základní část, 22. kolo
20.02.2022 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia ovládla vršovické derby a drží první příčku

Jak je už ve vršovických derby tradicí, ani to nedělní neoplývalo zrovna fotbalovou krásou. Bohemians se v mnoha ohledech dokázali Slavii vyrovnat a nakonec v Edenu prohráli těsně 1:0, když akrobatickým způsobem rozhodl Olayinka.

Během první dvacetiminutovky stál za zmínku snad jen Schranzův pokus po narážečce o Plavšiće či Olayinkův okus o nůžky, ani jedna z těchto střel však neletěla na Valešovu svatyni. Poté si zákrok připsal Kolář, Květovu slabou ránu ovšem snadno zkrotil. A tentýž hráč vzápětí pálil nepřesně.

Valeš se musel činit po necelé půlhodině hry, kdy mu nadělala starosti Ševčíkova tečovaná střela. Nedlouho poté se Klokani mohli dostat do vedení, po Květově pobídce ale Mareček ve slibné pozici nestihl zakončit.

V závěru první půle se tak do vedení dostali sešívaní. Z pravé strany šikovně odcentroval Bah, Peter Olayinka si při náběhu k malému vápnu odstavil bránícího hráče a poté z výšky nohou ťuknul balón za bezmocného gólmana. Ještě před odchodem do šaten to zkoušel Samek, leč nepřesně.

Krátce po návratu na hřiště předvedl navrátilec do brány Kolář zákrok večera, když se rychle přesunul a zlikvidoval Puškáčovu hlavičku na bližší tyč. Valeš každopádně nezůstal o mnoho pozadu, neboť po zaváhání obránců musel krotit Teclův únik. Plavšićovu ránu poté jen pozoroval, jak zamířila těsně vedle šibenice.

V samotné koncovce ještě dokázal druhou dorážkou dopravit Traoré balón za brankářova záda, jenže Fila, jenž mu míč připravil do prázdné brány, byl předtím v ofsajdu a trefa tak po zásahu VAR neplatila. To ale nic nezměnilo na slávistickém vítězství a návratu na první příčku, Bohemka je už jen bod nad barážovými pozicemi.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 (Sor, Holeš, Bah, Olayinka)

Reagovat
smazaný uživatel

Copak nám nachystá Slavia???

Reagovat
kecipep

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Tohle podle mě taky nebude tak jednoduchej zápas, jak předpovídají sázkovky...

1:0 / 1:1 (Tonda Vaníček )

Reagovat
John Obi Mikel

Bude hrát Tecl, takže dám 1:0 (Bah)

Reagovat
Alan

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele