základní část, 15. kolo
21.11.2021 18:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Sešívaní nadělili Jablonci bůra

Skóre utkání otevřel v 15. minutě Peter Olayinka, na kterého ještě do přestávky navázal Jan Kuchta v 34. minutě a skvělý poločas sešívaných dokonal Alexander Bah. Po přestávce se ještě dvakrát trefil Ondřej Lingr. Slavia si po dnešní výhře upevnila první místo v tabulce, k čemuž jí pomohla i porážka Sparty se Slováckem. Jablonec se dál v lize trápí a je až na 13. příčce.

Úvodní šanci si vypracoval hostující Pilař, jehož nebezpečnou ránu Mandous vytěsnil mimo tři tyče. Ve 13. minutě se naopak na druhé straně řítil z úhlu na Hanuše Masopust. Slávistický záložník, poslal na gólmana tvrdý pokus, který Hanuš očividně vytáhl nad břevno, ovšem rozhodčí si jeho kontaktu s míčem nevšimli, Hanuš se nepřiznal a rozehrávalo se tak od branky.

Křivda slavistů ale netrvala dlouho, protože hned o dvě minuty později domácí udeřili. Dnešní kapitán Stanciu brilantním křižným pasem vysunul Oscara, který balón přesně naservíroval Olayinkovi před prázdnou bránu - 1:0.

Ve 32. minutě mohl srovnat Houska, který se po rohovém kopu opřel do odraženého míče a jeho projektil jen těsně minul Mandousovu svatyni. A jak to bývá, nedáš - dostaneš. A slavistická odpověď ze 34. minuty stála za to! Stanciu si přesně vyčíhal moment na průnikovou přihrávku a jeho načasovaný oblouček perfektně našel rozběhnutého Kuchtu. Forvard sešívaných míč skvěle zpracoval do strany, čímž obehrál vyběhnutého Hanuše a v pohodě poslal balón do prázdné branky.

Domácí neměli dost a natěšené tribuny je hnaly za dalším gólovým úspěchem. V 39. minutě si ještě Eden musel počkat, poté co Olayinku skvěle vychytal Hanuš, ale o minutu později už potřetí vypukly nadšené oslavy. Tentokrát se trefil obránce Bah, který nehlídaný naběhl na Holešův centr a přesně zavěsil - 3:0.

V nastavení mohl ještě další hřebíček do jablonecké rakve přidat Olayinka, ale z nadějné pozice přestřelil. Hosté byli zralí na ručník a po přestávce museli výrazně přidat, aby se na sever Čech nevraceli s debaklem.

V druhém poločase sešívaní viditelně ubrali nohu z plynu a lehce šetřili síly. Přitom ale nepouštěli soupeře do větších příležitostí a dále kontrolovali příznivě se vyvíjející průběh utkání.

V 71. minutě se na hřiště dostali také Ivan Schranz a Michael Krmenčík, asi nejskloňovanější český fotbalista posledních týdnů. A právě explzeňský forvard se výrazně zasloužil již o čtvrtý úspěšný zásah v pohodě hrajících domácích. Po přesné kombinaci odcentroval z levé strany Oscar a Krmenčík míč ze vzduchu perfektně sklepl pro dobře postaveného Lingra, který z voleje propálil jabloneckého gólmana Hanuše.

Tempo zápasu poté výrazně opadlo a slávisté v pohodě kombinovali. Přesto si ještě jeden zásah připsali, když se po dobré práci a centru Madsena po druhé trefil Lingr a přisoudil Jablonci nelítostný pátý políček - 5:0.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz, livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rada překvapí 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
standa91

6:0 tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat
standa91

jo viď..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele