základní část, 17. kolo
04.12.2021 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Liberec díky přesnému zásahu Tupty udolal Hradec

Jediný přesný zásah Ľubomíra Tupty stačil Liberci k vítězství nad Hradcem Králové. Slovan se po dalším úspěchu posunul minimálně na 24 hodin do první poloviny tabulky, Hosté sice zejména ve druhé půli doráželi na zisk alespoň jednoho bodu, nakonec však u Nisy zůstaly všechny tři.

První polovina duelu nabídla vyrovnanou partii s minimem vyložených šancí. Do jedné z mála slušných příležitostí se po přihrávce Júsufa tlačil Havelka, jenže před bránou nezasáhl míč ideálně. Mnohem lépe vyšla Liberci kombinace ve 38. minutě. Frýdek vysunul dopředu Tuptu, který svůj úprk zakončil gólově. Hned vzápětí mohl vyrovnat Urma, k němuž se odrazila zablokovaná střela Vašulína, obránce Hradce ale trestuhodně přestřelil bránu.

Po přestávce držel Slovan nad vodou zejména brankář Knobloch. Ten se činil proti hlavičce Vašulína, kterou vyškrábl mimo tři tyče, i proti ráně Leibla z dálky, již zase ukryl v rukavicích. Pořádně se celý Liberec zapotil po nepovedeném odkopu Plechatého, po němž měl vyrovnání na kopačce Vašulín. Útočník Východočechů nicméně nabídnutou šanci uspěchal a Knoblocha mezi nohama neprostřelil.

V závěru se do otevřené obrany hostů hnalo hned několik hráčů. Zakončení měl nakonec na vrub Stoch, který si i kvůli zdravotním potížím zatím mnoho startů v dresu Slovanu nepřipsal. Své gólové konto proti Hradci nerozšířil, neboť jeho sražená střela přeletěla břevno, po závěrečném hvizdu se však se svými spoluhráči mohl radovat z výhry.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Alan

3:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Imos

Tupta už 12 bodů vystřelil pouze on, Ťunťa jeden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele