základní část, 11. kolo
16.10.2021 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Jan Kuchta (© AFP)

Slavia si i bez stoperů poradila s Libercem

Slavia se statečně vypořádala s absencí středních obránců a v domácím prostředí přemohla Liberec. Sešívaní tak nejlepším možným způsobem zareagovali na porážku z derby se Spartou. Liberec naopak prohrál podruhé v řadě.

Domácí sice dlouho hledali recept na obranu Severočechů, na konci první půle se však přece jen dostali do vedení. Po přestávce se svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského rozehráli a přidali druhý gól. Poté ovšem na hřiště přišel liberecký záložník Miroslav Stoch, který se tak poprvé v barvách soupeře vrátil na stadion, na němž dvě sezony působil jako hráč Slavie. Svůj návrat okořenil Stoch kontaktní brankou, poslední slovo nicméně patřilo domácím, kteří tak zvítězili o dvě branky.

Podle očekávání měli více ze hry od začátku sešívaní, jenže sešikovaný obranný val hostů dlouho nepouštěl domácího favorita do větší šance. Na pozoru se naopak musel mít gólman Pražanů Kolář, jenž se mezi třemi tyčemi objevil po dlouhé době na místo konkurenta Mandouse. V 19. minutě se Kolář dokonce vytasil s důležitým zákrokem, když konečky prstů vyrazil alespoň na rohový kop nebezpečnou křížnou střelu Matouška.

Po půlhodině hry stálo při Kolářovi a jeho spoluhráčích velké štěstí. Centr Koscelníka totiž neodvrátil ideálně Bah, od něhož se míč odrazil k nabíhajícímu Havelkovi. Mladý záložník okamžitě vypálil a jen o milimetry netrefil horní roh brány. Slavia tak přečkala dva těžké momenty a sama udeřila z prvního náznaku. Stanciu ve 43. minutě napřáhl z úctyhodné vzdálenosti, jeho pokus vyrazil brankář Knobloch jen před sebe, kde rychle doběhl Bah, který dorážkou poslal Pražany do vedení.

Po změně stran už sešívaní nacházeli více mezer v defenzivě hostů. Osm minut po přestávce napřáhl zpoza vápna Krmenčík, jenž vyprášil Knoblochovy rukavice. Za další dvě minuty si někdejší útočník plzeňské Viktorie naskočil na centr Olayinky, ani tentokrát ale Knoblocha nepřelstil.

A tak Krmenčík zkusil svému mužstvu prospět jako nahrávač. A vyplatilo se. V 67. minutě jej dopředu vyslal Olayinka, načež Krmenčík vyhledal v pokutovém území nabíhajícího Kuchtu, jenž míč namířil přesně k tyči. Knobloch tedy lovil kulatý nesmysl ze své svatyně podruhé.

Vzápětí se však na hřišti objevil Stoch, jemuž stačilo něco málo přes pět minut na přesný zásah. V 73. minutě převzal slovenský záložník přihrávku od Havelky, načež nachytal Koláře střelou na přední tyč. Liberec tak na Slavii ztrácel jedinou branku, to však vydrželo jen osm minut. Rohový kop Stanciua prodloužil Kuchta na zadní tyč, kde se prosadil dobíhající Olayinka. Navrátilec Stoch si pak alespoň užil děkovačku pod kotlem domácích fanoušků, kteří na nevysokého Slováka pořád s láskou vzpomínají.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Kuchta - Rondic, Stoch (penalta 90+3)

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele