základní část, 14. kolo
06.11.2021 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Liberec si poradil s Bohemkou a navázal na předchozí výsledky

Třetí vítězství v řadě si připsal Liberec. V souboji s přímým konkurentem si poradil s Bohemkou 2:1, když se během závěrečné dvacetiminutovky prosadili Chaluš a Tupta. Mezitím vyrovnával Puškáč.

Slovan do zápasu vstupoval v dobrém rozpoložení, v předchozích dvou zápasech totiž skolil Teplice a Olomouc. Naopak "Klokani" nezvládli výlety na Slovácko a do Mladé Boleslavi a nenavazovali tak na dobré výkony trvající od konce srpna do začátku října.

Na první větší příležitost se čekalo do třiadvacáté minuty. To se odhodlal k tvrdé ráně ze střední vzdálenosti Novák, proti němuž se musel činit Knobloch. Na opačném konci hřiště si Bačkovský počíhal na Matouškovu střelu. Před pauzou byla k vidění ještě jedna příležitost na každé straně, ani Květův přímák, ani Júsufova hlavička ale úspěch neslavily.

Nedlouho po přestávce se o skórování pokoušeli zejména Liberečtí, o žádné vyložené šance však nešlo. Matoušek pálil šajtlí mimo, Frýdkova přízemním rána rovněž nenašla cíl. Až po necelé hodině hry se hostující gólman musel opravdu vyšvihnout, když Matouškovi zamezil v pokusu o přelobování.

Ve třiasedmdesáté minutě hry už se diváci dočkali prvního gólu. Rohový kop letěl na hlavu Júsufa, který prodlužoval do prostoru, kde stál Matěj Chaluš. Tomu sice míč odskočil, nicméně ještě se k němu dostal a zavěsil. Vedení však Slovanu nevydrželo dlouho. Hronek přiťuknul balón Davidu Puškáčovi, jehož dělovka skončila za zády brankáře.

Už to vypadalo, že se soupeři U Nisy rozejdou smírně, když přišel konec základní hrací doby. Po standardní situaci se kulatý nesmysl odrazil k Mikulovi, jehož pas do vápna našel Ľubomíra Tuptu a ten z otočky rozhodl o vítězství Slovanu.

Severočeši se tak v tabulce dostali na průběžnou devátou pozici už jen s tříbodovou ztrátou na skupinu o titul, Bohemians se naopak po třetí porážce v řadě napevno usadili mezi nejhorší šesticí.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele