základní část, 6. kolo
28.08.2021 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Červená karta srazila Liberec, výhru Zlína zařídil mladík Tkáč

Liberec měl proti Zlínu většinu času více ze hry, jenže po vyloučení Martina Koscelníka vybojovali tři body "Ševci". Rozhodující trefu vsítil mladík David Tkáč, jenž se v české nejvyšší soutěži trefil vůbec poprvé.

Domácím v první půli nešla upřít snaha, avšak pomyslná deka je při tvorbě šancí a jejich koncovce značně limitovala. I proto se nelze divit Rabušicovi, že se v 18. minutě po kontaktu s Procházkou ve vápně Zlína skácel k zemi - penaltu si však nevykoledoval. Koscelník mnohem fotbalověji pálil dvakrát zpoza pokutového území, jenže poprvé trefil míč z přímého kopu zlínskou zeď, podruhé pálil slovenský bek značně nepřesně. Faško zase hledal před bránou Gebre Selassieho, ten se však v nadějné pozici neprodral k zakončení.

Ani Moravané příliš vzruchu nezpůsobili. Poznar z dálky dopadl podobně jako Koscelník na druhé straně, těsně před přestávkou pak vysoký útočník posunul balón doprava na Youbu Dramého, tomu ale dlouho trvala příprava, načež křídelník hostů trefil jen bránícího hráče Liberce.

Po změně stran byl nejvíce vidět liberecký středopolař Havelka, jenž nejprve po rohovém kopu pálil nad břevno, později vysunul do šance Faška, jehož vychytal Rakovan, a v 56. minutě spadl Havelkův centr na břevno hostující svatyně. Zdálo se, že Liberec chytá dech, jenže po hodině hry Koscelník šlápl v souboji na koleno Čanturišviliho a od hlavního arbitra po přezkumu u videa obdržel červenou kartu.

Zlín tak zničehonic dostal šanci odvést zpod Ještědu tři body, čehož po jediné vyvedené akci za celých 90 minut využil. Spolupráci dvou střídajících hráčů zakončil po centru Reitera v 82. minutě hlavičkující Tkáč, jenž se trefil k tyči mimo dosah brankáře domácích Knoblocha.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele