základní část, 10. kolo
03.10.2021 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Baník si z Liberce odvezl všechny body

Slovan Liberec v desátém kole FORTUNA:LIGY nestačil na Baník Ostrava, se kterým prohrál 0:2. O výhře "Chacharů" rozhodli Jiří Fleišman a Ladislav Almási.

Ostrava se dostala do první zajímavější šance v osmé minutě. Z hloubi pole centroval Lischka a na jeho míč si naběhl Jiří Klíma. Branku ale přestřelil. O tři minuty později se odrazil balón k Fleišmanovi. To jeho tvrdá rána byla daleko nebezpečnější. I Knobloch si s první střelou na jeho bránu poradil.

Jan Mikula hezky prostrčil míč po půlhodině hry na svého jmenovce Matouška. Liberecký záložník mířil v dobré pozici podél brankáře, ale Jan Laštůvka ukázal, proč má stále důvěru od trenérů a mrštným zákrokem střelu vyrazil. Ve 37. minutě si liberečtí zápas značně zkomplikovali. Červenou kartu dostal po konzultaci s videorozhodčím Christ Joel Tiéhi, který šlápl podrážkou na nohu skluzujícímu Ndefemu. Otázkou zůstává, jestli to byl zákrok na přímou červenou kartu.

Netrvalo dlouho a Baník přesilovku zužitkoval v první gól. Centr Potočného byl přizvednut jedním z domácích hráčů přímo k nohám Jiřího Fleišmana a exliberecký obránce zpoza vápna propálil vše, co mu stálo v cestě včetně brankáře Knoblocha.

Vedení se hostům podařilo navýšit v 63. minutě. Gigli Ndefe načechral balon z pravé strany přímo mezi stopery na hlavu Ladislava Almásiho, který svou hlavičkou pod břevno zvýšil náskok Slezanů. Nutno říct, že brankář Knobloch v této situaci mohl zareagovat rychleji a možná míč vyrazit.

Na poslední minuty se však poměr sil na hřišti vyrovnal. Po zásahu loktem do obličeje Chaluše totiž viděl druhou žlutou a následně červenou kartu útočník Ladislav Almási. Poté ještě Miroslav Stoch napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a Jan Laštůvka se musel hodně natahovat, aby míč vyškrábl.

Liberec je po deseti duelech na třináctém místě, Baník na čtvrté příčce.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dám na znalosti bookmakera. Ještě s dovo akt. kurzík 2,75-3,37-2,61.

Reagovat
tlaci

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele