základní část, 30. kolo
20.04.2022 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Slavia nedala Zlínu šanci a stala se vítězem základní části

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský sice upozorňoval na to, jak se Zlínu v Edenu daří, nic takového ovšem nebylo během středečního večera znát. Sešívaní si naopak se soupeřem z Moravy poradili velmi snadno a po vítězství 3:0 ovládli základní část nejvyšší soutěže.

Pražané sice zprvu zabrnkali vlastním fanouškům na nervy, když už ve druhé minutě zaváhali při rozehrávce, chybu protivníka ovšem hosté nepotrestali a od té doby víceméně jen přihlíželi náporu domácích. Ten mohl ve 12. minutě zužitkovat Tecl, avšak z úhlu jen prověřil gólmana "Ševců" Rakovana. Poté se Teclovi podařilo procpat míč do sítě, jenže radost z gólu mu zkazili sudí správně signalizující ofsajd, jenž zavinila Schranzova teč Provodovy přihrávky.

Po půlhodině hry už se však slávistický útočník dočkal. Bah poslal svůj vyhlášený centr do pokutového území, v němž Tecl přeskočil svého strážce a zakončením na přední tyč poslal sešívané do vedení. Ve 36. minutě bylo v Edenu ještě veseleji. Provod si z pravé strany navedl míč víc do středu, odkud přes houštinu těl vypálil. Rakovan toho zřejmě moc neviděl, přesto se musel červenat poté, co mu kulatý nesmysl prošel mezi nohama za záda.

Až těsně před přestávkou na sebe zase upozornil Zlín. Konkrétně zkoušel štěstí Hrubý, proti jehož technickému pokusu se musel vytáhnout gólman Pražanů Kolář. Po změně stran už ale zase dominovala Slavia. Nejprve pálil z úhlu mimo tři tyče Tecl, poté už musel Rakovan řešit pokus Provoda i tečovanou ránu Lingra. Strážce hostující svatyně posléze zastavil také střelu Baha, další projektil z kopačky Lingra zase prosvištěl nad břevnem.

Ševce ovšem srážely ztráty ve středu hřiště a jedna taková se jim také stala osudnou. Díky zisku balónu pelášil v 64. minutě dopředu Tecl, který těsně před pokutovým územím zvolil přihrávku na Schranze. Slovenský fotbalista překonal Rakovana, míči do sítě však pro jistotu ještě pomohl Olayinka. O ofsajd se nejdenalo, domácí se tedy mohli radovat z další branky.

Slávisté ve zbývajícím průběhu utkání zvolnili a víceméně jen hlídali získaný náskok. V závěru se místo Koláře tak trochu exhibičně postavil mezi tři tyče náhradník a skorojmenovec jedničky Kovář. Žádnou šlamastyku už každopádně řešit nemusel.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
Losinho

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alan

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele