základní část, 23. kolo
26.02.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Derby vítěze nepoznalo, bod Jablonci zařídil mladý odchovanec

Ve 23. kole Fortuna ligy bylo k vidění již 58. Podještědské derby. To skončilo dělbou bodů po remíze 1:1. Domácí Liberec si sice po proměněné penaltě Michala Rabušice dělal naděje na vítězství, to mu ale v 77. minutě zatrhl teprve 18letý Michal Černák. Odchovanec Jablonce se radoval z první trefy v nejvyšší české soutěži.

O derby vždy bylo známo, že nemá favorita. A přesně to platilo o zápasu dvou severočeských celků, které marně hledaly formu. Tým Petra Rady se i vlivem odloženého utkání se Spartou stále potácel na 14. místě a o trenérově pozici se vedla vážná debata. Na domácí straně Luboš Kozel sice svou misi nezačal špatně, momentálně však byl Liberec až na konci první desítky a na jaře se stále neradoval ze zisku tří bodů. V posledních sedmi duelech s Jabloncem na vlastním stadionu se navíc modrobílí radovali pouze dvakrát.

První lehčí šanci měli modří, kteří v deváté minutě kopali roh. Na něj si naskočil Rabušic, ale jeho nepřesná hlavička skončila jen na horní síti. V následujících minutách se naplno ukazovalo, že útoky obou týmů dosud patřily do hlubokého ligového suterénu. Šance totiž byly doopravdy nedostatkovou komoditou a diváci v prvních 20 minutách neviděli jedinou střelu mezi tři tyče. To změnil až hostující Jan Matoušek, který ale pálil jen do středu branky, kde čekal Jan Hanuš. Pěknou šanci měl po přiklepnutí spoluhráče krátce před poločasem Christian Frýdek, jenž si šikovně patičkou zasekl obránce, ale jeho následný pokus byl zblokován. To bylo před pauzou vše.

Do druhého poločasu vstoupil lépe Jablonec. Tomáš Malínský vypálil pár minut po návratu z kabin tvrdou ránu, která však o kus minula levou tyčku. Do vedení tak šli domácí. Po ruce ve vápně zahrával v 54. minutě penaltu Rabušic, který poslal Hanuše na druhou stranu a nedal mu šanci zasáhnout. Víceméně okamžitě mohl na druhé straně odpovědět Jakub Martinec, který po přímém kopu hlavičkoval. Jeho pokus doprostřed brány ale zlikvidoval Milan Knobloch. Úspěšnější byl v zeleném dresu Černák, který se v 77. minutě po zmatcích v soupeřově obraně protlačil k zakončení a nekompromisní ranou vyrovnal. To ale bylo z hlediska příležitostí vše a severočeské derby skončilo nerozhodně.

Zápas bez favorita tedy nepřekvapivě skončil dělbou bodů. Liberec v příštím kole čeká složitý úkol na hřišti Baníku Ostrava, kam pojede 5. března. Jablonec o den později přivítá fotbalisty Hradce.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele