrat dokonal po hodině hry Martin Koscelník, který se v nejvyšší soutěži trefil poprvé po téměř dvou letech.

Ani zkušený Bohumil Páník nedokázal vybičovat Slezany ke stabilním výkonům, naděje Karviné na záchranu se tak začínaly rovnat spíše teorii. Ztráta na předposlední Pardubice činila před začátkem kola sedm bodů, Liberec měl navíc před vlastním publikem o motivaci postaráno. Severočeši totiž stále neměli jistotu setrvání v závěrečné skupině o umístění, neboť na ně ze zadních pozic nebezpečně dotíral pravidelně bodující Zlín.

Hostům se povedl vstup do utkání a ve 12. minutě dokázali skórovat. Rajmund Mikuš poslal do pokutového území výborný centr, na který si naběhl N’Diaye a hlavou zakončil k pravé tyči. Fotbalisté Slovanu přidali a ve 29. minutě mohli vyrovnat. Razantní střelu Koscelníka dokázal Pavol Bajza vyrazit, následnou dorážku poslal Ahmad Ghali vysoko nad. Stejný hráč byl o chvilku později faulován v pokutovém území Mikušem a Liberec kopal pokutový kop. Rabušic se postavil k exekuci a panenkovským dloubáčkem s přehledem vyrovnal. V úplném závěru půle se liberecký útočník ještě dostal ke střele z hranice vápna, ta mu ovšem velmi nesedla a gólman Bajza si s ní s přehledem poradil.

Úvod druhé půle přinesl velký tlak domácích. V 57. minutě se po rohovém kopu dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti Koscelník, k jeho smůle však trefil pouze břevno. Slovenský záložník dostal možnost na nápravu o tři minuty později, když se dostal k míči uvnitř pokutového území a razantní střelou k pravé tyči poslal Slovan do vedení. Na druhé straně mohl vrátit Karvinou zpátky do hry Eldar Šehič, ovšem svou střelou z první bránu vůbec netrefil. Liberec si už zbytek utkání dokázal pohlídat a mohl slavit důležitou výhru.

Karviná opět padla, udržení ligové příslušnosti se jí tak znovu vzdálilo. Oba týmy čeká ve středu závěrečné 30. kolo. Liberec v něm zavítá na Slovácko, Karviná doma přivítá Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Moris Hyršl

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele